Jäähdyttelijät veivät voiton

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Jari Laukkanen
Kuvat
-

Tämän vuoden SM-sarja miesten osalta päättyi Kalle Kiiskisen joukkueen voittoon. Joukkue oli muuttunut edellisestä kaudesta takaisin vanhaan alkuperäiseen kokoonpanoonsa ja lähti sarjaan hauskanpito mielessä. Hauskaa piisasikin koko kauden, sillä pojat nappasivat heti alusta sarjan kärkipaikan haltuunsa ja olivat ratkaista mestaruuden jo ajoissa johtaen välillä kolmella voitolla seuraavaa joukkuetta.

Finaaliviikonloppu kuitenkin alkoi surkeasti kolmella tappiolla ja yhtäkkiä oltiin tilanteessa, jossa Markku Uusipaavalniemen uusi joukkue johtikin sarjaa. Viimeiseen ratkaisevaan otteluun Markkua vastaan lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta ja ottelun voittaja olisi tämän vuoden Suomen mestari. Hieno finaalihuipennus nähtiinkin ottelun ollessa todella hyvätasoinen. Kalle joukkoineen kaatoi tiukassa taistossa Markun valloittaen näin ties monennenko mestaruuden.

Miten tässä näin kävi? Jäähdyttelemään alkanut joukkue löysi varmasti peli-ilon, joka ehkä oli viimeisinä vuosina ollut enemmän tai vähemmän kateissa olympiapisteiden kummitellessa takaraivossa. Saattaa olla, että kun hallille ei enää ollut ns. pakko mennä treenaamaan, saatiinkin yläpää sellaiseen kuntoon, että pelin taso parani pelkästään siitä syystä. Vapautuminen ja voittamisen pakon poistuminen toi kaivattua rentoutta ja varmuutta otteisiin, mikä siivitti tasaiseen hyvätasoiseen pelaamiseen. Taidot eivät kuitenkaan olleet kadonneet mihinkään, vaikka ihan niin montaa kertaa hallilla ei tänä vuona käyty kuin aikaisempina vuosina. Kyllä ne aiempien vuosien treenit ovat jääneet sinne selkärankaan, se varmasti selittää suurimmaksi osaksi voittajan.

Joku sanoi kauden aikana ehkä osuvasti, että jos jäähdyttelijät voittavat, niin silloin on syytä olla suomalaisesta curlingista huolissaan. Uusia ryhmiä on noussut maan kärkijoukkoihin, mutta kausi osoitti, etteivät kaikki ole sillä tasolla, jolla voitaisiin haastaa vanhoja mestareita tosissaan. Markun joukkue osoitti, että sillä on tulevaisuus edessä ja se tulee varmasti olemaan hankala voitettava jatkossa. Nuori porukka menee varmasti eteenpäin, kunhan vaan jaksaa puskea sitä perustyötä. Muiltakin SM-sarjan porukoilta odottaisin vielä selkeämpää tason nostoa ja kovempaa haastetta kokeneemmille pelaajille. Patistankin nyt kaikkia treenaamaan ja kehittämään peliään, jotta saadaan alkanut sarjan tason nousu jatkumaan.

Kommentit

Jotta keskustelu jatkuu, niin oma näkemykseni on, että kyllä muutkin joukkueet ovat halleilla käyneet ja taso on noussut. Ei ehkä sille Martinin tasolle, mutta pelillisesti joukkueet pelaavat jos paljon parempaa peliä kuin muutama vuosi sitten. Se mihin se maailmalla riittää onkin sitten toinen juttu.

Omasta mielestäni seuraavaksi Suomesta pitäisikin joukkueiden uskaltautua rohkeammin Tallinnaa pidemmälle pelaamaan. Hyviä turnauksia on Euroopassa paljon ja kun jäät ovat oikeasti nousevat, tulee peliin ihan erilaista sykettä.