Seurat

On tietysti aikakin, että niinkin vanha laji, kuin Curling pääsee myös Suomen urheilumuseoon.

Kuluneen kliseen mukaan nuorissa on tulevaisuus. Pienen lajimme säilymisen kannalta tämä pitää erityisen hyvin paikkansa. Ilahduttavasti juniorien määrä on kääntynyt Suomessa nousuun. Curlingliitto on järjestänyt junioreille syyskaudella kolme viikonloppuleiriä ja neljän vuoden tauon jälkeen juniorien SM-turnauksen.

Syksyinen viikonloppu kokosi Suomen Curlingseurat yhteen liiton syyskokouksen merkeissä. Tällä kertaa sääntöjen mukainen kokous järjestettiin seuraväen pyynnöstä Helsingin ulkopuolella. Pieksämäen Partaharju sai toimia isäntänä kokousedustajille. Pieksämäki tunnetaan lajipiireissä paitsi Juicen tekemästä asema-bluesista, myös aktiivisesta lajin seuratoiminnasta. 

Lahti tunnetaan aktiivisena urheilukaupunkina, erityisesti talvilajien saralla. Curling on myös kuulunut talvilajien valikoimaan jo lähes kymmenen vuotta. Harrastamien käynnistyi aikanaan Ankkurihallissa, mutta kun se purettiin niin sarjatoiminta siirrettiin Vierumäelle.

- Aikaisemmin saimme jäähallin puolelta kerran viikossa vuoron, johon hät’hätää kyhättiin jää ja hakit kiinni. Toiminta on saatu nyt uudelle tasolle kun meillä on oma yksiratainen halli, Loimaan puheenjohtaja Eino Merta iloitsee.

Joensuussa naiscurlaaat ovat aina olleet vähemmistönä, mutta menestyksen suhteen he ovat olleet selkeä enemmistö. Menestystä on tullut niin SM-sarjassa kuin seniorien MM-kisoissakin ja maajoukkue-edustuksia on lukuisia.

Viime  vuosina myös paikallissarjojen lisääntyminen ja kasvu on lajimme parissa ollut vahvaa. Harva vanhakaan lajijyrä enää osaa luetella kaikkia maamme paikallissarjoja, saati tietää niiden kuulumisia tai tuloksia. Siksi ainakin tämän talven pidämme lehdessämme seurapalstalla aktiivista kirjeenvaihtoa maamme muutamasta suurimmasta paikallissarjasta.

Jos olet kiinnostunut tuomaan julki myös oman sarjasi kuulumisia, joita ei vielä lehdessämme ole käsitelty, niin yhteyttä voi ottaa esimerkiksi osoitteeseen riku [d o t] harjula [a t] helsinki [d o t] fi (riku[dot]harjula[at]helsinki[dot]fi)!

Perinteinen koululaiscurling keräsi Hyvinkäällä jälleen paikallisista opinahjoista vajaan tusinan verran enemmän tai vähemmän lajin kanssa tekemisissä olleita joukkueita. Kaupungin lukiot olivat edustettuina vahvasti, kun Sveitsin lukiosta mukana oli kaksi ja Yhteiskoulusta kolme tiimiä. Härkävehmasta edusti kaksi joukkueellista nuoria ja Pohjoispuistoa yksi. Viimevuotista voittoaan ja kiertopalkintoaan yhdellä jengillä puolustamaan lähti Hyvinkään ammattioppilaitos.