Seuratoiminnan aktivoiminen käyntiin

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Olli Rissanen
Kuvat
-

Viitaten viime lehdessä toivomaani aktiivisuuteen liiton syyskokouksessa sekä osallistumisessa liiton hallituksen ja sen alaisten valiokuntien toimintaan, on hieman pettyneenä todettava, ettei se toteutunut aivan toivotussa laajuudessa. Ensinnäkin liiton strategiatyön raporttiin tuli kommentteja vain muutamalta seurojen edustajalta, valtaosan seuroista jäädessä asiassa täysin passiiviseksi. Strategiatyön yhtenä tavoitteena oli myös harrastajien innostaminen osallistumaan yhteisten tavoitteiden toteuttamiseen, mutta tälläkin saralla vain muutama henkilö on toistaiseksi ilmoittautunut mukaan yhteisiin ”talkoisiin”… Mistä siis kiikastaa?

Itse näen tilanteen niin, että ainakin yhtenä syynä vaisuun osallistumiseen on se, että useimmilla curlingpaikkakunnilla itse seuratoiminta on niin passiivista, etteivät myöskään yksittäiset seuran jäsenet koe luottamuspohjaista toimintaa innostavaksi tai mielekkääksi. Toki tämä on myös osaltaan ymmärrettävissä, koska tosiasia on se, että useimmilla seuroilla on hyvin niukasti resursseja käytettävissä, ja monelle jäsenelle riittää pelkästään se, että pääsee pelaamaan. Toinen tosiasia on kuitenkin myös se, että mikäli mitään ei tehdä, ei niitä resurssejakaan mistään tule. Vaaditaan siis muutaman ”innostuneen hullun” ryhtymistä toimeen, mistä on jo hyviä esimerkkejä suomalaisen curlingin historiassa!

Strategiatyön yksi oleellinen tavoite oli siis myös seuratoiminnan aktivoiminen, mille näyttää selvästi olevan ”sosiaalinen tilaus”. Vuodenvaihteen jälkeen alamme toteuttaa raporttiin kirjattuja tavoitteita, ja toivon että jokaiselta lajipaikkakunnalta löytyy tuo muutama ”innostunut hullu”, joka on valmis ottamaan haasteen vastaan!

Uudet curlingpaikkakunnat heti mukaan toimintaan

Uudet curlinpaikkakunnat, Virrat ja Peurunka, ovat osoittaneet kiitettävää aktiivisuutta järjestämällä heti ensimmäisenä toimintakautenaan SM-sarjan turnausviikonlopun. Tarjous turnausten järjestämisestä tuli nimenomaan ko. paikkakunnilta, ja myös liitto halusi lajin edistämiseksi ne siellä järjestää. Virroilla on lisäksi heti ensimmäisenä syksynä saatu huikeasti 16 joukkueen paikallissarja pyörimään, mikä on varsin ainutlaatuista. Myös neuvottelut paikallisen jäsenseuran toiminnan aloittamisesta ovat käynnissä. Peurungassa jäsenseura on jo olemassa, joten hyvältä näyttää myös sillä suunnalla. Savitaipaleella on ”omissa oloissa” pelattu curlingia jo hetken aikaa yhdellä erillisellä curlingradalla, ja nyt myös siellä on halua liittyä liiton toiminnan piiriin. Rakas lajimme siis leviää edelleen, ja erityisen tärkeätä on, että uudet lajipaikkakunnat saadaan rekisteröidyn toiminnan piiriin heti alusta alkaen. Tästä on syytä aina muistuttaa, kun nykyiset jäsenseuramme käyvät pitämässä lajiesittelyjä uusilla paikkakunnilla!

Vuosi vaihtuu, mutta curling pysyy!

Vuoden lopussa pelataan mielenkiintoiset EM-kisat, ja tapahtumia riittää heti vuoden alusta lukien niin täällä kotimaassa kuin ulkomaillakin, huipennuksena tietysti helmikuun olympiakisat Vancouverissa. Muistakaa olla mukana ainakin kotikatsomoissa, ja seurata myös omaa curlingkanavaamme liiton nettisivuilla!! Tarjolla on meille kaikille elämyksiä niin jäällä kuin kotikatsomoissakin, vastapainoksi arjen kiireelle ja ”harmaudellekin”!!!

Toivotan kaikille Rauhallista Joulua ja Iloista Curlingvuotta 2010!!

Kommentit