Suomalaisen huippucurlingin monijakoinen kausi

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Olli Rissanen

Kausi 2015-2016 alkaa olla suomalaisen huippucurlingin osalta paketissa – tosin uuden olympialajin, mixed doublesin MM-kisat ovat juuri käynnistymässä tätä kirjoittaessani. Mielenkiintoista nähdä, miten parimme Oona Kauste - Tomi Rantamäki pärjää nyt kun jaossa ovat ensimmäiset olympiapisteet... Pidämme peukkuja ja toivotamme mitä parhainta menestystä!

Huikean curlingvuoden 2015 jälkeen jo pelatut MM-kisat eivät ehkä menneet Suomen osalta niin hyvin kuin moni rohkeni odottaa, mutta on syytä muistaa, että kilpailun taso kovenee vuosi vuodelta, ja joukkueiltamme vaaditaan todellisia onnistumisia, jotta viimevuotisen tapainen menestys toistuisi. Joka tapauksessa liiton strategiaan kirjattu huippucurlingin tavoite, olympiapaikan saavuttaminen, on edelleen mahdollista kaikkien joukkueiden osalta, joten tältä osin tilanne pysyy mielenkiintoisena. Haluankin kiittää kaikkia edustusjoukkueitamme tekemästänne työstä, ja kannustan kaikkia jatkamaan harjoittelua yhteisten tavoitteidemme saavuttamiseksi!

Omassa SM -sarjassamme Aku Kausteen joukkue vei mestaruuden melkoisen suvereeniseen tyyliin, mutta naisten puolella mestari vaihtui, kun yksi menestyneimmistä ja niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin kokeneimmista naispelaajistamme, Anne Malmi joukkueineen pelasi itselleen naisten Suomen Mestaruuden. Koska mikään joukkueistamme, sen paremmin miehissä kuin naisissakaan, ei sijoittunut kansainvälisessä rankingissa riittävän korkealle, tarkoittaa se sitä, että Suomen mestareista tulee myös ensi kauden edustusjoukkueemme, sillä edellytyksellä, että joukkueet sitoutuvat valmennusjärjestelmäämme ja täyttävät sen edellyttämät kriteerit. Onnittelut mestareille, intoa ja jaksamista kovaan työhön tulevia edustustehtäviä silmällä pitäen!!

RUOTSIN CURLINGLIITTO 100 VUOTTA!!

Ruotsin Curlingliitto täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 100 vuotta! Ruotsissa curlingkulttuuri on siis ”hieman meitä pidemmällä”. Olemme rakkaassa lajissamme, niin kuin monessa muussakin lajissa, perässä tulijan roolissa monessakin mielessä. Toisaalta Ruotsin Curlingliitto, samoin kuin ruotsalaiset joukkueet ja yksittäiset pelaajat ovat aina olleet valmiit auttamaan ja tukemaan Suomalaista Curlingia, varsinkin silloin kun apua on konkreettisesti tarvittu. Ilman tätä apua monen suomalaisen curlaajan taival kansainvälisissä peliympyröissä olisi jäänyt huomattavan paljon lyhyemmäksi! Osoittakaamme siis kiitoksemme ja kunnioituksemme länsinaapurillemme aina tilaisuuden tullen, esimerkiksi osallistumalla Ruotsissa järjestettäviin tapahtumiin ja kilpailuihin, sekä muistamalla onnitella tämän historiallisen merkkipaalun johdosta. Grattis Svenska Curlingförbundet!!!

OSALLISTUTAAN YHDESSÄ!!

Muistutan taas siitä, että meillä järjestetään ympäri maatamme lukuisia kansallisia curlingkilpailuja, jotka ovat äärimmäisen tärkeitä paikallisille seuroille. Jotta näitä kilpailuja järjestettäisiin jatkossakin ja jotta seurat pysyisivät elinvoimaisina ja vielä kehittyisivätkin, on välttämätöntä, että me pelaajat arvostamme näitä järjestelyjä ja osallistumme mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman moniin tapahtumiin. Kuten olen niin monta kertaa aikaisemminkin todennut, juuri sinun panoksesi on tärkeä, ja vain yhdessä osallistumalla voimme viedä Suomalaista Curlingia eteenpäin! Ollaan siis aktiivisia ja ennen kaikkea yhdessä, niin jäällä kuin jään ulkopuolellakin. Ja vaikka varsinainen curlingkausi alkaakin olla lopuillaan, paljon tapahtumia on vielä edessä. Toivotan kaikille hauskaa kesän odotusta, ja hymyillään kun tavataan!! TWT!!!

Olli Rissanen

Kommentit