Tervetuloa uudelle curling.fi -sivustolle!

Katja Kiiskinen & Markus Sipilä
Kuvat
WCF / Stephen Fisher

Syksyn 2020 laajassa uudistuksessa Curling.fi-sivuston toiminnallisuuksia, teksti- ja asiasisältöjä, kuvituksia ja graafista ilmettä on päivitetty kauttaaltaan. Päivitetty sivusto on suunniteltu ns. mobile-first periaatteella, jotta sivuston käyttö olisi mahdollisimman sujuvaa puhelimilla ja muilla mobiilipäätelaitteilla

Etusivulla näkyy tuttuun tapaan  tulevat tapahtumat ja parhaillaan käynnissä olevien kilpailujen tulokset. Sivun yläreunasta on nyt suorat linkit Curlingiliiton Facebook-sivulle ja Curlingkanavan YouTube-kanavalle.

Yhteisö-valikosta löytyvään kuvagalleriaan on lisätty runsaasti uusia albumeita viime vuosien arvokisoista ja näistä kuvista löytyy varmasti monille tuttuja curlingkasvoja… Aidossa joulun odotuksen hengessä, kun joulukalenteria ei ihan vielä päästä avaamaan, kannattaakin käydä välillä sen sijaan avaamassa kuvagalleriaa, sillä sinne on tulossa vielä lisää uusia albumeita viime vuosien arvokisoista tämän julkaisuviikon aikana.

Seurat voivat jatkossa hyödyntää kuvagalleriaa laajalti hankkiessaan näkyvyyttä esim. paikallislehden julkaisuissa tai muissa omissa mediakanavissaan. Kuva-albumeissa on selkeä ohjeistus tekijänoikeuksista.

Curlingwiki kannattaa pitää mielessä, kun pohdit vinkkejä harjoitteluun tai taktiikkaan. Wikissä on myös uutta lisättyä sisältöä seuroja varten. Lisäksi sieltä löytyy nyt kootusti muun muassa Curlingliiton koronaohjeistukset

Tulospalvelussa paljon uusia toiminnallisuuksia

  • Käyttäjät, joilla on omien seuratietojen ylläpitorooli, voivat nyt luoda turnauksia ja sarjoja tulospalveluun itse, eikä niitä tarvitse siis enää tilata sivuston ylläpidolta. Ohjeet löytyvät Curlingwikistä.
  • Kilpailun asetuksista voi nyt sallia pelitulosten päivittämisen joukkueiden yhteyshenkilöille. Näin joukkueet voivat syöttää pääkohtaiset tulokset tulospalveluun suoraan hallilta puhelimen selaimella. Ohjeet löytyvät, mistäpä muualta kuin Curlingwikistä.
  • Tulospalvelussa on nyt myös mahdollista kerätä tee-heittotulokset, mikäli sarjassa heitetään tee-heitot ennen pelejä.
  • Kilpailujen Tilastot-välilehti on uudistettu siten, että tunnuslukuina käytetään nyt Curl with Math -blogin tunnuslukuja.
  • Kilpailujen ylläpitäjät voivat luoda kilpailuun liittyviä uutisia, tapahtumia ja kuvagallerian albumeja suoraan kilpailun etusivulta. Kilpailujen ylläpitäjät löytävät linkit sarjan etusivulla vasemmasta sivupalkista.

Tulosarkistot nyt myös turnauksille ja paikallissarjoille

Curling.fi:ssä on nyt automaattisesti generoidut tulosarkistot myös paikallissarjoille ja turnauksille. Arkistosta löytyvät kaikkien kilpailujen voittajat vuodesta 2007 lähtien niille kilpailuille, joiden tulospalvelu on hoidettu Curling.fi:ssä. SM-kilpailujen osalta arkisto ulottuu aina vuoteen 1983, kuten aikaisemmallakin Curling.fi -sivustolla.

Uusia toiminnallisuuksia seuroille

Kilpailujen lisäksi uutisia, tapahtumia ja kuvia voi luoda myös seuran etusivulta. Seuratietojen ylläpitäjät löytävät linkit seuran etusivulta vasemmasta sivupalkista.

Kiitoksia ja kumarruksia

Curling.fi on varsin laaja verkkopalvelu, jonka on toteutettanut Markus Sipilä avoimen lähdekoodin Drupal-järjestelmällä. Sivuston visaalisessa ilmeessä noudatetaan Juha Pekariston Curlingliitolle laatimaa graafista ohjeistusta. Sisällölliset päivitykset ovat liiton toiminnanjohtaja Katja Kiiskisen käsialaa. Uuden sivuston testaamistalkoissa huhkivat Jouko Riikonen, Jermu Pöllänen, Paavo Kuosmanen, Katja Kiiskinen, Jari Turto ja Mikä Äikiä.

Palaute ja kehitysehdotukset

Palautetta ja kehitysehdotuksia voi kirjoittaa Curling.fi:n wanhalle kunnon keskustelufoorumille.