Vesa Kokko tutummaksi

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Daley Nevantaus

Curlinglehti esittelee pyörätuolijoukkueen uuden valmentajan, Vesa Kokon. 

Lehti : Moi, Vesa, hauska tutustua, miten lähdit lajin pariin?

Lähdin turistina mukaan vuoden 2007 MM-karsintoihin Skotlantiin yhdessä avopuoliso Riitan kanssa. Molemmat jäätiin heti koukkuun, laji on niin kertakaikkiaan mielenkiintoinen ja haastava sekä sen yleinen ilmapiiri niin hieno, ettei siitä voinut olla pitämättä.

Lehti: Missä aloitit pelisi?

Alkujaan pelasin pyörätuolicurlingia "Osattomat" -joukkueessa (Hyvinkään Curling Club). Pelasin yhdessä Vesa Helmannin, Riitta Särösalon ja Mikko Nuoran kanssa. Muodostimme hyvän porukan joka voittikin kolme perättäistä Suomen mestaruutta lajin parissa.

Lehti: Mikä on nykytilanteesi lajiharrastuksen parissa?

Viimeisimmän pyörätuolimestaruuden jälkeen jouduin toteamaan olevani hieman liian liikuntakykyinen pelatakseni kansainvälisiä pelejä lajissa. Palasin pyörätuolikoripallon pariin, jota olen pelannut n. 30 vuotta.

Lehti: Miten ajauduit valmennukseen?

Anne Malmin lopettaessa valmennuksen, minulle tarjottiin paikkaa maajoukkueen valmentajana. Olihan se melkoinen yllätys, mutta yritän parhaani mukaan luoda joukkuehenkeä ja tukea joukkueen menestymistä.

Lehti : Ja visiosi tulevaan

Joukkue valmistautuu nyt Lohjan Kisakalliossa pidettäviin MM-karsintoihin ainoana tavoitteena selvitä Korean MM-kisoihin ensi vuonna, jotta saamme hieman esimakua ja kokemusta seuraavista Paralympialaisten pelipaikasta. Pidän joukkuetta nykyisellä kokoonpanolla yhtenä parhaista. Sen mahdollisuudet seuraavaksi MM -ykköseksi ovat erinomaiset. Lajin kymmenen kärki on kuitenkin niin tasainen että pelit ratkeavat hermotasolla.

Terveisesi lajiväelle

Tervetuloa Lohjalle kannustamaan MM-karsintoihin! Kisat alkavat 3.11.2016

Kommentit