Joensuussa käynnistellään uutta valmennusjärjestelmää

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Toimitus
Kuvat
-
Liittyvät artikkelit

Perinteikäs Joensuun Curling vahvistaa toimintaansa uudella valmennusjärjestelmällä mikäli asiat etenevät toivotulla tavalla. Tavoitteena on tarjota koululaisille mahdollisuus harjaannuttaa curlingin taitoja koordinoidusti.

Joensuun Curling lähtee kauteen uuden puheenjohtajansa Mikko Saastamoisen johdolla. Pari vuotta puheenjohtajana toiminut Pekka Lautanen siirtyi syrjään työkiireiden johdosta ja kun tilalle esitettiin Saastamoista niin hän oli valmis tarttumaan haasteeseen. Sarjassa on mukana taas toistakymmentä joukkuetta kahdella sarjatasolla mutta lisääkin otettaisiin mukaan.

– Parhaimmillaan 90-luvulla meillä oli noin 150 harrastajaa mutta sittemmin ovat määrät liikkuneet 60 tietämissä. Enemmänkin harrastajia siis mahtuisi ja tulevalla kaudella pyritään toimimaan siihen suuntaan. Yksi mietinnässä ollut asia on firmaliiga, josta olisi sitten luontevaa innokkaimpien hypätä normaaliin sarjatoimintaan.

Olympiavuosi tarjoilee curlingille näkyvyyttä vaikkei Suomi mukana olekaan. Joensuussa ollaan valmistauduttu esittelyiden ja avoimien ovien muodossa tulevan kevään kasvavaan kysyntään.

Uusi valmennusjärjestelmä on alkavan kauden selkein uudistus. Idean takana on Joensuun curlingin yksi isoista nimistä nimittäin Matti Virtaala. Häntä on kiittäminen lajin merkittävästä edistämisestä jo 80-luvulta alkaen. Nyt tulille laitetaan tuorein idea eli valmennusjärjestelmä, joka toteutetaan Urheiluakatemia-järjestelmän puitteissa. Neuvottelut ovat vielä kesken joten nähtäväksi jää toteutuuko se tällä kaudella.

Joensuun ajankohtaisiin uutisiin ja historiaan voi tutustua: www.joensuuncurling.fi

Kommentit