Mestaruussarjat jatkuivat Vierumäellä

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Daley Nevantaus
Kuvat
Daley Nevantaus

Mestaruussarjat etenevät tasaisissa merkeissä

Mestaruussarjoissa viiden kierroksen viikonloppu

Curlingin SM-kilpailu jatkui mestaruussarjojen otteluilla sekä naisissa, että miehissä. Viikonloppu pelattiin Vierumäen urheiluopiston jäähallissa. Miesten puolella Aku Kausteen joukkue teki odotetun tason noston ensimmäiseen turnaukseen verrattuna ja on nyt noussut kärjen tuntumaan. Naisissa kärkikolmikko jatkaa tasaisesti, mutta ylempään loppusarjaan on vielä mahdollisuudet myös Norrilla ja Juhaszilla. Miehissä tilanne on jos mahdollista, vielä kutkuttavampi. Ylempään jatkosarjaan menijöitä on miesten osalta turha arvuutella, tämä viikonloppu tasoitti tilannetta huomattavasti sarjataulukossa.

Naiset

Ennen tammikuun peliviikonloppua kärkipaikkaa pitänyt Anne Malmi jatkoi joukkueineen hyviä otteita keräten neljä voittoa ja häviten vain Sanna Puustiselle. Puustisen joukkueen ainoa tiplu voittosarakkeeseen taas tuli perjantain iltaottelussa Hellsteniä vastaan.  Sen sijaan Hellsten porhalsi joukkueineen viikonlopun läpi häviämättä kertaakaan. Viisi ottelua, viisi voittoa, tosin yksi ikävästi luovutuksella Wickströmin kustannuksella. Kärkeä pitää Malmi yhdeksällä voitolla ja tuntumassa ovat Puustinen ja Hellsten kahdeksalla voitolla.

Miehet

Aku Kausteen joukkue kohensi siis asemiaan sarjassa voittaen kaikki viisi viikonlopun otteluaan. Toisessa päässä sarjataulukkoa Kokkola otti avausvoiton ja toisenkin, sen sijaan Saarelaisen voittotili ei vieläkään auennut. Sarjan kärjessä 10 pelatun ottelun jälkeen porskuttaa Jere Sullanmaa, joka on voittanut 8 ottelua kymmenestä. Aku Kauste nousi kintereille seitsemään voittoon ja seitsemän voittoa on kerännyt myös Kalle Kiiskinen. Kukaan kärkinelikosta ei vielä voi olla varma ylemmän jatkosarjan paikasta sillä edellä mainittujen kintereillä vaanivat Tomi Rantamäen (6 voittoa), Markku Uusipaavalniemen (5 voittoa) ja Toni Anttilan (5 voittoa) joukkueet. Kaikilla on vielä mahdollisuus nousta mestaruustaistoon. Kokkolan ja Saarelaisen kohtaloksi koitunee tulevalle kaudelle jääminen karsintoihin, ellei nopeaa tasonnostoa alempaan loppusarjaan mentäessä tapahdu.

Mestaruussarjasta on muodostumassa erittäin mielenkiintoinen kamppailu. Allekirjoittaneen toimittajan on aivan turha lähteä arvailemaan, kuka heittää tässä kilpailussa viimeisen kiven. Varmaa on ainoastaan se, että tänäkin vuonna saadaan aikaiseksi erittäin mielenkiintoinen taistelu ja kauden päätös aikaiseksi miesten osalta.

Taistelusta ei kuitenkaan luultavasti tule yhtä verinen, kuin Bannockburnin taistelusta vuonna 1314, jossa Robert Bruce ja Edvard Toinen mittelivät paremmuudesta keski-Skotlannissa.

Kommentit