Joensuun SM-karsintaturnaus siirretty – siirron vaikutukset muihin tuleviin kilpailuihin

Katja Kiiskinen
Kuvat
WCF/Richard Gray

Joensuussa ensi viikon lopulle 4.-6.12. aikataulutettu SM-karsintaturnaus on jouduttu Joensuun epidemiatilanteen vuoksi siirtämään. Koska myös valtakunnallisesti tartuntojen määrä on ollut viime viikkoina huomattavassa kasvussa, ja osanottajia oli tulossa paikan päälle muualta Suomesta, kisojen siirtäminen koettiin tässä tilanteessa vastuulliseksi ratkaisuksi.

Aikataulua tehdessä tavoitteena on, että SM-karsinnan siirrosta aiheutuu mahdollisimman vähän muutoksia jo muihin aikataulutettuihin SM-kisoihin.

SM-KARSINTATURNAUKSEN SIIRTÄMINEN

Siirrosta tiedotettiin suoraan SM-karsinnan osallistujille heti, kun päätös tehtiin. Heti alkuun haluammekin vielä pahoitella siirrosta aiheutuvaa haittaa ja ylimääräistä lisävaivaa karsintaan ja myöhemmin Curlingin SM-sarjaan osallistuville joukkueille.

Vaikka epidemia-aikana kaikki osaavatkin jo varmasti varautua mahdollisiin peruutuksiin ja siirtoihin, kisan siirto on siitä huolimatta tietysti harmittava uutinen kaikille kilpailuun valmistautuneille, kun koko kauden aikataulusuunnitelmia ja majoitus- ja matkavarauksia pitää ryhtyä perumaan ja muokkaamaan.

Kilpailuvaliokunta keskusteli eilen SM-karsinnan siirrosta turnaukseen osallistuvien joukkueiden kanssa ja kilpailun siirtäminen sai myös pelaajilta ymmärrystä – valtakunnallinen ja alueellinen tautitilanne huomioon ottaen. Pikaisella päätöksen tekemisellä mahdollistettiin joukkueille majoitus- ja matkajärjestelyjen peruminen mahdollisimman pienillä kustannuksilla.

Näillä näkymin vaihtoehtoinen aika karsinnan järjestämiselle olisi 12.-14.2., mutta koska tämä siirto vaikuttaa nyt lähes kaikkiin tuleviin kilpailuihin, koko kauden ohjelma pitää suunnitella ja miettiä uudestaan. Tästä syystä karsinnan uusi ajankohta varmistuu lopullisesti vasta, kun koko loppukauden aikataulusuunnitelma saadaan muokattua uudestaan.

Suunnitelmassa pyritään hyödyntämään jo kaikkia aikaisemmin aikataulutettuja viikonloppuja, jotta koko aikataulua ei tarvitse myllätä uusiksi.

Uusi ohjelma koko tulevalle kaudelle pyritään saamaan valmiiksi ja julkaisemaan ja tiedottamaan 10.12.2020 mennessä. Tiedotamme ohjelmasta toki jo aikaisemmin, jos valmista tulee nopeammin.  

PARICURLINGIN SM JA SIIRRON VAIKUTUS CURLINGIN SM-SARJAAN

Seuraavana SM-aikataulussa on vuorossa Paricurlingin SM-kilpailu, joka on tarkoitus järjestää myös Joensuussa 18.-20. joulukuuta.
Seuraamme Joensuun tilanteen ja valtakunnallisten suositusten ja määräysten kehittymistä tiiviisti koko tulevan viikon ja teemme päätöksen parikisan kohtalosta torstaina 3.12.

Jos kilpailu päädytään peruuttamaan tai siirtämään, asiasta tiedotetaan heti suoraan ilmoittautuneille joukkueille ja sen jälkeen laajemmin sivustolla.

Koska siirron kohteeksi joutui nyt karsintakilpailu, joka vaikuttaa Curlingin SM-sarjaan, siirtämisellä on luonnollisesti vaikutuksia myös muihin Curlingin SM-sarjan viikonloppuihin, ja myös suoraan Mestaruustasolle ja II-divisioonaan ilmoittautuneiden joukkueiden aikatauluun.
Heti, kun uusi ohjelma ja aikataulu on saatu lyötyä lukkoon, asiasta tiedotetaan suoraan ilmoittautuneille joukkueille ja myös sivustolla uutisen muodossa.

TOIMENPITEET KAUDEN JATKOA AJATELLEN

Edelleen jatkuva epidemiatilanne vaatii hallitukselta ja operatiiviselta puolelta jatkuvaa keskustelua, vuoropuhelua alueellisten toimijoiden kanssa ja välillä nopeitakin muutoksia tai siirtoja suunniteltuihin tapahtumiin, jos tartuntamäärät ryöpsähtävät jossain alueellisesti.

Haluamme kuitenkin painottaa, että vaikka päätöksiä jouduttaisiin tekemään kiireellisesti, emme tee niitä kevyin perustein, vaan aina kattavien keskustelujen ja selvittelyjen jälkeen.

Curlingliiton tahtotila on järjestää mahdollisimman monta kilpailua tällä kaudella, mutta kuitenkin niin, että pelaajien terveys ja hyvinvointi on aina päätöksiä tehdessä etusijalla.

Koronatilanteen eläessä on mahdollista, että muutkin tälle kaudelle aikataulutetut kilpailut kokevat siirtoja tai peruutuksia.

Pyydämmekin kaikilta ilmoittautuneilta joukkueilta ymmärrystä, joustoa ja kärsivällisyyttä tässä hankalassa tilanteessa, jossa myös hallitus luovii parhaansa mukaan.

Toivotaan, että onnistuneesti läpivietyjä kisoja saadaan tällä kaudella vielä useita poikkeustilanteesta huolimatta!

Jos kilpailuja päädytään peruuttamaan, tai siirtämään sellaiseen uuteen ajankohtaan, joka ei sovikaan enää joukkueille, joukkueet voivat perua ilmoittautumisensa siten, että heiltä ei veloiteta osallistumismaksua kilpailuun.
Myös majoitus- ja matkavarauksissa kannattaa ehdottomasti huomioida, että ne on mahdollista peruuttaa tai siirtää ilmaiseksi tai mahdollisimman pienin kustannuksin.

Curlingliiton viimeisimmät koronaohjeistukset löydät aina tästä sivuston wikiartikkelista.

Pidetään yhdessä huoli toisistamme kilpailuissa, harjoitusvuorolla ja niiden ulkopuolella suosituksia ja määräyksiä noudattaen!