Pääkirjoitus

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Daley Nevantaus

Perinteinen pääkirjoitus vuoden vaihduttua lukemaan 2017.

PÄÄKIRJOITUS

1.Pää : Päämies vaihtuu


Hieman riippuen siitä, missä järjestyksessä webbipainoksemme lukija uutiset on selannut, on hän mahdollisesti jo lukenut tämänkertaisen uutispommin, jonka jo liittohallituksen kokouksessa olleet seurat tietänevät. Olli Rissanen väistyy kuluvan puheenjohtajakauden jälkeen liiton vasaran varresta. Mahdollisten seuraajaehdokkaiden lienee syytä pohtia tarkkaan, mitä kaikkea tehtävä todella vaatii.  Paitsi, että on oltava aikaa tehtävän kansainvälisille osuuksille, on oltava myös kykyä tulla toimeen kaikkien Suomen curlingin osapuolten kanssa ja toki ymmärrettävä tehtävän käytännön muut osaamisvaatimukset.  Isoihin ja pitkäaikaisiin saappaisiin on löydettävä syyskokouksessa uusi presidentti.

2. Pää : Päätyseinät jo pystyssä Turun curlinghallissa

Turun curlinghalli on noussut vihdoin harjakorkeuteensa ja kivien heittäminen alkanee lähiviikkoina, ainakin vielä tämän kauden kuluessa viimeisten tietojen mukaan. Pitkään odotettu halli kaksine ratoineen tuo toivon mukaan lajille nostetta CHCC:n aktiivicurlaajien operoimana.

3. Pää: Päästäisiinkö olympialaisiin ?

Viime kaudesta voimakkaasti kasvaneita odotuksia heikommin - kai sen uskaltaa toimittaja sanoa - menneiden EM-kisojen jälkeen katseet kiinnittyvät tulevaan olympiakarsintaan. Saumoja joukkueillamme vielä kisoihin on, mutta reippaita onnistumisia vaaditaan olympiakarsinnassa ja/tai tulevissa doubles-mm-kisoissa, että paikka Pjongchengiin aukenisi.

4. Pää-äänenkannattajan kirjoittajien aktiivisuus laskussa

Curlinglehden aktiivikirjoittajat ovat lievästi hyytyneet talvipakkasilla, joten lehti toivoo, että uskallat tarttua siihen näppäimistöösi ja laukoa teräviäkin mielipiteitä lajin asioista tai kertoa paikallisista onnistumisista, kaskuista ja tapahtumista myös muiden lajiharrastajien iloksi. Kyllä me ne kirjoitus- ja kielioppivirheet toimituksessa korjaamme.  Kirjoita, kuvaa, videoi, someta. Aktivoidu.

5. Pääministeri

Myös curlinglehden pääkirjoitustoimittaja on lievällä kauhulla... Ei, kauhu on väärä sana suomalaiselle upseerille.  ...on lievää suuremmalla perikansallisella v-käyrän kohoamisella seurannut maamme johtajuuden tasoa. Menemättä poliittisiin asioihin, lienee selvää kaikille, että Suomen poliittisen johtajan puuttuminen lehdistön ja toimittajien työhön sai mietteet menemään historian lehtien synkeimmille sivuille ja science fiction -ennustaja George Orwellin oiviin ennustuksiin. Sanottakoon lehtemme kanta selvästi. Isoveljen valvontaa on vastustettava kaikin keinoin ja siinä ajatuksessa curlinglehti toivoo, että toimittajat saavat tehdä työnsä rauhassa.  Toimittaminen on pääosin raportointia, mutta se on myös erilaisten mielipiteiden esiintuomista. Julkisista toimijoista, joita meidän lajissammekin on, on saatava esittää myös kritiikkiä. Se on demokratian perusta.
   Lajissamme toimivia julkisia "tehtäviä" ovat mm. puheenjohtaja, hallitus, liiton valiokunnat ja maajoukkueet. Käyttääkseni harvinaista ja vähän käytettyä Suomen kielen passiivin imperatiivia, totean lopuksi, että "Älköön koskaan Suomessa ajauduttako sensuuriin ja lehdistönvapauden rajoittamiseen.