Presidentin terveiset

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Olli Rissanen
Kuvat
Olli Rissanen

Curlingliiton puheenjohtaja Olli Rissasen terveiset

CURLINGKAUSI 2014-2015 TUO MUKANAAN MENESTYSTÄ!

Curlinkausi 2014-2015 on juuri ylittänyt puolivälin, mutta jo tähän mennessä se on ollut täynnä menestystä! Naisten ja miesten joukkueet ylsivät EM-kisoissa nappisuoritukseen, ja tänä keväänä on tasan 10 vuotta siitä, kun sekä naisten että miesten joukkueet pelaavat kumpikin samalla kaudella MM-kisoissa!! Onnittelut Sannan ja Akun joukkueille loistavasta suorituksesta sekä tsemppiä tuleviin kisoihin. Suomalaisen huippucurlingin kannalta oli myös erittäin tärkeätä, että niin naiset kuin miehetkin lunastivat paikan vähintäänkin tulevaan olympiakarsintaturnaukseen, jossa ratkaistaan viimeiset paikat vuoden 2018 olympiakisoihin. Nyt jos koskaan on myös suomalaisella curlingfanilla oiva tilaisuus lähteä kannustamaan MM-kisoihin Suomen joukkueita, naisia Japanin eksoottiseen Sapporoon ja miehiä Kanadan Halifaxiin, jonka sanotaan olevan Kanadan paras ”curling party- kaupunki” – suosittelen!!

Ilahduttavaa oli myös se, että uudet joukkueet niin pojissa kuin tytöissäkin edustivat Suomea juniorien MM-karsinnoissa Prahassa. Vaikka menestystä ei tullutkaan, antoi tämä varmasti lisäpotkua suomalaiselle junioricurlingille!

Onnittelut myös Mixed Doubles SM:n voittaneille Katjalla ja Kallelle sekä Seniorien mestaruuden voittaneelle Kari Keräsen joukkueelle ja MM -karsinnan voittaneelle Kirsti Kausteen joukkueelle. Edessä on varmastikin mielenkiintoinen MM-kisamatka olympiakaupunki Sotshiin, joten Good Luck and Good Curling!!

Ja jos tuo kaukomatkailu ei tällä kertaa kaikille faneille onnistu, löytyy myös kotimaasta oiva vaihtoehto. Lohjan Kisakalliossa pelataan PT -curlingin MM-kisat 6.-13.2.2015, ja Suomen edustusjoukkue tarvitsee myös täällä meidän kaikkien kannustusta. Nämä kisat ovat myös suomalaisen huippucurlingin osalta erittäin tärkeät, sillä ensimmäiset pisteet vuoden 2018 paralympialaisiin jaetaan juuri Kisakalliossa. Lähde siis katsomaan PT -curlingin maailmanhuippuja ja kannustamaan Suomi voittoihin – odotukset ovat nimittäin korkealla!!

SM-SARJASSA MIELENKIINTOINEN KAUSI

Naisten ja miesten mestaruussarjaa on nyt pelattu puolet, ja tilanne vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta kummassakin sarjassa. Mestaruudesta näyttäisi tulevan tiukka kisa loppuun asti, mikä mielestäni on erittäin hyvä huippucurlingin ja kilpailun kannalta. Kaksi viimeistä viikonloppua pelataan Lohjan Kisakalliossa PT -Curlingin MM-kisojen perään, joten odotettavissa on myös erittäin hyvät jääolosuhteet. Lisämielenkiintoa tuo kellojen käyttäminen, mikä on uusi kokemus ainakin osalle joukkueita. Joka tapauksessa luvassa on suomalaisen huippucurlingin eturivin  kattaus, joten kannattaa tulla seuraamaan pelejä ja kannustamaan omaa suosikkia mestaruuteen!

MEIDÄN CURLINGVUOSI 2015

Curlingvuosi 2015 tuo mukanaan paljon myös meille ”seuratason” curlaajille. Tuttujen  ja perinteisten jokavuotisten turnausten lisäksi tarjolla on myös uusia kisoja esimerkiksi  Ahvenanmaalla, jonka curlingolosuhteita ovat kaikki paikan päällä käyneet kilvan kehuneet. Olkaa  siis aktiivisia ja tulkaa mukaan, kun kunkin turnauksen kilpailukutsu ilmaantuu. Tehdään jälleen  tästäkin vuodesta juuri sellainen kuin mistä curlingissa on loppujen lopuksi kysymys: yhdessä  olemisesta, hauskanpidosta sekä kilpailemisesta – kuitenkin niin pelikavereita kuin vastustajaakin kunnioittaen!!

Toivotan kaikille mitä hauskinta Curlingvuotta 2015!!