Mukavan vilkasta maakunnissa

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Riku Harjula

Viime  vuosina myös paikallissarjojen lisääntyminen ja kasvu on lajimme parissa ollut vahvaa. Harva vanhakaan lajijyrä enää osaa luetella kaikkia maamme paikallissarjoja, saati tietää niiden kuulumisia tai tuloksia. Siksi ainakin tämän talven pidämme lehdessämme seurapalstalla aktiivista kirjeenvaihtoa maamme muutamasta suurimmasta paikallissarjasta.

Jos olet kiinnostunut tuomaan julki myös oman sarjasi kuulumisia, joita ei vielä lehdessämme ole käsitelty, niin yhteyttä voi ottaa esimerkiksi osoitteeseen riku [d o t] harjula [a t] helsinki [d o t] fi (riku[dot]harjula[at]helsinki[dot]fi)!

Länsi-Suomen Liiga

Joukkuemäärä: 15
Sarjatasoja: 2
Juniorijoukkueita: 1
Pelimäärä: Molemmilla tasoilla kaksinkertainen sarja
Sarjamaksut: Varsinaista osallistumismaksua ei ole, mutta jokaisen joukkueen järjestettäväksi tulee tietty määrä kotiturnauksia.
Muuta: Sarjassa pelaa pääasiassa junioripitoisia joukkueita. Myös sekajoukkueita on useita. Sarja pelataan turnausluonteisena ja se alkoi jo syyskuun alussa. Lisätietoa ja sarjataulukot löytyvät osoitteesta www.students.tut.fi/~kattelus  tai www.turuntori.fi/kotisivut/?id=1141&sivu=1263

 

Oulunkylän Hallisarja (Helsinki)

Joukkuemäärä: 22
Sarjatasoja: 2 (jakaantuen loppukaudesta neljään loppusarjaan)
Juniorijoukkueita: 1
Naisjoukkueita: 2 plus useita sekajoukkueita
Pelimäärä: n. 20/joukkue + hallisarjacup
Sarjamaksut: 625 € per joukkue (5 pelaajaa, lisäpelurit 50 € per pelaaja)
Järjestelyistä: Sarjan järjesti viime kaudella käytännössä kokonaan pelaajista koottu ryhmä. Tänä vuonna tarkoitus olisi, että hallin henkilökunta ottaisi suuremman roolin käytännön järjestelyistä.
Muuta: Tälle kaudelle sarja on kerännyt useita pitkänlinjan paluumuuttajajoukkueita, joista tunnetuimpia M-Curling, Hallihait sekä Liukumiinat.

Hyvinkään Paikallissarja

Joukkuemäärä: 28
Sarjatasoja: 3
Juniorijoukkueita: 5, pelaajia 33
Naisjoukkueita: 3, pelaajia 24
Pelimäärä: Jokaisella sarjatasolla kaksinkertainen sarja
Sarjamaksut: 210-250 € per joukkue riippuen sarjatasosta
Muuta: Maamme vanhin edelleen pyörivä paikallissarja pitää sisällään myös ensimmäistä kertaa yhden pyörätuolicurling-joukkueen. Lisäksi Hyvinkään seura osallistuu aktiivisesti juniorityöhän kahdesti viikossa järjestettävällä urheiluvalmennuksella ja erillisellä koululaiscurling-sarjalla.

Pohjois-Suomen sarja

Joukkuemäärä: 10
Sarjatasoja: 1
Naisjoukkueita: 1 sekä kaksi sekajoukkuetta
Pelimäärä: Yksinkertainen sarja ja erillinen lopputurnaus
Järjestelyt: Turnausmuotoinen sarja kiertävästi neljällä eri paikkakunnalla
Sarjamaksut: Erillistä sarjamaksua ei ole, mutta turnausmaksut kerätään joukkueilta. Hinta pidetään mahdollisimman alhaisina, viime vuonna maksu oli 40€/joukkue/turnaus.
Muuta: Lappisarja on sikäli mielenkiintoinen, että olemme saaneet sille jonkinlaista näkyvyyttä paikallislehdissä ja sitä myöten sarjaa sekä lajia tutuksi. Lopputurnaukseen on odotettavissa jopa yleisöä. Kuningasajatuksena on ollut se, että sarjasta tulisi myöhemmin valtakunnallisen kakkosdivarin yksi lohko.

Joensuun paikallissarja

Joukkuemäärä: 18
Sarjatasoja: 2
Pelimäärät: 10 ja 20 peliä per joukkue
Sarjamaksut: 200 € tai 400 €, riippuen sarjatasosta
Muuta: Joensuun sarjassa ei ehkä niinkään puhuta sarjatasoista, sarjoja erottaa lähinnä se kuinka paljon halutaan pelata pelejä kauden aikana.

Pieksämäen puulaakisarja

Joukkuemäärä: 15
Sarjatasoja: 2
Sarjamaksut: Seuran vuosijäsenmaksu on 25/30 euroa per henkilö. Vuosijäsenmaksun maksaneilla on oikeus pelaamisen puulaakisarjassa.
Järjestelyt:  Mestaruussarjan alkusarjassa kaksi viimeistä joukkuetta putoaa divisioonaan.
Divisioonan alkusarjan paras joukkue nousee mestaruussarjaan. Keväällä mestaruussarjan viimeinen putoaa divisioonaan ja divisioonasta nousee kaksi joukkuetta mestaruussarjaan. (Keväällä tapahtuvaan putoamiseen/nousuun vaikuttaa seuraavalla kaudella puulaakiisarjaan osallistuvien joukkueiden määrä).

Kommentit