Suomi juniorien MM-kisoihin

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Olli Rissanen
Kuvat
-

Iiro Sipolan johtama poikien juniorijoukkue teki omalta osaltaan taas suomalaista curlinghistoriaa voittamalla Euroopan MM-karsinnat tammikuun alussa Tsekissä – upea suoritus, joka johti useamman vuoden tauon jälkeen suomalaisen juniorijoukkueen varsinaisiin MM-kisoihin! Suoritus oli erityisen hieno, kun tällä kertaa Sveitsissä pelattavien MM-kisojen takia vain yksi joukkue pojista ja yksi tytöistä sai karsinnoista paikan varsinaisiin MM-kisoihin. Toivotamme onnea ja menestystä poikien joukkueelle, ja toivon myös, että tämä saavutus antaa lisäpuhtia seurojemme juniorityöhön sekä lisämotivaatiota harjoitteluun kaikille junioripelaajillemme!!

Junioritoiminnan tehostaminen on yksi avainalue curlingliiton strategiatyössä, ja uskonkin, että poikien saavutus auttaa myös tällä saralla asetettujen tavoitteiden saavuttamista.

Olympiahuumaa

Kanadassa meneillään olevat talviolympialaiset ovat näyttäneet mikä merkitys curlingilla on kanadalaisessa talviurheilussa – voi vain kuvitella sitä tunnelmaa, mikä paikan päällä kisakatsomossa vallitsee. Mutta vaikka Suomi ei tällä kertaa olekaan mukana, on ollut kuitenkin mukava todeta, että myös YLE on pitänyt curlingin mukana televisioitavissa lajeissa, ja meillä on siten ollut mahdollisuus seurata myös olympialaista huippucurlingia. Kiitokset YLE:lle myös siitä, että se on kutsunut kommentaattoreiksi omia huippupelaajiamme! Lajimme kannalta nämä televisiolähetykset ovat erittäin tärkeitä, ja tulevat varmasti taas omalta osaltaan vaikuttamaan curlingin leviämiseen maassamme.

Valtapeliä kevään MM-kisoissa

Olympialaisista huolimatta tänäkin keväänä järjestetään myös MM-kisat. Miesten kisat pelataan huhtikuun alussa Italian Cortinassa, jossa myös järjestetään WCF:n kokoukset. Tänä keväänä listalla on myös joka toinen vuosi pidettävät WCF:n hallituksen vaalit. Edellä mainitusta hienosta kanadalaisesta curlingkulttuurista huolimatta monet Euroopan curlingmaat pitävät WCF:n toimintaa liian ”Kanada-keskeisenä”. Niinpä tulevissa vaaleissa nykyinen puheenjohtaja, Kanadan Les Harrison saa haastajakseen toissa vuonna varapuheenjohtajaksi valitun Skotlannin Kate Caithnessin. Saapa nähdä, saako WCF historiansa ensimmäisen naispuheenjohtajan…

Oma curlingkautemme etenee hyvää vauhtia, mutta vielä on useita kisoja jäljellä. Olkaa aktiivisia ja tulkaa mukaan. Kisoja järjestetään juuri teitä varten, ja seuraanne kaivataan! Toivotan kaikille oikein aurinkoista ja Curling-painotteista kevättä!!