Puheenjohtajan uudenvuoden tervehdys

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Olli Rissanen

Curlingliiton puheenjohtajan uudenvuodenpuhe. Perinteiseen tapaan.

VUODENVAIHTEEN TILINPÄÄTÖS

 

Curlingvuosi 2016 alkaa olla paketissa ja meneillään oleva kausikin lähes puolivälissä. Marraskuussa pelatut PT -Curlingin B MM -kisat sekä miesten ja naisten EM-kisat olivat periaatteessa kauden tärkeimmät kilpailut kummassakin lajissa. PT -curlingmaajoukkueemme venyi jälleen kerran omalla tasollaan huippusuoritukseen voittamalla Kisakalliossa pelatut B MM-kisat. Finaalissa kaatui lajin emämaa Skotlanti! Kultaisten mitalien lisäksi avautui jälleen paikka myös lajin varsinaisiin MM-kisoihin, jotka järjestetään Etelä-Koreassa ja jotka toimivat seuraavien paralympialaisten esikisoina. Suomella on näin ollen myös jo varma paikka vuoden 2018 paralympialaisiin! Loistava suoritus edustusjoukkueeltamme, ja kunhan peliin saadaan vielä hieman lisää tasaisuutta ja taktiset kuviot hiotaan kohdalleen, voidaan tulevista arvokisoista odottaa lisää menestystä!!!

EM-kisojen osalta tulos oli tällä kertaa valitettavasti toisenlainen. Tulos oli itse asiassa huonoin moneen vuoteen, kun sekä naiset että miehet putosivat B-sarjaan. Näin ollen myös tavoitellut paikat tulevan kevään MM-kisoihin jäivät haaveeksi. Tämä tarkoittaa sitä, että niin naisten kuin miestenkin osalta ainoa mahdollisuus päästä vuoden 2018 olympiakisoihin on sijoittua kahden parhaan joukkoon tulevan vuoden joulukuussa pelattavassa olympiakarsintaturnauksessa. Moni on jo varmasti miettinyt, ja kysellytkin, mikä oli syy tähän huonoon menestykseen, joka viime vuoden kisoihin verrattuna oli lähes päinvastainen.

Itse en osaa tähän vastata, mutta toivon todella, että joukkueet itse haluavat selvittää asiaa ja rehellisesti sekä kehityshakuisesti analysoida omaa tekemistään. Sillä vain siten nähdäkseni voidaan mennä eteenpäin ja ennen kaikkea kehittyä. Asia tulee luonnollisesti puitavaksi myös huippucurlingin johtoryhmässämme, missä olympiakomitean edustamalle ”ammattiosaamiselle” on varmasti käyttöä! Sydämestäni myös toivon, että tästä huonosta tuloksesta huolimatta niin naisilla kuin miehilläkin riittää edelleen motivaatiota tavoitella tuota himoittua olympiapaikkaa, minkä saavuttaminen olisi Suomalaiselle Curlingille erittäin iso ja tärkeä asia! Mitään ei ole siis vielä menetetty, joten tehdään yhdessä parhaamme tavoitteiden saavuttamiseksi!

Mixed Doublesin osalta tilanne on edelleen täysin auki; edustusjoukkueemme selviää helmikuussa ja MM -kisoihin pääsevät kaikki halukkaat maat. Ilahduttavaa on mielestäni ollut se, että useampi kuin yksi joukkue on kiertänyt lajin CCT –kilpailuja ja halunnut näin panostaa kyseiseen lajiin, kuten jo aiemmassa kirjoituksessani toivoinkin. Suomella on edelleen erittäin hyvä mahdollisuus saavuttaa olympiapaikka, vaikka Mixed Doublesisssa kisoihin pääseekin vain kahdeksan maata. Pidetään siis peukkuja pystyssä kevään MM -kisoissa!!

Allekirjoittanut jatkaa liiton puheenjohtajana vielä alkavanakin vuonna. Syyskokouksessa kuitenkin ilmoitin, että vuosi 2017 on viimeinen vuoteni puheenjohtajana. Toivonkin, että kaikki tehtävästä kiinnostuneet alkavat tosissaan pohtia siihen liittyviä haasteita ja valmistautua tosissaan haasteen vastaanottamiseen. Olen valmis enemmän kuin mielelläni keskustelemaan asiaan liittyvistä kysymyksistä ja omalta osaltani auttamaan seuraajani löytämisessä. Voin rehellisesti ja liioittelematta luvata, että tarjolla on hienoja kokemuksia, mutta myös paljon raakaa työtä, mikä vaatii mielestäni sitä oikeata rakkautta hienoa lajiamme kohtaan. Olkaa siis kaikki asiasta kiinnostuneet vapaasti yhteydessä allekirjoittaneeseen!

 

CURLINGVUOSI 2017

 

Alkava vuosi on Suomen 100 -vuotis juhlavuosi! Omalta osaltamme voimme erityisellä tavalla juhlistaa sitä korostamalla Suomalaisen Curlingin merkitystä paitsi lajimme sisällä, myös kansallisella tasolla koko perheen ja kansan liikuttajana. Tämän voimme kukin tuoda esille omalla tavallamme niin yksilö-, joukkue, seura- kuin liittotasollakin. Otetaan siis yhdessä tulevan vuoden teemaksi 100 -vuotisen Suomen ja Suomalaisen Curlingin yhdistäminen. Tehdään ja nautitaan yhdessä niin jäällä kuin jään ulkopuolellakin, sillä meillä on aina syytä juhlaan, kun saamme olla osa tätä rakasta Curlingperhettä!!

Toivotan kaikille juhlavaa, mutta ennen kaikkea, HAUSKAA CURLINGVUOTTA 2017! MALJA SUOMALAISELLE CURLINGILLE!!

 

Olli Rissanen

Kommentit