Tutustu curlingiin!

Curling on monipuolinen ja sosiaalinen joukkuelaji, joka sopii kaikille!
Katso lähin seura, tule kokeilemaan ja löydä itsellesi uusi harrastus!

Paricurlingin MM-karsintajoukkue selvillä – Lotta Immonen ja Markus Sipilä edustavat Suomea Skotlannissa

Katja Kiiskinen

Joensuussa järjestetyissä paricurlingin edustusjoukkuekarsinnoissa Immonen ja Sipilä Espoosta voittivat viimeisessä ratkaisevassa ottelussa jatkopäässä Sänttien joukkueen Tampereelta. Tänä vuonna karsinnat olivat hyvin tasaväkiset. Lähes jokainen joukkue pelasi otteluita keskenään ristiin, kun joukkueet kohtasivat toisensa kaksi kertaa. Kolmanneksi turnauksessa sijoittuivat Joensuun pari Elina Virtaala ja Ville Forrström jättäen viimeisessä ottelussa Turun parin Miia Ahrenbergin ja Esa Kejosen neljänneksi. 

Turnauksen tuloksia pääsee tarkastelemaan tarkemmin tästä linkistä.

Pieksämäellä jo 17. yöturnaus ja luvassa myös paricurlingturnaus

Katja Kiiskinen

Pieksämäen curlingin XVII “yöturnaus” järjestetään la 19.11.2022 klo 12 alkaen. Pelit alkavat lauantaina klo 12 ja päättyvät n. klo 24.00 Pieksämäen jäähallilla. Osallistumismaksu on joukkueelta 170 euroa. Nuorisojoukkueen osallistumismaksu on 85 euroa. Turnaukseen otetaan 10 joukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Samana viikonloppuna järjestetään Pieksämäen paricurlingturnaus su 20.11. klo 9.00 alkaen. Osallistumismaksu on 170 €, nuorisojoukkueilla puolet. Turnaukseen otetaan 10 joukkuetta. Jokaiselle joukkueelle viisi peliä. Turnaus on "Any two curlers", joten voi osallistua ihan millä tahansa parilla mukaan.

Molempien turnausten ilmoittautumiset sulkeutuvat 6.11.2022. Tervetuloa mukaan! 

Mikä ihmeen Kilparyhmä?

Jaana Laurikka

Uutisia ja tietoa liiton entisen Valmennusryhmän, uudelta nimeltään SCL Kilparyhmän toiminnasta, jota on uudistettu kuluneen kesän aikana. Kilparyhmän toiminta painottuu tulevaisuudessa enemmän valmennuksellisen kehittymisen tukemiseen ja uutta toimintamallia lähdetään innolla pilotoimaan jo alkavalla kaudella 2022-23. Löydät myös kauden 2022-23 ryhmään valittujen pelaajien nimet artikkelin lopusta. 

Kisakalliossa jälleen kahdet kansainväliset arvokisat

Jaana Laurikka

Lohjalla pääsee pian taas seuraamaan kansainvälisiä arvokisoja, kun sekä pyörätuolicurlingin, että junioreiden MM-kisojen B-divisioonat pelataan tänä vuonna jälleen Lohjan Kisakalliossa.

PT-kisat starttaavat 3.11.22 ja junioreiden kisat joulukuussa, 8.12.22. 

Pyörätuolicurlingin osalta kisat ovat jo viidennet Kisakallion järjestämät kisat, junioreidenkin osalta neljännet. Puitteet ja järjestelyt ovat olleet kansainväliselle liitolle ja pelaajille mieluisat ja saaneet paljon kiitosta. Hienoa olisi, jos saisimme myös junioreiden kotikisaan mukaan oman edustuksen, niinpä seuroissa kannattaa nyt aktiivisesti kartoittaa potentiaalisia junioripelaajia kautta Suomen!

Lue lisää kisoista osoitteesta:    

https://worldcurling.org/2022/07/lohja-host-announcement-20222023/

World Wheelchair-B Curling Championship 2022 

World Junior-B Curling Championships 2022 

TwitterInstagramFacebookWeibo  #WWhBCC2022 #WJBCC2022 #curling

 

Juniorileiri ja turnaus Sveitsissä 6-12.10.2022

Jaana Laurikka

Sveitsin Chamberyssa järjestetään 6-9.10-22 JUNIORILEIRI, MM-mitalisti Peter de Cruzin johdolla.

Leirillä harjoitellaan eri aiheita sekä jäällä, että jään ulkopuolella, agendalla mm. taktiikka, joukkueen keskinäinen vuorovaikutus, pelitilanteet, ym.

Leirille voi osallistua voi joko yksittäisenä pelaajana tai joukkueen kanssa, myös sekajoukkueena, ilman ikärajoitusta.  Leirin hinta per henkilö on 775,- Sveitsin frangia, joka vastaa noin 785,- euroa.  

Heti leirin perään 10-12.10.22 järjestetään JUNIORITURNAUS, jossa leirin oppeja pääsee testaamaan heti käytännössä. Turnauksen hinta on 300CHF eli noin 304EUR. Kaikki turnaukseen osallistuvat saavat etuoikeuden osallistua seuraavan vuoden turnaukseen ja voittaja pääsee mukaan seuraavan kauden World Curling Tourin  turnaukseen.  

Lisätietoa leiristä, turnauksesta sekä majoituksesta löydät liiteistä.  

Miesten WCT Prague Classic turnaus Prahassa 10-13.11.2022

Jaana Laurikka

Miesten neljäs WCT Prague Classic turnaus järjestetään Prahassa 10-13.11.2022 ja palkintorahaa on jaossa kaikkiaan 13.500e. Turnaus on viimeisin tapahtuma ennen 2022 EM-kisoja ja se pelataan pelataan modernissa, 4-rataisessa Roztylyn hallissa.  Viimeinen ilmoittautumispäivä on 31.7.2022. Turnausmaksu on 880e.