Junioritoiminnassa positiivista pöhinää

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Markus Sipilä
Kuvat
Åland Curlingklubb, Lotta Immonen

Kuluneen kliseen mukaan nuorissa on tulevaisuus. Pienen lajimme säilymisen kannalta tämä pitää erityisen hyvin paikkansa. Ilahduttavasti juniorien määrä on kääntynyt Suomessa nousuun. Curlingliitto on järjestänyt junioreille syyskaudella kolme viikonloppuleiriä ja neljän vuoden tauon jälkeen juniorien SM-turnauksen.

Koulut ja opettajat avainasemassa

Curlingliitto järjestää juniorileirejä, mutta uusien juniorijäsenten hankinta on seurojen tehtävä. Naantalin Copper Hill Curling Club on hyvä esimerkki siitä, kuinka tärkeitä koulut ja opettajat ovat junioritoiminnassa.  Kuparivuoren koulun opettaja Mika Lehtinen on CHCC:n seura-aktiiveja ja tuonut lajin pariin useita junnupelaajia.

Hyvinkään koululaiscurlingturnaukseen osallistui viime keväänä yli 40 joukkuetta. Toimintansa kehittämisestä kiinnostuneiden seurojen ei siis kannata miettiä kahta kertaa kauempaa mihin suuntaan panostukset juniorihankintaan kannattaa suunnata. Hyvät henkilökohtaiset suhteet kouluhin ja mielellään oman ”opettajamyyrän” houkuttelu seuran toimintaan on toimiva konsepti.

Grabbar från Åland – guldmedaljörer

Juniorien SM-turnaus järjestettiin marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna Harjavallan curlinghallilla. Edellisen kerran juniorien mestaruudesta on kisattu vuonna 2009. Ilahduttavaa oli, että turnaukseen saatiin mukaan kuusi joukkuetta Ahvenanmaalta, Hyvinkäältä, Tampereelta ja Turun seudulta. Vasta tammikuussa aloittaneet Ahvenanmaan 15-vuotiaat superlahjakkuudet klaarasivat turnauksen varmoilla otteilla, voittivat kaikki pelinsä ja edustavat Suomea tammikuun European Junior Challengssa.

Ahvenanmaan seura on kasvanut vain vuodessa Vianor Curlingcenterin valmistumisen jälkeen Suomen kolmanneksi suurimmaksi seuraksi. Vahvasta tekemisen meiningistä kertoo jotain sekin, että poikien mukaan lähtee EJCC-turnaukseen yli 20 hengen kannustusjoukot! Tsemppiä kisoihin!