Rajalan joukkueelle pyörätuolicurlingin Suomen mestaruus

Teksti
Curlingliitto
Kuvat
Juha Rajala

Kymmenen vuoden tauon jälkeen järjestetty pyörätuolicurlingin SM-kilpailu pelattiin viikonloppuna Harjavallassa. Tamperelainen Juha Rajalan kipparoima joukkue voitti Suomen mestaruuden puhtaalla pelillä, ja on täten myös Suomen edustusjoukkue 4.-11.11.2023 Lohjalla järjestettävissä pyörätuolicurlingin B MM-kilpailuissa. Mestarijoukkueessa pelasivat Ritva Lampinen, Juha Rajala, Harri Tuomaala ja Yrjö Jääskeläinen.

Turnaukseen osallistui kolme joukkuetta: Karjalainen (Rovaniemi), Silas (Tampere) ja Rajala (Tampere). Kaksinkertaisen alkusarjan jälkeen ei tie-break-otteluita tarvittu, vaan Rajalan joukkue otti kultaa saldolla 4-0, toiseksi sijoittui Karjalaisen joukkue saldolla 2-2, ja kolmas oli Silaksen joukkue saldolla 0-4.

Mestarijoukkueen kippari Juha Rajala kommentoi joukkueen tunnelmia seuraavasti:

Tätä on odotettu! Ensimmäinen pt-curlingin Suomen mestaruus joukkueen pelaajille.
Suomen mestaruuden lisäksi pääsemme edustamaan Suomea Lohjalle pyörätuolicurlingin B MM-kilpailuihin.

Pelattiin hyvin ja pidettiin hauskaa. Paljon on ollut pettymyksiä uran aikana, joten tämä Suomen mestaruus herättää isoja tunteita. Näitä hetkiä ei unohda. Meidän yhteishenki ja rautainen taisto mahdollistivat mestaruuden. Tehdään tätä sydämellä, ja tulostaulu tykkää!

Yksi merkkipaalu on saavutettu tällä kaudella! Seuraava on edessä marraskuussa Kisakalliossa, nähdään siellä!

Suomalaisessa curlingissa on tulevana viikonloppuna vuorossa perinteikäs Kangasniemen syysturnaus, jonne on ilmoittautunut 22 joukkuetta.