Liiton strategiatyö etenee

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Olli Rissanen
Kuvat
-

Strategiatyön ensimmäinen vaihe on saatu päätökseen, mistä suuri kiitos kaikille työhön osallistuneille! Saimme nyt ensimmäistä kertaa kirjattua ylös yksityiskohtaisempia tavoitteita sekä menettelytapoja, joilla liiton toimintaa voitaisiin saada tehostettua, ja sitä kautta kasvatettua rekisteröityjen pelaajien määrää. Tästä on tietysti vielä pitkä matka käytännön tasolla tapahtuvaan työhön, johon on löydettävä paitsi vapaaehtoisia toimijoita, myös resursseja pitkään toiveena olleen toimihenkilön palkkaamiseen. Opetusministeriön kanssa juuri käytyjen neuvotteluiden perusteella tuo tavoite näyttää hyvinkin realistiselta, mutta asia ratkeaa lopullisesti, kun ensi vuoden toiminta-avustuksista saadaan päätökset. Toinen asiaan ratkaisevasti vaikuttava tekijä on vammaisurheilujärjestöjen kesken tapahtuva integraatio. Omassa strategiatyössämme myös paikallistason kehitystyö eli seuratoiminnan aktivoiminen on avainasemassa, ja tältä osin tulemme olemaan yhteydessä jokaiseen jäsenseuraamme.

Liiton lokakuussa pidettävässä syyskokouksessa (28.10.) on tarkoitus esitellä ensimmäistä kertaa yksityiskohtaisempi, käytännön toimenpiteisiin perustuva toimintasuunnitelma tulevalle toimintavuodelle. On myös syytä huolellisesti miettiä, miten rahoitamme omalta osaltamme toimintamme tason nostamisen – jäsenmaksujen tarkastaminen on yksi keino. Odotan seuroilta aktiivisuutta myös hallituksen sekä valiokuntien jäseniä valittaessa – tarvitsemme lisää tekijöitä, jotta voimme saavuttaa asetettuja tavoitteita!!

Curlinglehti uudistuu

Curlinglehti on yksi merkittävimmistä ”näyteikkunoista” lajissamme. Siksi olen erityisen ilahtunut siitä, että aktiivinen toimitusryhmä on päättänyt nyt uudistaa lehden sisältöä vastaamaan paremmin niitä tavoitteita ja toiveita, joita lajin erikoisjulkaisulle asetetaan. Tässä numerossa on myös tapahtunut päätoimittajan vaihtuminen; suuret kiitokset Jermulle usean vuoden työstä, joka nyt on päättynyt hänen siirryttyään maajoukkuetehtäviin! Ja tervetuloa Tommi, joka puolestaan usean vuoden poissaolon jälkeen palaa taas maisemiin – toivottavasti sinua nähtäisiin myös jäällä!!

Suomalaista arvokisajärjestämistä arvostetaan

Kuten monen muunkin urheilulajin, niin myös curlingin piirissä arvostetaan suomalaista osaamista arvokisojen järjestämisessä. Maailman Curlingliitto (WCF) otti liittoomme yhteyttä ja tiedusteli olisiko Suomella halua järjestää ensi vuonna pyörätuolicurlingin MM-karsinnat. Asiaa ei tarvinnut kauaa miettiä, varsinkin kun yhteistyökumppanimme Kisakallion urheiluopisto on nimenomaisesti profiloitunut pyörätuolicurlingin keskuksena. Kisakallio oli valmis ottamaan haasteen vastaan, ja syyskuun alkupuolella WCF:n kilpailutoiminnasta vastaava Keith Wendorf kävi tarkastuskäynnillä Kisakalliossa todeten niin suorituspaikan kuin majoituspuolenkin sopivan erinomaisesti tähän kilpailuun. Asiaa koskeva hakemus on lähetetty WCF:ään, ja jollei mitään ihmeellistä tapahdu, pelataan pyörätuolicurlingin MM-karsinnat ensi vuoden marraskuun alkupuolella Kisakalliossa!!

Alkanut curlingkausi tarjoaa siis jälleen kerran meille kaikille uusia haasteita, jännitystä ja iloa sekä yhdessäoloa ja toveruutta - tavalla, joka on mahdollista vain curlingin parissa. On upeata saada olla mukana, eikö vain... !!!

Kommentit