Pääkirjoitus

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Daley Nevantaus

Oheisessa kuvassa Tomi Rantamäki viimeistelee Oona Kausteen heittämän kiveen niin tarkasti nojalle, että USA:lla oli mahdoton tehtävä. Käytännössä tämä hetki ikuisuudessa ratkaisi Suomen ensimmäisen olympiapaikan Mixed doublesissa.

1. Pää (stiin kisoihin)

Olympialaiset ovat jälleen tulevana talvena edessä. Nyt mukana on myös suomalaisjoukkue. Fantastista.

2. Pää (llikön vaali)

Istuva puheenjohtaja ilmoitti taannoin väistyvänsä vasaran varresta tulevana syksynä. Toimitukseen ei ole kovin aktiivisesti tullut ilmoituksia ehdokkaista. Päätöksiä tässä asiassa odotellaan. Mahdollisella uudella päälliköllä on edessään olympiatalvi ja tiukka analyysi siitä, miten kisapaikka voitaisiin hyödyntää lajin harrastajamäärissä.

3. Pää (ttynyt kausi)

Kausi jää mixed doublesin menestystarinan lisäksi muistiin myös siitä, että SM-sarjan joukkueet vähenivät selvästi tälle kaudelle. Naisten osalta tilanne on jopa katastrofaalinen. Suomen curlinglehden mielestä liiton tulisi ottaa strategiakauden loppumetreillä terävästi kiinni siitä, miten pelaajamäärää koko Suomessa lisätään.  Toimitus tietää hyvin, että vasta-argumentti "se ei ole liiton tehtävä" esitetään, mutta kyllä se siellä strategiassa lukee. Strategian kaksi muuta keihäänkärkeä (siis kansainvälinen menestys ja kilpailutoiminnan organisointi) on saatu tuloksekkaalle tasolle. Siksi olisi aika suunnata sekä hallituksen, että DO:n työpanosta lajille kriittiseen asiaan, pelaajamäärän kehittämiseen.

4. Pää(stäänkö harrastajamäärissä kasvuun?)

Allekirjoittaneen mielestä Markku Uusipaavalniemen tekemä aloite televisioshowssa oli hieno ja hyvä alku junioritoiminnan kehittämiseksi pääkaupunkiseudulla. Nähtäväksi jää, saadaanko lajiin jäämään juniori-ikäisiä pelaajia. Suurin osa alueen seuroista on edelleen täysin passiivisia. Näissä seuroissa on kuitenkin aktiivisia ihmisiä, jotka voisivat pyrkiä yhdistämään voimiaan ainakin tässä junioriasiassa. Seurojen yhdistäminen, josta mainittiin jopa strategiassa, on jäänyt selittelyn tasolle.

5. Pää(stöjen tuoksu ja kevät)

Kevät on tätä julkaistaessa jo pitkällä. Ainakin täällä Kiskossa aurinko paistaa ja keväistä tuttu maaseudun viljapeltojen lannoittamisesta leviävä ihanainen tuoksu tunkee väkisin sieraimiin. Tuoksu ei ole mitä parhain, mutta siitä tuoksusta alkaa kasvu ja pellosta nousee muutamassa kuukaudessa kaunista, ravintorikasta viljaa meidän kaikkien pöytiin. Ehkä siinä olisi pieni aasinsilta ja muistutus siitä, että myös lajiharrastuksessamme voitaisiin tulevana talvena keskittyä seuratoiminnan kehittämiseen kaikki yhdessä. Myös pääkaupunkiseudulla.

Hyvää kesää curlaajille toivottaa toimitus ja nähdään osa teistä ainakin Leppävirralla.