Curlingliiton development officer - suomalaisen curlingin hyväksi

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Olli Rissanen
Kuvat
-

Kesän kynnyksellä liiton Development Officeriksi nimitetyllä Karri Kuparilla on ratkaisevan tärkeä rooli toteutettaessa liiton strategiatyön tämän vuoden painopistealueita. Karrin työ painottuu vuoden viimeiselle neljännekselle, ja yhteydenpito seuroihin ja sen myötä tapahtuva alueellinen selvitys- ja kehitystyö ovat keskeisessä asemassa. Vain jatkuva paikallistason toiminnan kehittäminen eli aktiivinen seuratyö voi taata pitkälllä tähtäimellä myös aktiivisen ja kehittyvän curlingliiton, mikä taas puolestaan mahdollistaa suomalaisen curlingin kehittymisen, niin harrastajatasolla kuin huippucurlingissakin. Tämän vuoksi toivon, että myös seurojen edustajilta löytyy sitä innostusta ja paloa, mitä Karri on osoittanut tämän projektin alkumetreiltä lähtien. Yhteistyö, ja yhteisten tavoitteiden havaitseminen ja ymmärtäminen ovat avainsanoja! Seuratoiminnan aktivointi, alueelliset leirit ja olosuhdeasiat kuuluvat Karrin toimenkuvaan, ja näiden puitteissa hän on yhteydessä jäsenseuroihimme. Olkaa siis valmiita! 

Liiton valtionavun kohdistaminen

Kuten olen aikaisemmin maininnut, vammaisurheilun integraatio ja siihen oleellisesti liittyvä laji-integraatio (=PT-curlingin liittäminen täysipainoisesti curlingliiton alaisuuteen) on ollut yksi merkittävä tekijä tavoiteltaessa liiton valtionavun nostamista ja sitä kautta täysipäiväisen toimihenkilön palkkaamista. Liiton valtionapu nousi tälle vuodelle n. 33 %, mikä mahdollisti tässä vaiheessa mainitun projektiluontoisen Development Officer –hankkeen. Täydellistä laji-integraatiota se ei kuitenkaan vielä mahdollista, kuten ei tietysti myöskään vielä täysipäiväistä palkattua toimihenkilöä. Jatkon kannalta onkin oleellisen tärkeätä, minkälaisia tuloksia nyt käynnissä olevasta projektista saamme.

Toisaalta kesän kynnyksellä pidetyssä palaverissa Opetus- ja kulttuuriministeriössä (=OKM, entinen OPM) tuli esille myös fakta siitä, ettei suomalainen huippucurling ole viime aikoina saavuttanut sellaisia tuloksia kuin mihin ”totuimme” vuosina 1998-2006, mistä tietysti näkyvimpänä seikkana oli se, ettei Suomella ollut joukkuetta Vancouverin talviolympialaisissa. Uusi olympiadi on nyt alkanut, ja miniteriötäkin kiinnostaa, onko Suomella mahdollisuutta saada joukkuetta seuraaviin olympialaisiin, puhumattakaan sitä seuraavista kisoista. Tämän vuoksi esille tuli kysymys siitä, pitäisikö valtionapua tässä tilanteessa kohdistaa nimenomaan valmennustoimintaan, josta hyötyisivät niin edustusjoukkueet kuin myös seurataso? Aikaisempien vuosien kokemusten perusteella on kiistatonta, että nimenomaan menestys kansainvälisissä arvokisoissa lisää dramaattisesti mielenkiintoa rakasta lajiamme kohtaan, ja sitä kautta mahdollistaa laajemman harrastajapohjan. Viimeksi mainittu puolestaan parantaa omarahoitusosuutta niin seura- kuin liittotasollakin ja mahdollistaa paremmin palkatun työvoiman hankkimisen. Toivonkin tältä osin aktiivista keskustelua ja kannanottoja kaikilta harrastajiltamme! Keskustelut ministeriön edustajien kanssa jatkuvat, ja kohta on taas aika hakea valtionapua sekä laatia ensi vuoden budjetti.

Alkava kausi tarjoaa taas elämyksiä!

PT-Curlingin MM-karsinnat järjestetään marraskuun alkupuolella Kisakallion urheiluopistolla, ja toivon, että mahdollisimman moni tulisi paikan päälle kannustamaan Suomen edustusjoukkuetta. Joukkueemme yksiselitteisenä tavoitteena on saavuttaa paikka varsinaisiin MM-kisoihin ja päästä siten tavoittelemaan haluttuja paralympia-pisteitä! Ottaen huomioon viime kauden suoritukset, uskon tavoitteen olevan varsin realistinen, varsinkin kun meillä on nyt kotikenttäetu. TWT, ja kaikki mukaan!!

Uusi olympiadi on siis alkanut, ja niin miesten kuin naistenkin edustusjoukkueellamme tavoitteena on tietysti MM-kisapaikan saavuttaminen, sillä myös olympiapisteiden keruu alkaa ensi keväänä. Toivotan meidän kaikkien puolesta onnea ja menestystä Ellenin ja Kallen joukkueille!!

Kotimaassa SM-sarja tarjoaa jokaisella tasolla jännitystä ja elämyksiä, ja toivonkin että sarjoihin tulisi mukaan taas uusia joukkueita! Erityisesti toivon, että poikien juniorijoukkueen hieno menestys viime kaudella antaa lisää intoa harjoitteluun myös muille ja tuo uusia junioreja lajin pariin. Ja vaikka et sitten pelaisikaan SM-sarjatasolla, löytyy maastamme myös lukuisia harrastajatason kilpailuja, joihin kannattaa ehdottomasti osallistua – kuten esimerkiksi ”eksoottiseen” Ranuan poroturnaukseen!!

Edessä on siis hieno curlingkausi, nautitaan siitä yhdessä!! I LOVE CURLING!!!

Kommentit