Pyörätuolicurlingin parikilpailu 2023-2024

KILPAILUKUTSU
Pyörätuoliparicurlingin SM-kilpailu järjestetään 5.-7.1.2024 Harjavallassa. SM-kilpailun voittaja edustaa Suomea 10.-16.3.2024  Koreassa järjestettävissä pyörätuoliparicurlingin MM-kilpailussa.
Ilmoittautuminen pyörätuoliparicurlingin SM-kilpailuun avataan 1.11.2023. Ilmoittautuminen päättyy 30.11.2023. 

OSALLISTUMISOIKEUS
Osallistumisoikeus SM-kilpailuihin on kaikilla Suomen Curlingliiton jäsenseuroihin kuuluvilla pyörätuolipelaajilla, joilta löytyy kilpalisenssi. Joukkueeseen tulee nimetä yksi naispelaaja ja yksi miespelaaja. Varapelaajat eivät ole sallittuja. SM-kilpailuun voivat osallistua myös luokittelemattomat pelaajat.

Mikäli joukkueesi haluaa edustaa Suomea kevään 2024 MM-kilpailussa, joukkueiden luokittelemattomien pelaajien tulee hankkia turnauksen alkuun mennessä lääkärin tai fysioterapeutin tekemä puoltava arvio luokittelukriteerien täyttymisestä. Kansainvälisen curlingliiton ohjeet luokitukseen.

Edustuskelpoisuuteen vaadittavan virallisen WCF:n luokituksen voi saada vain luokitteluun koulutetulta terveydenhuoltoalan ammattilaiselta, arvokisojen yhteydessä. Tämän vuoksi liitto hyväksyy SM-kisoissa parhaiten menestyneen joukkueen kohdalla myös muun lääkärin tai fysioterapeutin tekemän arvion luokittelemattoman pelaajan toimintakyvystä luokittelun näkökulmasta, sisältäen kuitenkin puoltavan näkemyksen tulevan luokittelun läpimenon todennäköisyydestä. Tämä arvio tulee hankkia liiton asettamaan määräaikaan mennessä.

Mikäli joukkue / pelaaja ei täytä edellä mainittuja kriteereitä tai laiminlyö velvollisuutensa hankkia muun lääkärin tai fysioterapeutin em. arvio ennen SM-kilpailun alkamista ja joukkue lähtee edustamaan Suomea kevään 2024 MM-kisoihin seurauksin, että joukkue todetaan edustuskelvottomaksi luokituksen puuttumisen vuoksi, joukkue vastaa kaikista WCF:n mahdollisesti asettamista sanktioista.  Mikäli pelaajalla on ollut puoltava lääkärin tai fysioterapeutin tekemä arvio luokittelukriteerien mahdollisesta täyttymisestä, mutta WCF ei anna luokitusta, joukkue ei ole vastuussa sanktioista.

ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuminen tapahtuu liiton tulospalvelun lomakkeella, linkki tämän sivun alalaidassa. Ilmoittautumisohje uusille joukkueille. 

  • Ilmoita joukkueen nimeksi joukkueen molempien pelaajien sukunimi ja joukkueen kotipaikka, esim. Kiiskinen/Kiiskinen, Hyvinkää

  • Ilmoita lisätietokentässä joukkueen yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero, sähköposti- ja laskutusosoite.

  • Tutustu kilpailun sääntöihin. SM-kilpailujen yleiset säännöt ovat omalla sivullaan ja kilpailukohtaiset säännöt tämän sarjasivun Säännöt-välilehdellä.

LISENSSI

SM-kilpailuun osallistuminen edellyttää seuran jäsenyyttä ja kilpalisenssin ostamista. Liitto on siirtynyt uuteen lisenssijärjestelmään. Jokainen joukkueen pelaaja ostaa kilpalisenssinsä itse Suomisport-palvelusta ja varmistaa, että Suomisportin Sportti-ID on tallennettu omaan Curling.fi -pelaajaprofiiliin. Osta lisenssisi ajoissa.  Ohjeet lisenssin ostoon ja pelaajaprofiilin päivttämiseen...

Mikäli pelissä pelaa pelioikeudeton pelaaja, (ei ole minkään seuran jäsen, ei ole ostanut lisenssiä tai Sportti-ID puuttuu Curling.fi:n pelaajaprofiilista) tuomitaan kyseinen peli hävityksi.

OSALLISTUMISMAKSUT

Pyörätuoliparicurlingin SM-kilpailun osallistumismaksu on 300e/joukkue.

Mikäli joukkueen molemmat pelaajat ovat kilpailun alkaessa juniori-ikäisiä (21 vuotta tai alle), joukkueen osallistumismaksu on  -50% edellä ilmoitetusta.

ANTIDOPINGASIAT

Tutustu Suomen Curlingliiton antidopingohjeistukseen 

LISÄTIETOJA

Kilpailuvaliokunnan edustaja (sääntö- ja pelisysteemiasiat): Lotta Immonen: lotta [d o t] immonen22 [a t] gmail [d o t] com (lotta[dot]immonen22[at]gmail[dot]com)

Kilpailun järjestäjän sähköpostiosoite
liitto [d o t] kilpailuvaliokunta [a t] curling [d o t] fi

Ilmoittautuminen

  • Ilmoittautuminen on suljettu.
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 30.11.2023 - 23:59

Kilpailun kalenteritapahtumat