Esittelyssä uusi curlingseura: Hakkari Icestoners ry

Julkaisupäivämäärä
Teksti
Curlingliitto
Kuvat
Mikko Lehessaari / Hakkari Icestoners ry

Vuonna 2023 perustettu helsinkiläinen curlingseura, Hakkari Icestoners ry, tekee näyttävän sisääntulon ja tuo suomalaiseen curlingyhteisöön pelaajien lisäksi myös uuden kansainvälisen bonspielin, kun lokakuussa Oulunkylässä järjestetään ensimmäistä kertaa kansainvälinen Stone to Stone -turnaus. Curlingliitto haastatteli tuoreita pelaajia, ja Hakkarin porukkahan vastasi. Haastattelun lisäksi uutisessa on lyhyt promo kansainvälisestä Stone to Stone -turnauksesta, jonne ilmoittautuminen päättyy perjantaina 15.9.

Ketkä ovat perustaneet seuran?

Mikko “M-10” Lehessaari
Jesse “Ensio Fresh” Enrold
Antti “Dj Lame” Mustajärvi
Jussi “Juba” Mustajärvi
Henri “Ziissi Yliviilee” Finnbäck
Vesa-Matti “Vesku” Koljonen
Tuukka Toivanen
Tuomo Toivakka

Miten päädyitte perustamaan curlingseuran?

Koko seuramme tarinan alkuräjähdyspiste voidaan määrittää ajankohdallisesti hyvinkin tarkkaan, ja näin ollen koko kunniakas saagamme lähti rakentumaan oikeastaan juurikin siitä hetkestä, kun joukkueemme jäsen Ziissi Yliviilee innostui vähintäänkin valtavalla paatoksella lajista seuratessaan Pekingin olympialaisten curlingturnausta, tyyliin: "Nyt jätkät löytyi laji, jossa voidaan päästä oikeesti olympialaisiin!"

Tätä seuranneiden koreiden mainospuheiden jälkeen lähdettiin seuraavana askeleena sitten selvittämään pääsevätkö oikeasti täysin amatöörit jossakin jopa kokeilemaan tätä legendaarista olympialajia. Kyselyä pääkaupunkiseudun ainoaan curlinghalliin Oulunkylään, jossa oli sopivasti tarjolla jäävuoroja aloittelijoille opastuksineen, ja oikeastaan tuolla helmikuun lopulla aloitetulla lajikokeilun tiellä tässä ollaan edelleen. 

Keväällä 2022 kävimme tutustumiskerran jälkeen pelailemassa keskenämme vielä säännöllisen epäsäännöllisesti noin puolen tusinaa kertaa, kunnes Ogelin halli sulkeutui kesätauon ajaksi.

Kesän jälkeen suurimmalla osalla keväällä aloittaneesta porukasta oli edelleen huomattavaa intoa lähteä pelaamaan uudelleen myös syksyllä. Vaikka seurassamme kaikki elävätkin juuri niitä kaikkein kiireisimpiä ruuhkavuosia, onnistuimme onneksi yhdessä sovittamaan kerta viikkoon -periaatteella myös muutaman tunnin arvokasta jääaikaa.

Keväällä 2023 osallistuimme ensimmäiseen turnaukseen Hyvinkäällä (Bonspiel 40 v.), ja sieltä saadut hyvät kokemukset ja keskustelut antoivat kenties sen lopullisen sysäyksen siihen uskoon, että oman seuran perustaminen voisi olla kannattavaa, ja lähiajan tavoitteet asetettiin samalla kotimaiseen curlingsarjaan osallistumiseen.

Hakkari Icestoners ry:n rekisteröintipaperit laitettiin kesällä patentti- ja rekisterihallitukseen, josta vihreää valoa saatuamme haimme samantien myös Suomen Curlingliiton jäsenyyttä. Kaiken kaikkiaan prosessi saatiin vietyä läpi suhteellisen nopeassa ajassa, vaikka saimmekin huomata, että Suomessa riittää toki aina työnsarkaa byrokraattisissa prosesseissa.

Jos vilkuillaan tässä samassa jo hieman myös seuramme tulevaisuuden suuntaan, niin ensi kauden ja kotimaan sarjan kunnialla selvittämisen jälkeen olemme varmasti taas viisaampia siitä, kuinka korkealle tulostavoitteelliset rajat kannattaa vielä tulevaisuudessa nostaa.

Mikä curlingissa on parasta?

