Ollin terveiset

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Ollin terveiset

Curlingkausi 2016-2017 alkaa olla taputeltu ja huippucurlingin osalta kausi päättyi riemastuttavasti....

SUOMALAINEN CURLING ON MUKANA OLYMPIALAISISSA!

Curlingkausi 2016-2017 alkaa olla taputeltu, ja huippucurlingin osalta se päättyi riemastuttavasti, kun Suomen mixed doubles edustusjoukkue selvitti tiensä seuraaviin olympialaisiin sijoittumalla viime vuotiseen tapaan MM-kisojen seitsemänneksi. Ratkaisevaksi peliksi osoittautunut ensimmäinen pudotuspeli USA:ta vastaan oli huikea jännitysnäytelmä, joka kotikatsomoissa aiheutti sydämen tykytystä ja kylmää hikeä, mutta päättyi sitten lopulta jatkopäässä onnellisten tähtien alla Suomen hienoon voittoon! Onnittelut Oonalle ja Tomille hienosta suorituksesta ja pitkäjänteisestä työstä, joka nyt sai ansaitsemansa palkinnon!! Suomi siis palaa näin ollen olympialaisiin kahdentoista vuoden tauon jälkeen, mikä on Suomalaiselle Curlingille erittäin suuri asia!!! Lisäksi on syytä muistaa, että niin miesten kuin naisten joukkueellammekin on edelleen mahdollisuus saavuttaa himoittu olympiapaikka, mikä ratkeaa tämän vuoden joulukuussa pelattavassa olympiakarsinta-turnauksessa. Toivonkin, että mixed doublesissa nyt saavutettu menestys antaa myös miesten ja naisten edustusjoukkueille lisämotivaatiota harjoittelussa kohti tulevan kauden päätavoitetta! Ja muistetaan myös kotikatsomoissa antaa tarvittava tuki ja kannustus kaikille joukkueillemme! Itse uskon vankasti, että ensi talven olympialaisiin saadaan vielä lisää Suomalaista väriä mukaan!!

CURLINKAUDEN 2016-2017 SM-KILPAILUISTA

Haluan ensinnäkin onnitella kaikkia SM-kilpailujen voittajia ja muita mitalisteja sekä kiittää kaikkia osallistuneita joukkueita ja niiden pelaajia! Toiseksi on kuitenkin syytä huolestuneena todeta, että kokonaisjoukkuemäärä SM-kilpailuissa putosi selkeästi edellisestä vuodesta: naisten SM-sarjassa oli ainoastaan neljä joukkuetta, miesten 1. ja 2. divisioona jouduttiin yhdistämään, kun joukkueita oli yhteensä vain 13, mixed doubles SM:ään osallistui ainoastaan viisi joukkuetta ja mixed SM-kisoihin neljä joukkuetta. Juniorijoukkueiden osalta meillä on krooninen pula, ja tämä on tietysti pitkällä tähtäimellä suurin huolen aiheemme! Niin liitossa kuin seuratasollakin on nyt syytä pikaisesti miettiä tähän johtaneita syitä, ja yrittää yhteistyöllä korjata mahdolliset epäkohdat, jotta jo ensi kaudella saataisiin mukaan enemmän joukkueita. SM-kilpailut ovat kuitenkin mielestäni toimintamme ”peruselementti”, jolla on oleellinen vaikutus Suomalaisen Curlingin kehitykseen niin liitto- kuin paikallistasollakin. Mutta myös paikallis- eli seuratasolla tuntuu olevan osin sama ongelma; paikalliset ”aluesarjat” tuntuvat pyörivän hyvin, mutta seurojen järjestämissä yksittäisissä turnauksissa on ollut pulaa osallistuvista joukkueista. Tämä on myös huono signaali, ja on osaltaan omiaan näivettämään paikallistason seuratoimintaa. Toivonkin nyt aktiivista keskustelua ja myös konkreettisia ehdotuksia siitä, miten kilpailutoimintaa saadaan tältä osin taas aktivoitua! Jokainen pelaaja voi myös antaa oman panoksensa osallistumalla eri kilpailuhin; ne järjestetään juuri sinua ja minua varten, ja vain osallistumalla, yhdessä toimimalla viemme Suomalaista Curlingia eteenpäin!!

KESÄ JOHDATTAA MEIDÄT TULEVAAN OLYMPIAKAUTEEN

Nyt on hetki aikaa hengähtää ja ladata akkuja tulevaa kautta silmällä pitäen. Jokaiselle meistä on omat suunnitelmansa kesän vieton osalta, mutta toivottavasti ne kuitenkin omalla tavallaan lataavat jokaista jo horisontissa siintävään uuteen curlingkauteen! Kesäcurlingin osalta meillä täällä kotimaassa ei ole tarjolla kuin yksi turnaus, joka pelataan perinteiseen tapaan kesäkuussa Leppävirralla. Jos et ole vielä käynyt Leppävirralla, voin lämpimästi sitä suositella!! Ja ulkomailta löytyy useampikin turnaus, jos matkustelu kiinnostaa.

Tuleva kausi on siis olympiakausi, ja se tarjoaa varmasti kaikille curlingin harrastajille suuria tunteita ja elämyksiä – valmistaudutaan siis kannustamaan vielä Suomen miesten sekä naisten joukkue olympialaisiin, jotta saadaan kaikki mahdollinen ilo irti tästä lajin kuin lajin suurimmasta tapahtumasta! Itse odotan myös jo innolla Turun uuden curlinghallin avajaisia, jotka on suunniteltu pidettäväksi elo-syyskuun vaihteessa. Toivon myös, että mahdollisimman moni pääsee vierailemaan Turussa tulevan kauden aikana – se on varmasti kokemisen arvoinen paikka! Tulossa on huikea curlingkausi!! 

Nyt on kuitenkin aika toivottaa kaikille Aurinkoista ja Lämmintä Kesää – nauttikaa ystävät!!


Olli Rissanen

Kommentit1