Liiton puheenjohtajan terveiset

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Olli Rissanen
Kuvat
Olli Rissanen

Curlinglehden uusi nettiversio on mieluista aloittaa toteamalla, että suomalainen junioricurling on vihdoinkin saanut tuulta alleen!

JUNIORITOIMINTAA!

Tästä on kiittäminen paikallistason aktiivista seuratyötä, jonka tuloksena on nyt syntynyt uusia juniorijoukkueita. Erityisesti on syytä mainita Turun seudun sekä Ahvenanmaan tuloksellinen seuratoiminta, josta konkreettisimpana esimerkkinä on Ahvenanmaan poikajoukkueen voittama Suomen Mestaruus! Onnittelut mestarille sekä myös kaikille muille mukana olleille juniorijoukkueille!! On äärettömän tärkeätä, että olette kaikki mukana luomassa suomalaisen curlingin tulevaisuutta!!!

Toinen tärkeä tekijä junioritoiminnan kehittämisessä on nyt liiton käynnistämä säännönmukainen juniorileiritys, jonka organisoinnista suurin kiitos kuuluu Markus Sipilälle ja liiton Development Officer Tero Tähtiselle. Toivon myös, että mahdollisimman moni seura kannustaa ja aktivoi omia junioripelaajiaan osallistumaan näille leireille, sillä olen varma, että se antaa lisämotivaatiota nuorille, jotka haluavat kehittää curlingin pelaamistaan ja jotka haluavat tavoitella edustuspaikkaa arvokisoihin. Leireillä voi paitsi tavata uusia kavereita, myös solmia kontakteja, jotka voivat hyvinkin johtaa uusien juniorijoukkueiden syntymiseen –tulkaa siis mukaan!!

HUIPPUCURLINGIN VALMENNUSPROJEKTI

Kuten edellisessä kirjoituksessani tällä palstalla totesin, suomalainen huippucurling on tilanteessa, jossa vaaditaan nyt konkreettisia toimintatavan muutoksia, jotta saavutettaisiin kaivattua arvokisamenestystä ja jotta esimerkiksi voisimme saada rahoitusta myös olympiakomitealta / huippu-urheiluyksiköltä. Tälle vuodelle tätä rahoitusta ei tullut lainkaan, mitä perusteltiin paitsi menestyksen, myös ”uskottavan valmennusjärjestelmän” puuttumisella. Tämän vuoksi liiton valmennuspäälliköksi on nyt valittu Tomi Rantamäki, jonka tehtävänä on johtaa ja koordinoida huippucurling toimintaa sekä toimia edustusjoukkueiden apuna kisoihin valmistauduttaessa ja mahdollisuuksien mukaan myös kisojen aikana. Nyt jo pidettyjen testien myötä Tomi on tuonut mukanaan omaa osaamistaan sekä juuri sitä ”kokonaisvaltaista toimintamallia”, mitä meiltä on peräänkuulutettu. Ja vaikka Tomi samanaikaisesti jatkaa edelleen omaa pelaajauraansa, olen vakuuttunut siitä, että Tomin roolista valmennuspäällikkönä on suurta hyötyä suomalaiselle huippucurlingille!!

EM-KISOISTA MENESTYSTÄ…?

Yksi curlingkauden huipennuksista eli vuosittaiset EM-kisat ovat taas ovella… Nyt on ilmassa mielestäni positiivista värinää, ja ainakin omat odotukseni niin naisten kuin miestenkin osalta ovat korkealla! Sanna Puustisen kipparoima naisten joukkueemme pelaa A-sarjassa, ja joukkue on hakenut positiivista valmistautumista leireilemällä mm. Ahvenanmaalla ja Ruotsissa. Tavoitteena ei voine olla vähempää kuin MM-kisapaikan saavuttaminen ja samalla sarjapaikan varmistaminen! Aku Kausteen johtama miesten edustusjoukkue säväytti eilen päättyneessä Edinburghin CCT -kisassa voittamalla koko turnauksen!! Loistava suoritus, josta onnittelut koko joukkueelle!!! Tämä lupaa hyvää EM-kisoja silmällä pitäen, josta tavoitteena on paitsi B-sarjan voitto ja nousu A-sarjaan, myös MM-kisapaikan saavuttaminen! Toivon siis molemmille joukkueille vankkaa kannustusta myös kaikilta suomalaisilta curlingpelaajilta, huudetaan yhdessä Suomi voittoon!!

Curlingkausi 2014-2015 on muutenkin jo hyvässä vauhdissa, joten toivotan kaikille hyviä pelejä sekä onnistumisen iloa niin jäällä kuin jään ulkopuolellakin, unohtamatta kuitenkaan sitä kaikkein tärkeintä eli Curlingin Henkeä!!! TWT!!!

Olli Rissanen