Suomen Curlingliiton kilpailukalenteri on päivitetty

Mika Äikiä

Tulevan kauden kilpailut löytyvät Suomen Curlingliiton tapahtumakalenterista. Kalenterissa on myös kansainvälisen curlingliiton (WCF) kilpailut. WCF ei ole vielä ihan kaikkia kisojaan varmistanut, näiden kisojen pelipaikat ja -ajankohdat  tarkentuvat kesän aikana. 

Ilmoittautuminen liiton sarjoihin ja kilpailuihin aukeaa elokuun alussa.  Lisää informaatiota tuolloin. 

Lisätietoja:
Mika Äikiä, kilpailuvaliokunta
050 355 8955

Haku valmennusryhmään kaudelle 2021-2022 avattu

Katja Kiiskinen

Valmennusryhmähaku (pysty- ja pt-curling) kaudelle 2021-2022 on avoinna 27.6.2021 saakka. Mukaan ryhmään haetaan urheilijoita, joilla on halu kehittää harjoitteluaan tavoitteellisesti ja edustaa Suomea maajoukkuepeleissä. Naisten maajoukkue kaudelle 2021-2022 kootaan valmennusryhmän urheilijoista.

Suomella nyt joukkue myös kuurojen paricurlingin EM-kisoihin tulevalla kaudella

Katja Kiiskinen

Tulevalla kaudella järjestetään marraskuussa ensi kertaa myös kuurojen EM-kilpailut paricurlingin pelimuodossa. Suomea kisoissa tulevat edustamaan senioripuolellakin menestynyt Jari Häkkinen ja Pia Varjola.

Lisätietoa tulevista arvokisoista ja pelaajista pääset lukemaan Suomen Kuurojen Urheiluliiton sivuilta, jonne joukkueen taustoista ja harjoittelusta on kirjoittanut joukkueen valmentaja Jussi Heinonen:

https://www.skul.org/heikkinen-ja-varjola-valmistautuvat-paricurlingin-…

Curlingliitto tukee potentiaalisia olympiajoukkueita, olympiapaikasta tehostamistukea Olympiakomitealta

Juho Tiainen

Curlingliiton hallitus on päättänyt edustusjoukkueiden tukipäätöksissään tukea potentiaalisia Pekingin olympiajoukkueita. Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö myöntää tehostamistukipäätöksensä mukaisesti jokaiselle Pekingin olympialaisiin pääsevälle joukkueelle 10 000 euroa tukea.

Paricurlingjoukkue: 20 000 e tuki liitolta + 10 000 e Olympiakomitealta, jos olympiapaikka saavutetaan. Tuki yhteensä 30 000 e.

Miesten joukkue: 10 000 e tuki liitolta (esikarsinta + EM) + 10 000 e varsinaisesta olympiakarsintapaikasta + 10 000 e Olympiakomitealta, jos olympiapaikka saavutetaan. Tuki yhteensä 30 000 e.

Liiton tuki edellyttää sitoutumista täysillä harjoittelemiseen (liiton hyväksymä täsmällinen harjoitussuunnitelma ja allekirjoitetut urheilijasopimukset). Valmistautumistuki sisältää kaikki arvokilpailut ja valmistavat turnaukset, mentaalivalmennuksen, valmentajat, joukkueen omat jäävuorot ym.