Tämä on niin laaja kysymys, että jokaisella seuramme jäsenellä olisi varmasti yksilöllinen ja vaihtelevasti hyvinkin eksentrinen vastauksensa tähän kysymykseen, mutta ehkä se paras asia Curlingissa on kuitenkin tiivistettynä tässä hienossa porukassa mukavien kavereiden kanssa yhdessä vietetty aika ja tekemisen riemu. Oikeastaan juuri se kaikki iloinen sosiaalisuus mitä peleihin ja niiden ulkopuoliseen toimintaan liittyy.

Oletteko käyneet ulkomailla pelaamassa curlingia / aiotteko mennä ulkomaille pelaamaan?

Lyhyen, mutta ytimekkään uran aikana Hakkari Icestoners on osallistunut curlingturnauksiin Virossa ja Puolassa. Lisää ulkomaanreissuja on suunnitteilla muun muassa Sveitsiin, Japaniin ja tietenkin lajin emämaahan, Kanadaan.

Mistä saitte idean Stone to Stone -turnauksen järjestämiseen?

Tallinnan turnauksessa keväällä koimme niin valtavan valaistumisen lajin kaikki kansat yhteentuovasta perhehengen kaikkivoipaisesta voimasta, että halusimme samointein tarjota kaikille, niin ulko- kuin kotimaisille, uusille ja vanhoille, ystävillemme sekä tutuille mahdollisuuden tulla nauttimaan samasta lämpimästä vieraanvaraisuudesta järjestämäämme turnaukseen Helsinkiin kuin olemme itse kohdanneet maailman turuilla matkatessamme.

Miten olette markkinoineet turnausta?

Elettäessä 2020-lukua kaikkein voimakkain ja tehokkain kanava markkinoida mitään asiaa on ehdottomasti sosiaalinen media. Seuramme onkin ottanut some-alustat erittäin suurella huomiolla haltuun aivan taipaleemme alusta saakka. Olemmekin iloksemme huomanneet kuinka seuraajamäärämme esimerkiksi Instagramissa on lähtenyt kesän aikana rakettimaiseen nousuun, vaikkei curlingkausi ole ollut edes käynnissä. Mainontaa on somen lisäksi tehty myös Curling.fi -sivulla, julisteilla, henkilökohtaisilla kohtaamisilla ja olemalla suoraan yhteydessä kotimaisiin seuroihin sekä kansainvälisiin curlingliittoihin.

Kuinka monta joukkuetta odotatte ilmoittautuvan turnaukseen, ja kuinka monta on tällä hetkellä jo ilmoittautunut?

Stone to Stone -turnaukseen on alunperin suunniteltu 24 joukkueelle, ja tästä määrästä olemme varanneet ulkomailta tuleville joukkueille 12 kiintiöpaikkaa. Oulunkylän curlinghallin kuusi rataa mahdollistavat näinkin laajan turnauksen läpiviennin sujuvalla ja erityisesti myös pitkänmatkalaisille sopivalla aikataululla. Ilmoittautumisia on tullut tähän mennessä jo mukavasti ja vielä mahtuu mukaan niin kotimaisia kuin kansainvälisiä joukkueitakin.

Onko turnaukseen tulossa myös kansainvälisiä joukkueita?

Turnaukseen on tulossa kansainvälistä edustusta ainakin Puolasta, Virosta, Sloveniasta sekä Yhdysvalloista. 
Lisäksi kiinnostusta on ollut myös ainakin Unkarista ja Intiasta saakka.

Terveiset curlingyhteisölle ja curlingia seuraaville:

Kaikille curlingia sydämensä asiana pitäville ja lajista kiinnostuneille mitä lämpimin tervetulotoivotus lähteä rohkeasti mukaan aistimaan suuren urheilujuhlan riemua sekä nauttimaan kaikkien aikojen viihdyttävimmän curlingturnauksen tunnelmasta Helsinkiin!

Vielä ehdit ilmoittaa joukkueesi mukaan kansainväliseen Stone to Stone -turnaukseen!

Ensimmäinen kansainvälinen Stone to Stone -turnaus järjestetään Helsingissä, Oulunkylän curlinghallissa 20.-22.10.2023.

Ilmoittautuminen perjantaihin 15.9.2023 mennessä Curlingliiton sivuilla tai sähköpostilla: icestoners43 [a t] gmail [d o t] com (icestoners43[at]gmail[dot]com)

Turnaussivu (Curling.fi): https://www.curling.fi/fi/kalenteri/66186

Turnaussivu (Facebook): https://www.facebook.com/events/588762060057434
 

Kommentit1

Mikko Lehessaari

6 months 4 weeks sitten

Ilmoittautumiaikaa jatkettu lauantaihin 30.9.2023 saakka. Vielä ehtii liittyä mukaan aistimaan kansainvälistä Curlin tunnelmaa Helsinkiin!