Pyörätuolimaajoukkueella tiukka tavoite

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Markku Karjalainen
Kuvat
Markku Karjalainen

Suomi mukana pyörätuolicurlingin maailmanmestaruuskisoissa 2015 Lohjalla

“Sotshin Paralympialaisten jälkeen joukkueemme on virittäytynyt tuleviin MM-kisoihin”, kertoo joukkueen kapteeni Markku Karjalainen. “Olemme käyneet läpi yksilöharjoittelujakson kesällä, ja palasimme yhdessä jäälle elokuussa. Myös Yhteistyö Tata Consulting Services OY:n kanssa sujui Sotshin paralympialaisissa  loistavasti, joten olemme luonnollisesti iloisia että yhtiö jatkaa pääsponsorinamme.”
Maailmanmestaruus kotikentällä ?

Kuluvalla kaudella joukkueen päätavoite on maailmanmestaruuskisat, jotka pelataan Suomessa, Lohjan Kisakalliossa. Sponsoriyhteistyön jatko oli tärkeä ja  tukee joukkueen harjoittelua ja toimintaa lajin MM-kisoissa Kisakalliossa (6-13.2.2015) sekä maailmanmestaruuskisavuoden ajan.

“TCS:n tuki joukkueelle on elintärkeää. Se mahdollistaa osallistumisemme kolmeen MM-kisoja edeltävään turnaukseen. Ne ovat olennainen osa valmistautumista kotikisoihin. MM-kisat puolestaan ovat tärkeä etappi matkalla kohti seuraavia paralympialaisia Etelä-Koreassa vuonna 2018. Kaikki edeltävät MM-kisat vaikuttavat paralympiapaikan saamiseen.”

Karjalainen työskentelee päivisin TCS:n palveluksessa. Yhtiö päätti lähteä tukemaan urheilijoita kuultuaan joukkueen tarinan ja nähtyään miten positiivinen henki ryhmässä vallitsee.

“Markku joukkueineen innoittaa meitä kaikkia”, sanoo TCS:n maajohtaja Ruchikar Dalela. “Mikään ei ole mahdotonta. Tämän viestin haluamme kertoa niin TCS:n yli 300,000 työntekijälle ympäri maailman kuin laajemmallekin yleisölle.” 

 

Karjalainen on ollut aktiivinen urheilija koko elämänsä. Hän on harjoitellut lajeja hiihdosta ja melonnasta pyörätuolikelaukseen. Vuoden 1992 paralympialaisissa Barcelonassa Karjalainen teki 1500 metrin pyörätuolikelauksen Suomen ennätyksen. Opiskeluaikana tapahtuneen dramaattisen laskuvarjo-onnettomuuden jälkeen hän on tehnyt vaikuttavan matkan. Karjalainen liittyi vuonna 2007 perustettuun Suomen pyörätuolicurlingjoukkueeseen vuonna 2008,. Joukkue on noussut maailmanluokan haastajaksi.

 “Mieleisin muistoni Sotshin paralympialaisista ovat rökälevoitot Kanadasta ja Iso-Britanniasta”, Karjalainen sanoo. Kanada voitti lopulta kultaa, ja Iso-Britannia pronssia.

“Nuo voitot osoittavat, että voimme voittaa kenet tahansa. Olemme nyt tehneet rajusti töitä suorituksemme tasaisuuden kehittämiseksi. Lähdemme kisoihin tavoittelemaan sijoitusta kuuden parhaan joukossa. Haluaisimme antaa hyvän sijoituksen kannattajillemme ja koko Suomelle.”

TCS:n Suomen maajohtaja Dalela on vakuuttunut joukkueen menestymisen mahdollisuuksista: “Olen nähnyt näiden urheilijoiden määrätietoisuuden ja luotan heihin. Markku ja hänen joukkueensa ovat sankareita. Olemme ylpeitä saadessamme olla mukana heidän matkallaan maailmanmestaruuskisoihin ja kohti vuotta 2018.”

TCS panostaa hyvinvointiin

TCS tukee lukuisia maailmanlaajuisia yhteiskunnallisia ohjelmia jotka edistävät taitojen kehitystä, kestävää kehitystä, hyvinvointia ja terveyttä.


Seuraa joukkueen kuulumisia ja osoita tukesi pyörätuolicurlingjoukkueen Facebook-sivulla: WheelchairCurlingFinland