Pääkirjoitukset

Oheisessa kuvassa Tomi Rantamäki viimeistelee Oona Kausteen heittämän kiveen niin tarkasti nojalle, että USA:lla oli mahdoton tehtävä. Käytännössä tämä hetki ikuisuudessa ratkaisi Suomen ensimmäisen olympiapaikan Mixed doublesissa.

Curlingkausi 2016-2017 alkaa olla taputeltu ja huippucurlingin osalta kausi päättyi riemastuttavasti....

Syksyn lehtien ja lehden langetessa käyn pääkirjoituksessa läpi muutamia nyrkkisääntöjä, mitkä lajia harrastavan kannattaisi muistaa harjoitella/tiedostaa. Varsinkin höntsäpeleissä, paikallissarjoissa ja vielä joillakin divarijoukkueilla näkee melko alkeellisiakin virheitä monessa kohtaa. Osa asioista on sellaisia, jotka olisi helppo vain "päättää" ja laittaa joukkueena kuntoon. Pointtina tässä lienee se, että pienillä keinoilla peliään pystyy parantamaan yllättävänkin paljon. Jotkut asiat ovat  todellakin vain toimintakulttuurin muutoksia, toiset vaativat vain niiden käyttöönoton pelitilanteessa ja/tai lyhyen harjoitusrupeaman.

Juuri alkanut curlingkausi 2016-2017 huipentuu seuraavien olympiapaikkojen jakoon, vaikka toki viimeiset kaksi paikkaa niin naisten kuin miesten curlingissa ratkeavat vasta ensi vuoden joulukuussa. Keväällä kuitenkin selviää, mitkä 8 maata ovat mukana naisissa, miehissä sekä uudessa olympialajissa, Mixed Doublesissa.

1. Pää: Japanin naisten hopea

Kaikki lukijat eivät luultavasti seuranneet naisten MM-kisoja aivan samalla pieteetillä kuin päätoimittaja. Vielä tässäkin yhteydessä suupielet saa ylöspäin se iloisuus ja myönteinen ajattelu, joka Japanin joukkueesta paistoi läpi joka tilanteessa. Sekä onnistumisten, että epäonnistumisen jälkeen. Ehkä siitä osviittaa päivittäisiin toimiimme tai ainakin sinne curlingsheetille. 

Curlinglehden uusi nettiversio on mieluista aloittaa toteamalla, että suomalainen junioricurling on vihdoinkin saanut tuulta alleen!