Pääkirjoitus

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Daley Nevantaus
Kuvat
Daley Nevantaus

Perinteinen pääkirjoitus

Arvoisat curlingharrastajat ja curlingista kiinnostuneet - Mainiota kauden jatkoa kaikille!

Joulu meni ja taisi vuosikin vaihtua. Pelataan alkuun jo perinteiset päätoimittajan viisi päätä.

1. Pää (sy MM-kisoihin - osa I)

Naisten maajoukkue aloitti EM-kisat neljän ottelun voittoputkella. Ensin kaatui yksi ennakkosuosikeista, Sveitsi, joka voitti lopulta EM-tittelin. Tämä siivitti voitot Tsekistä, Latviasta ja Virosta. Vielä tuli voitto Saksasta ja tasaiset ottelut Skotteja ja Ruotsia vastaan osoittivat, että joukkueella on mahdollisuus jatkossa kalastella jopa mitalisijoja.  Aivan loistava suoritus joukkueeltamme, onnittelut koko tiimille myös lehdeltä ja onnea Japaniin.

2. Pää (sy MM-kisoihin - osa II)

Miehet aloittivat urakkansa jälleen B-sarjasta, mutta nyt peli tuntui olevan kuosissa alusta lähtien. Wales tosin pääsi yllättämään ja aiheutti ainoan tappion joukkueellemme, mutta muuten joukkue jyräsi voitosta voittoon alkusarjassa. B-sarjan finaali ja World Challenge olivat odotetusti tiukempia. Tasaiset pelit kääntyivät kuitenkin kaikki voitoiksi. Ensin kaatui B-divisioonan finaalissa Hollanti ja vielä haasteottelusarjassa MM-paikasta Saksa. Hienoja voittoja, tosin täyttä horroria kotona "internetkatsomossa", jossa pelitilanteen päivitys toimi välillä paremmin ja välillä heikommin. Mutta kaiken kaikkiaan tuloksena matka Kanadan MM-kisoihin ja olympiakarsintapaikan varmistaminen Suomelle olivat täysin ansaitut. Onnea keväälle Kanadaan.

 3. Pää (nsärkyä olympiakomitealle)

Molemmat joukkueemme näyttivät kuuluvansa maailman 12 parhaan joukkueen eliittiin. Olisi toivottavaa, että myös olympiakomitea herää tämän nyt saman tien huomaamaan ja viesti varmasti kulkee myös heidän suuntaansa. Siitä liittomme hallitus pitäköön nyt huolen. Olisi kovin toivottavaa, että tukieurot, joilla huippu-urheilua ja maajoukkueita on pystytty tukemaan edes jollakin tavoin, palaisivat liiton budjetin tueksi.

4. Pää (sarjat käynnissä ja mestaruuksiakin jo ratkottu)

Valtakuntamme pääsarjat ovat käynnistyneet ainakin allekirjoittaneelle lievin yllätyksin kärjen osalta. Miesten kärkeen singahti ensimmäisen viikonlopun jälkeen Jani Sullanmaan joukkue ja naisissa kärkipaikkaa piti Anne Malmi. EM-kisoissa Suomea vahvasti edustaneet Aku Kausteen ja Sanna Puustisen tiimit eivät aivan vielä päässeet parhaaseen terään, mutta paransivat otteita toisessa SM-turnauksessa. Kaudesta on tulossa todella mielenkiintoinen. Myös  Seniorit ja Mixed doubles -parit ratkoivat mestaruuksia heti jo vuoden vaihduttua.

5. Pää (määränä päiden lyheneminen?)

Ajanoton tuomista miesten ja naisten mestaruussarjoihin kokeiltaneen jo tällä kaudella. Asia herättänee keskustelua, mutta mielestäni uudistus on tervetullut ja vie lajia oikeaan suuntaan.