Curlingin SM-sarja 2020-2021

SM-SARJA PERUTTU

 

 

KILPAILUKUTSU

 

AIKATAULU

 

OSALLISTUMISOIKEUS 

Curlingin SM-sarjaan voi osallistua mies-, nais-, seka- tai pyörätuolijoukkueella. Viime kauden miesten SM-sarjan tulosten perusteella rankingin sijoilla 1.-4. olevat joukkueet saavat suoran paikan Mestaruussarjaan ja sijoilla 5.-8. olevat joukkueet suoran paikan I-divisioonaan. Jos joku rankingin sijoilla 1.-4. olevista joukkueista ei osallistu SM-sarjaan, niin rankingin sijalla viisi oleva joukkue saa suoran paikan jne. Rankingin sijoilla 5.-8. olevilla joukkueilla on mahdollista päästä Mestaruussarjaan karsinnan kautta.

Ranking:

1. Kiiskinen
2. Pöllänen
3. Sipilä
4. Rissanen
5. Turto
6. Tahvanainen
7. Kalpamaa
8. Saarelainen 
9. Rankingissa ei muita joukkueita (viime kauden I-divisioonan tulokset mitätöitiin)

ILMOITTAUTUMINEN 

Ilmoittautuminen tapahtuu liiton tulospalvelun lomakkeella. Ilmoittautumisohje uusille joukkueille 

 • Ilmoita joukkueen nimeksi joukkueen kapteenin sukunimi ja joukkueen paikkakunta. Esim. Kiiskinen/Hyvinkää.
 • Ilmoita lisätietokentässä joukkueen yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Ilmoita myös laskutusosoite.
 • Ilmoita lisätietokentässä mikäli joukkueesi osallistuu karsintaan.
 • Ilmoita joukkueeseen 4-6 pelaajaa (2 divisioonassa 4-8), kapteeni mukaan lukien. 
 • Tarkista, että kaikki joukkueen pelaajat ovat maksaneet liiton jäsenmaksun.

OSALLISTUMISMAKSUT

Joukkueen osallistumismaksu laskutetaan sarjan  jälkeen. Yhden ottelun hinta mestaruussarjassa ja I-divisioonassa on 70€/joukkue + kellotusmaksu 10€/peli. 2 divisioonassa yhden pelin hinta on 50€/peli.

MAJOITUS

Varmistakaa majoituksen peruutusmahdollisuus. Liitto ei korvaa peruuntuneista peleistä ja turnauksista koituneita asumis- ja matkakustannuksia joukkueille. 

SÄÄNNÖT  

Pelisysteemit  löytyvät sarjataulukko- sivuilta. 

Liiton kilpailuissa noudatetaan mahdollisimman tarkasti Maailman Curlingliiton (WCF) sääntöjä. Linkki WCF:n sääntöihin. Poikkeukset sääntöihin löytyvät Suomen Curlingliiton kilpailusäännöistä, säännöt liitteenä.

Muutokset viime kauden SM-sarjan sääntöihin:

 • Miesten SM-sarja muuttuu Curlingin SM-sarjaksi. Sarjan kaikilla sarjatasoilla voi pelata mies-, nais-, seka- ja pyörätuolijoukkueella.
 • SM-sarjassa on 12 joukkueen kilpasarja, joka jakaantuu Mestaruussarjaan ja I-divisioonaan. Loput SM-sarjan joukkueet pelaavat II-divisioonassa. 
 • Kaikilla sarjatasoilla pelit pelataan kahdeksan pään peleinä. Mestaruussarjassa ja I-divisioonassa pelit kellotetaan. Kellotusaika on 30 minuuttia. 
 • Mestaruussarjassa ja I-divisioonassa pelataan 15 peliä. Pelit pelataan kolmena viikonloppuna, kussakin viisi peiä/joukkue.
 • Mestaruussarjan paras miesjoukkue valitaan edustusjoukkueeksi. Jos jonkun toisen miesjoukkueen kansainväliset näytöt ovat riittävät, niin sitten pelataan karsinta edustuspaikasta (edustusjoukkueen valintasäännöt eivät ole muuttuneet).
 • Kaikilla sarjatasoilla LSD-heitot eli t-heitot heitetään WCF:n sääntöjen mukaisesti. Erillinen t-heittokilpailu jää pois. Käytännössä: Harjoittelun jälkeen joukkueesta kaksi pelaajaa heittää kumpikin yhden t-heiton, ensin heitetään myötäpäivään kierteinen heitto ja sitten vastapäivään kierteinen heitto. Joukkueen jokaisen pelaajan pitää heittää kilpailussa tietty määrä LSD-heittoja Suomen Curlingliiton LSD-heittotaulukon mukaisesti. 
 • LSD-heitoissa käytetään tarvittaessa kolmiomittausta. Käytännössä:  Kolmiomittauksella mitataan ainoastaan LSD-heitot jotka menevät pesän keskipisteelle. 
 • SM-sarjan karsinta: Jos karsintaan ilmoittautunut joukkue ei pääse Mestaruussarjaan tai I-divisioonaan, joukkueen ei tarvitse osallistua II-divisioonaan.

ANTIDOPINGASIAT

https://www.curling.fi/fi/liitto/antidoping

KORONAOHJEET

Tutustukaa liitteenä olevaan Curlingliiton pelaajille tarkoitettuun koronaohjeistukseen.

LISÄTIETOJA:

Joensuu: Juho Tiainen, Puh. 050 490 4398
Turku: Mika Äikiä, Puh. 050 355 8955 
Harjavalta: Tapani Härkälä, Puh. 040 511 1603
Kilpailuvaliokunnan edustaja (sääntö- ja pelisysteemiasiat): Mika Äikiä, Puh. 050 355 8955


 

Liitetiedostot

Ilmoittautuminen

 • Ilmoittautuminen on suljettu.
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 31.10.2020 - 22:00

Kilpailun kalenteritapahtumat

Ei kalenteritapahtumia.