Pyörätuolicurlingjoukkueen edustusjoukkuevalintakriteereitä muutettu

Julkaisupäivämäärä
Teksti
Lotta Immonen

Suomen Curlingliiton hallitus on tehnyt poikkeuspäätöksen pyörätuolicurlingin edustusjoukkuevalinnasta kaudelle 2023-2024. Kaudella 2023-2024 pyörätuolijoukkuecurlingissa edustusjoukkue valitaan SM-kilpailun tulosten perusteella. Jos joukkue ei ota edustuspaikkaa vastaan tai estyy edustamasta, tarjotaan edustuspaikkaa SM-kilpailuun osallistuneille joukkueille paremmuusjärjestyksessä. 

Tämän lisäksi pyörätuolicurlingjoukkueen edustuskelpoisuutta arvioitaessa kaudella 2023-2024 noudatetaan erikseen kilpailukutsussa mainittuja sääntöjä pelaajien luokituksen osalta.

Edustusvalintakriteerit löydät kokonaisuudessaan täältä

Liitto on päättänyt keventää vaatimuksia sekä aikataulutusta koskien SM-kisoilla valittavan pyörätuoliedustusjoukkueen edustuskelpoisuuskriteereitä, koska pyörätuolicurlingin sekajoukkueiden SM-kilpailu järjestetään poikkeuksellisen nopealla aikataululla ja osa kriteereistä ei ole kaikkien saavutettavissa ennen arvokisoja, mikä asettaa uudet pelaajat eriarvoiseen asemaan.

Edustuskelpoisuuteen vaadittavan virallisen WCF:n luokituksen voi saada vain luokitteluun koulutetulta terveydenhuoltoalan ammattilaiselta, arvokisojen yhteydessä. Tämän vuoksi liitto hyväksyy SM-kisoissa parhaiten menestyneen joukkueen kohdalla myös muun lääkärin tai fysioterapeutin tekemän arvion luokittelemattoman pelaajan toimintakyvystä luokittelun näkökulmasta, sisältäen kuitenkin puoltavan näkemyksen tulevan luokittelun läpimenon todennäköisyydestä. Tämä arvio tulee hankkia liiton asettamaan määräaikaan mennessä.

Suomen edustusjoukkueeksi valitaan SM-kisoissa parhaiten menestynyt joukkue, joka täyttää seuraavat kriteerit:

  • Joukkueessa tulee olla vähintään neljä pelaajaa
  • Joukkueessa tulee olla sekä nais- että miespelaajia
  • Joukkueen luokittelemattomien pelaajien tulee hankkia 15.10.2023 mennessä lääkärin tai fysioterapeutin tekemä puoltava arvio luokittelukriteerien täyttymisestä.

Edustusjoukkueen tulee ilmoittaa lopullinen edustusjoukkueen kokoonpano Suomen Curlingliitolle 15.10.2023 mennessä, jolloin kaikilla joukkueen pelaajilla on joko WCF:n hyväksymä luokitus tai muun lääkärin tai fysioterapeutin puoltava arvio luokittelukriteerien mahdollisesta täyttymisestä.

Mikäli joukkue / pelaaja ei täytä edellä mainittuja kriteereitä tai laiminlyö velvollisuutensa hankkia muun lääkärin tai fysioterapeutin em. arvio ennen 15.10.2023 ja joukkue lähtee edustamaan Suomea syksyn 2023 B MM-kisoihin seurauksin, että joukkue todetaan edustuskelvottomaksi luokituksen puuttumisen vuoksi, joukkue vastaa kaikista WCF:n mahdollisesti asettamista sanktioista.  Mikäli pelaajalla on ollut puoltava lääkärin tai fysioterapeutin tekemä arvio luokittelukriteerien mahdollisesta täyttymisestä, mutta WCF ei anna luokitusta, joukkue ei ole vastuussa sanktioista.

Kommentit