Kisaraportit

Tuolicurlingtiimi Ruotsissa

Pyörätuolicurlingin maajoukkue kävi kokeilemassa kuntoaan Tanskassa järjestetyssä perinteisessä Danish Tournamentissa 23-25.9.2016.
 

Turnaus alkoi hieman hapuillen Norjan MM -hopeajoukkuetta vastaan perjantaina. Ensimmäisen pään jälkeen tilanne olikin Norjalle 4-0. Toisessa erässä Suomi sai kiinni peliriemusta ja ei antanut enää vastustajalle mahdollisuutta. Suomi vei pelin loput päät, voittaen pelin 4-8.

Jatkoa seurasi vielä lauantaina Suomen voittaessa kaikki kolme päivän peliään. Aamulla Skotlanti taipui lukemin 8-1. Päiväpelissä vastaan asettui Venäjän kakkosjoukkue, joka antoi jo vastusta enemmän kuin riittävästi lopputuloksen ollessa kuitenkin 3-6 Suomelle. Lauantain iltapelissä joukkue oli hieman väsynyt ja Puola pääsi liiankin likelle, mutta joukkueemme petrasi ja lopputulos oli 8-4 Suomelle.

Sunnuntaiaamu alkoi ankeammin isäntämaa Tanskan viedessä peliä 1 pisteen päädyin aina viimeiseen erään asti jossa Suomi sai kolme pistettä päättäen pelin 4-3 tappioon. Finaalipaikka ratkesi kuitenkin Tanska -pelin aikana, kun Norja ei omassa ottelussaan saanut riittävästi voitettuja päätyjä päästäkseen Suomen edelle lopullisessa rankingissa.

Finaaliin menivät Venäjä ja Suomi. Pronssipeliin Norja ja Slovakia.

Venäjä aloitti vahvan tuntuisesti saaden kuitenkin vain 1 pisteen ensimmäisessä päässä. Seuraavat 3 päätä sai Suomi tilanteen ollessa iloisesti 1-4 Suomen hyväksi. Naapurimaa kuitenkin kiri MM-kultamitalistin varmuudella piste pisteeltä ja vei pelin jätkopäähän.
Jatkopää sujui melko hyvin aina kahteen viimeiseen kiveen asti. Vaikka kipparimme Markku Karjalainen onnistui heitoissaan lähes täydellisesti silti Venäjän kivi oli 10 senttiä lähempänä ja kulta valui ohi näppiemme.

Myös ottelu pronssista, Norja - Slovakia oli tasainen viimeiseen päähän asti Slovakian voittaessa pronssin 6-7.

Suomen joukkue (Riitta Särösalo, Tuomo Aarnikka, Sari Karjalainen, Yrjö Jääskeläinen ja Markku Karjalainen) oli todella tyytyväinen järjestelyihin ja nieleskelyn jälkeen myös lopputulokseen.

Loppujen lopuksi kauden kisa-avaus oli tuonut mukavan sijoituksen ja paljon kokemusta josta on hyvä ammentaa kohti Stirlingin turnausta lokakuussa ja ennen kaikkea Lohjan MM-karsintoja!!

Teksti:Vesa K.