Pyörätuolicurlingin SM-kilpailu 2023-2024

KILPAILUKUTSU
Pyörätuolicurlingin SM-kilpailu järjestetään 15.-17.9.2023 Harjavallassa. SM-kilpailun voittaja edustaa Suomea 4.-11.11.2023 Lohjalla järjestettävissä pyörätuolicurlingin B MM-kilpailussa.
Ilmoittautuminen pyörätuolicurlingin SM-kilpailuun avataan 6.8.2023. Ilmoittautuminen päättyy 31.8.2023. 

OSALLISTUMISOIKEUS
Osallistumisoikeus SM-kilpailuihin on kaikilla Suomen Curlingliiton jäsenseuroihin kuuluvilla pyörätuolipelaajilla, joilta löytyy kilpalisenssi. Osallistua voi nais-, mies- tai sekajoukkueella. SM-kilpailuun voivat osallistua myös luokittelemattomat pelaajat.

Mikäli joukkueesi haluaa edustaa Suomea syksyn 2023 B MM-kilpailuissa, on joukkueen täytettävä seuraavat kriteerit:

  • Joukkueessa tulee olla vähintään neljä pelaajaa
  • ·Joukkueessa tulee olla sekä nais- että miespelaajia
  • Joukkueen luokittelemattomien pelaajien tulee hankkia 15.10.2023 mennessä lääkärin tai fysioterapeutin tekemä puoltava arvio luokittelukriteerien täyttymisestä.

Edustuskelpoisuuteen vaadittavan virallisen WCF:n luokituksen voi saada vain luokitteluun koulutetulta terveydenhuoltoalan ammattilaiselta, arvokisojen yhteydessä. Tämän vuoksi liitto hyväksyy SM-kisoissa parhaiten menestyneen joukkueen kohdalla myös muun lääkärin tai fysioterapeutin tekemän arvion luokittelemattoman pelaajan toimintakyvystä luokittelun näkökulmasta, sisältäen kuitenkin puoltavan näkemyksen tulevan luokittelun läpimenon todennäköisyydestä. Tämä arvio tulee hankkia liiton asettamaan määräaikaan mennessä.

Edustusjoukkueen tulee ilmoittaa lopullinen edustusjoukkueen kokoonpano Suomen Curlingliitolle 15.10.2023 mennessä, jolloin kaikilla joukkueen pelaajilla on joko WCF:n hyväksymä luokitus tai muun lääkärin tai fysioterapeutin arvio luokittelukriteerien mahdollisesta täyttymisestä. Kansainvälisen curlingliiton ohjeet luokitukseen. 

Mikäli joukkue / pelaaja ei täytä edellä mainittuja kriteereitä tai laiminlyö velvollisuutensa hankkia muun lääkärin tai fysioterapeutin em. arvio ennen 15.10.2023 ja joukkue lähtee edustamaan Suomea syksyn 2023 B MM-kisoihin seurauksin, että joukkue todetaan edustuskelvottomaksi luokituksen puuttumisen vuoksi, joukkue vastaa kaikista WCF:n mahdollisesti asettamista sanktioista.  Mikäli pelaajalla on ollut puoltava lääkärin tai fysioterapeutin tekemä arvio luokittelukriteerien mahdollisesta täyttymisestä, mutta WCF ei anna luokitusta, joukkue ei ole vastuussa sanktioista.

ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuminen tapahtuu liiton tulospalvelun lomakkeella, linkki tämän sivun alalaidassa. Ilmoittautumisohje uusille joukkueille. 
•   Ilmoita joukkueen nimeksi joukkueen kapteenin sukunimi ja joukkueen kotipaikka, esim. Kiiskinen/Hyvinkää
•    Ilmoita lisätietokentässä joukkueen yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero, sähköposti- ja laskutusosoite.

•   Ilmoita joukkueeseen kapteenin lisäksi 2-5 pelaajaa
•  Tutustu kilpailun sääntöihin. SM-kilpailujen yleiset säännöt ovat omalla sivullaan ja kilpailukohtaiset säännöt tämän sarjasivun Säännöt-välilehdellä. 
 
LISENSSI

SM-kilpailuun osallistuminen edellyttää seuran jäsenyyttä ja kilpalisenssin ostamista. Liitto on siirtynyt uuteen lisenssijärjestelmään. Jokainen joukkueen pelaaja ostaa kilpalisenssinsä itse Suomisport-palvelusta ja varmistaa, että Suomisportin Sportti-ID on tallennettu omaan Curling.fi -pelaajaprofiiliin. Osta lisenssisi ajoissa.  Ohjeet lisenssin ostoon ja pelaajaprofiilin päivttämiseen...

Mikäli pelissä pelaa pelioikeudeton pelaaja, (ei ole minkään seuran jäsen, ei ole ostanut lisenssiä tai Sportti-ID puuttuu Curling.fi:n pelaajaprofiilista) tuomitaan kyseinen peli hävityksi.

OSALLISTUMISMAKSUT

Pyörätuolicurlingin SM-kilpailun osallistumismaksu on 75 euroa / peli / joukkue, kuitenkin maksimissaan 300 e / joukkue.

Mikäli joukkueen molemmat pelaajat ovat kilpailun alkaessa juniori-ikäisiä (21 vuotta tai alle), joukkueen osallistumismaksu on  -50% edellä ilmoitetusta.

ANTIDOPINGASIAT

Tutustu Suomen Curlingliiton antidoping- ohjeistukseen 

LISÄTIETOJA

Kilpailuvaliokunnan edustaja (sääntö- ja pelisysteemiasiat): Lotta Immonen: lotta [d o t] immonen22 [a t] gmail [d o t] com (lotta[dot]immonen22[at]gmail[dot]com)

Kilpailun järjestäjän sähköpostiosoite
liitto [d o t] kilpailuvaliokunta [a t] curling [d o t] fi

Ilmoittautuminen

  • Ilmoittautuminen on suljettu.
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 31.08.2023 - 23:59

Kilpailun kalenteritapahtumat

Lopulliset sijoitukset

Turnaus
Sijoitus Joukkue
1 Rajala/Tampere
2 Karjalainen/Rovaniemi
3 Silas/Tampere