Taktiikkapaja - Perusskenaario 04: Kulmasuojan kierto toisella kivellä

Kirjoittanut curling_admin 05.04.2020 - 17:24
Wikiartikkelin kategoria

Hammerilla pelaava joukkue pelaa ensimmäisellä heitolla kulmasuojan ja kiertää sen toisella kivellään riippumatta siitä, mitä vastustaja tekee omilla kivillään.

Esimerkkipää

Korea - Kanada, juniorityttöjen MM-finaali 2020, kolmas pää.

Pohdintoja

Tämä skenaario on varsin yleinen valinta silloin, kun hammerilla pelaava joukkuee tarvitse lisäpisteitä. Aggressiiviseen heittovalintaan liittyy riski siitä, että vastustaja onnistuu saamaan keskisuojan taakse hyvän kierron ja varastaa pään. Skenaario on erittäin tyypillinen silloin, kun ilman hammeria pelaava joukkue epäonnistuu jomman kumman ensimmäisistä kivistään kuten yllä linkatussa esimerkkipäässä, jossa Kanadan ensimmäinen kivi lipsahti takapesään. Tällöin hammerilla pelaava joukkue pääsee kiertämään kulmasuojansa pienemmällä varastuksen riskillä.

Kulmasuojan taakse pelaamisen idea kiteytettynä on, että yksikin epätäydellinen heitto (esim. epäonnistunut suoja) vastustajalta avaa paikan kahteen pisteeseen ja kaksi epätäydellistä heittoa paikan kolmeen pisteeseen. Tämä matematiikka toki edellyttää, että hammerilla pelaava joukkue onnistuu omissa heitoissaan.

Taktiikkapajan on koostanut Markus Sipilä. Materiaali on julkaistu kansainvälisellä Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen 4.0 -lisenssillä, joka sallii esimerkiksi seuroille materiaalin jatkojalostamisen omiin epäkaupallisiin koulutustarkoituksiin, kunhan alkuperäiseen materiaaliin viitataan.

Liitetiedostot