Pääkirjanpitäjän kirjoitus

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Daley Nevantau

1. Pää: Japanin naisten hopea

Kaikki lukijat eivät luultavasti seuranneet naisten MM-kisoja aivan samalla pieteetillä kuin päätoimittaja. Vielä tässäkin yhteydessä suupielet saa ylöspäin se iloisuus ja myönteinen ajattelu, joka Japanin joukkueesta paistoi läpi joka tilanteessa. Sekä onnistumisten, että epäonnistumisen jälkeen. Ehkä siitä osviittaa päivittäisiin toimiimme tai ainakin sinne curlingsheetille. 

2.PÄÄ : SVEITSIN NAISTEN KULTA

Jos löytyi Japanin jokkueesta letkeää ja iloista meininkiä, niin Sveitsin joukkue vastasi hieman kokeneemmalla ja tyynemmällä tyylillä. Binia Feltscherin viisikko hallitsi Swift Currentissa MMviikon tapahtumia tyylikkäästi loppuun saakka ottaen kolmannen peräkkäisen MM-kullan. Pronssiotteluun jäivät järjestäjämaa Kanada ja toimittajan oma ennakkosuosikki Venäjä, joka otti Anna Sidorovan johdolla pronssia, niin ikää kolmatta kertaa peräkkäin.

3.PÄÄ : NAISTEN SUOMEN MESTARI VAIHTUI

Kausi on ollut draamaa täynnä. Europaan mestaruuskisojen pronssista syntyneet ilon kyyneleet vaihtuivat pettymyksen harmaiksi kyyneliksi, kun naisten mestaruussarjan viimeinen ottelu kääntyi lajikonkari Anne Malmin voitoksi. Annen vahva comeback huipentui näin mestaruuteen ja joukkueesta ei pidä toki unohtaa, että Sari Auviselle mestaruus oli neljäs ja Tuire Autiolle ja Tiina Suuripäälle toinen. Naisten kaudesta jäi parhaiten mieleen tämä viimeinen sarjaottelu, katsojan silmään jopa eeppinen kamppailu moninkertaisten mestareiden, Malmin ja Kausteen välillä. Tulos on kirjattu, mestari vaihtui ja lehti onnittelee mestareita ja mitalisteja.

4.PÄÄ : HARJATYÖSKENTELY

Kaikkien curlaajien huulilla on tietenkin pyörinyt yhteisenä asiana kysymys uusista harjoista. Mitä niillä tekee vai tekeekö niillä mitään? Onneksi selvisi, että kaikki eivät tarvitse uutta harjaa vaan uusi harjaustekniikka tai ainakin harjaustöiden ja työvuorojen suunnittelu uudelleen riittää.

5.PÄÄ: KIVIKAUDEN IHMINEN

Swift Currentin hallilla kansaa viihdyttivät paitsi pelaajat, myös kivipäinen mies. Liekö kivikautinen roudattu kisamaskotiksi peräti pääsiäissaarelta asti? Kevätnumeromme - aina hieman "kevyempi". JATKOPÄÄ Kauden lopun lähestyessä lienee taas syytä muistuttaa monia jäytävästä itkeskelystä ja hammasten kiristelystä kilpailujärjestelyjä koskien. Joskus tuntuu siltä, että mikään, mitä kilpailuvaliokunta tekee, ei kelpaa. Vapaaehtoisia tehtäviin kysyttäessä sama posse katoaa yllättävän nopeasti tutkalta. Kiitos, Mika ja kpv, tästä kaudesta.