1 - Johdanto tulospalvelujärjestelmän käyttöön

Kirjoittanut Markus 09.11.2008 - 13:02
Wikiartikkelin kategoria

Curling.fi:n tulospalvelujärjestelmällä on mahdollista kerätä ilmoittautumisia ja julkaista sarjojen ja turnausten tuloksia. Järjestelmä osaa mm. laskea sarjataulukkoja ja piirtää cup-kaavioita automaattisesti. Kilpailun asetuksista voi määrittää, voivatko joukkueet päivittää pelitulokset itse esimerkiksi kännykän selaimella suoraan hallilta pelin päätyttyä.

Sarjan luominen

Curling.fi -sivuston käyttäjät, joilla on jonkin seuran ylläpitorooli, voivat luoda kilpailuja itse työkalupalkin "Luo sisältöä" -linkin kautta. Eri kausien kilpailujen välillä tulee käyttää yhtenäistä nimeämiskäytäntöä, jotta tulosarkisto tunnistaa kilpailut samaksi. Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon osoitteeseen yllapito [at] curling.fi, mikäli kyseessä on kokonaan uusi kilpailu, jota ei ole vielä aiemmin järjestetty Curling.fi:ssä.

Sarjan etusivulla näytettävän tekstin voi syöttää sarjan luomisen yhteydessä ja sitä voi jälkikäteen muokata ylläpitopuolen Sarjan asetukset -välilehden kautta. Kilpailun etusivulla kannattaa kertoa  mm. sarjan säännöt (käytä tarvittaessa liitetiedostoa), osallistumismaksun suuruus ja turnausten tapauksessa vinkkejä majoitusvaihtoehdoista.

Sarjan hallinnan työvaiheet

Sarjojen tulospalvelun hallinta koostuu karkeasti ottaen kuudesta osasta, jotka ovat

  1. Ilmoittautumisten kerääminen
  2. Ilmoittautumisten vahvistaminen
  3. Pelisysteemin mukaisen sarjan rakenteen määrittely
  4. Pelien luominen
  5. Tulosten päivittäminen
  6. Sarjan päätyttyä lopullisten sijoitusten määrittely

1. Ilmoittautumisten kerääminen

Kun sarja on luotu ja ilmoittautuminen on avattu sarjan asetuksista, voi sarjan etusivulta ilmoittaa joukkueen kilpailuun. Sarjan asetuksista saa määriteltyä myös ilmoittautumisajan deadlinen, jonka jälkeen järjestelmä sulkee ilmoittautumisen ajastetusti.

2. Ilmoittautumisten vahvistaminen syöttämällä joukkueille joukkuekoodi

Kun joukkueet on luotu, voidaan niitä hallinnoida sarjanhallinnan Joukkueet-välilehdeltä. Ilmoittautumiset vahvistetaan syöttämällä joukkueille joukkuekoodit (esim. A1, A2, A3, ...)

Tutustu tarkempaan ohjeeseen joukkueista.

3. Pelisysteemin mukaisen sarjan rakenteen määrittely

Kun joukkueet on luotu ja niille on vahvistuksen yhteydessä määritelty joukkuekoodit, voidaan sarjalle määritellä haluttu rakenne. Rakenne määritellään sarjanhallinnan Sarjan rakenne -välilehdeltä.

Tutustu tarkempaan ohjeeseen sarjan rakenteesta.

4. Pelien luominen

Kun sarjan rakenne on luotu, on aika luoda pelejä. Tämä tapahtuu sarjanhallinnan Pelit-välilehdeltä. Pelit voi luoda joko yksitellen tai pelikierroksittain.

Tutustu tarkempaan ohjeeseen pelien luomisesta ja muokkaamisesta.

5. Tulosten päivittäminen

Sarjan asetuksista voi määritellä, onko joukkueet ilmoittaneilla käyttäjillä oikeus muokata pelien tuloksia itsepalveluna. Mikäli tämä aseus on sallittu, tulee muokkausoikeudet nimenomaan nille Curling.fi -sivuston käyttäjätunnuksille, jotka ovat ilmoittaneet joukkueita sarjaan.

Tutustu tarkempaan ohjeeseen pelitulosten päivittämisestä.

6. Sarjan päätyttyä lopullisten sijoitusten määrittely

Kun sarja on saatu pelattua, määritellään joukkueiden lopullinen sijoitus ylläpitopuolen Joukkueet-välilehdellä. Lopulliset sijoitukset määritellään joukkueille käsin, tulospalvelujärjestelmä ei yritä arvata tuloksia sarjataulukkojen perusteella. Tämän taustalla on se, että sarjan säännöissä saatetaan tuntea jaettuja sijoituksia (esim. neljällä joukkueella voi olla cup-turnauksessa jaettu 5. sija).

Kun sijoitukset on määritelty ja sarja on merkattu päättyneeksi sarjan asetuksista, tulevat sijoitukset automaattisesti näkyviin tulosarkistoon kaikkien sarjan pelaajien pelaajaprofiileihin.