Juniorit kauden valopilkku

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Olli Rissanen
Kuvat
-

Poikien juniorijoukkue jatkoi erinomaisia otteitaan myös juniorien MM-kisoissa pelaamalla itselleen suoran paikan myös ensi vuoden MM-kisoihin. Erinomainen saavutus Iiro Sipolan johtamalta joukkueelta, ja kiistaton suomalainen valopilkku kansainvälisessä huippucurlingissa tällä kaudella. Kisakallion urheiluopiston jakama ”Vuoden määris” –palkinto osui näin ollen myös täysin oikeaan osoitteeseen! Hyvä pojat!!

Haluan myös antaa tunnusta Larelle ja Peterille sekä Lauri Perkiön seniorijoukkueelle, jotka suurten vaikeuksien kautta pääsivät kuin pääsivätkin lopulta Tseljabinskiin edustamaan kunniakkaasti Suomea! Moni olisi ehkä heittänyt hanskat tiskiin samassa tilanteessa, mutta nämä joukkueemme käänsivät vaikeudet voitoksi ja kokemukseksi, jollaista ei välttämättä enää toista kertaa tule.

Jääntekijämme loistivat niin kotimaassa kuin ulkomaillakin

Haluan myös erityisesti vielä kerran kiittää jääntekijöitämme Mika Ollikaista ja Leo Mäkelää, jotka antaumuksella ja intohimoisesti pitivät jälleen huolta siitä, että pääsimme pelaamaan kaikki SM-kisamme niin hyvillä jäillä kun se vain oli olosuhteet huomioon ottaen mahdollista. Lisäksi Leo oli junioreiden MM-kisoissa ja Mika miesten MM-kisojen jääryhmässä mukana, ja saamani palaute kummankin miehen suorituksista on ollut kiitettävää. On hienoa, että suomalainen curling saa edustusta kansainvälisissä ympyröissä myös tällä sektorilla, ja onkin odotettavaa, että kummallakin on edessään lisää töitä kansainvälisissä arvokisoissa, jos vain niin itse haluavat. Suuret kiitokset siis myös Leolle ja Mikalle!!

WCF:lle uusi puheenjohtaja

Niinhän siinä sitten kävi, että Maailman Curlingliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Skotlannin Kate Caithness. Historiallinen päätös! Ennen vaaleja käymissäni keskusteluissa sain tietää, että myös WCF:n hallituksen sisällä oli henkilösuhteista johtuvia ongelmia, mikä oli nähdäkseni yksi pääsyy puheenjohtajan vaihtumiseen. Toinen merkittävä tekijä oli mitä ilmeisimmin ”ristiriidat” WCF:n markkinoinnista vastaavan Infrontin ja Kanadan Curlingliiton välillä. Suomalaisen curlingin kannalta tärkeintä on kuitenkin se, että meillä on edelleen, kuten aikaisemmankin puheenjohtajan kaudella, erittäin hyvät suhteet WCF:n hallitukseen ja sen jäseniin, ja voimme edelleen luottaa siihen, että saamme WCF:ltä tukea suomalaisen curlingin kehitystyössä.

Vaikka curlingkausi alkaakin olla monen kohdalta ohi, kisoja kuitenkin riittää kesälläkin, ja perinteinen Curling-Golf odottaa runsasta osanottoa. Myös liiton strategiatyö jatkuu, ja toivonkin että saisimme vielä lisää vapaaehtoisia mukaan talkoisiin! Lopuksi haluan vielä erikseen kiittää Tommi Hätiä, jonka vuoden mittainen pesti tämän lehden päätoimittajana päättyy tähän numeroon. Curlinglehden uudistustyö on mielestäni sujunut hyvin, ja uskon lehden sisällön nyt palvelevan paremmin jäsenkuntaamme!

Nyt on aika toivottaa kaikille Hauskaa kesää, ja kiittää kuluneesta kaudesta niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin! Pidetään kuitenkin yhteyttä, ja viedään yhdessä rakasta lajiamme eteenpäin!! 

Kommentit