Suomalainen huippucurling murrosvaiheessa

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Olli Rissanen
Kuvat
-

Hyvästä yrityksestä huolimatta emme saavuttaneet olympiapaikkaa ensi vuoden Vancouverin kisoihin. Kontrasti edellisiin olympialaisiin on tietysti silmiinpistävän suuri, ja nähtäväksi jää, mikä vaikutus sillä on suomalaiseen curlingiin. Lienee selvää, että kotimaisen median kiinnostus lajiin ainakin olympialaisten aikana on nyt vähäisempää, mutta toisaalta tämä on samalla myös haaste liitolle; meidän olisi pystyttävä tarjoamaan edelleen lajia koskevaa uutisointia riittävän mielenkiintoisessa "paketissa", jotta ylitämme uutiskynnyksen. Ja edelleen jokainen meistä voi omalta osaltaan ja omassa piirissään pitää yllä rakkaan lajimme positiivista mainetta.

Tässä tilanteessa myös suomalaisen huippucurlingin lippulaiva, SM-sarja saa mielestäni lisää mielenkiintoa, näin ainakin toivon. Kuten mennyt kausi osoitti, tilanne ei ole enää se, että vain yksi joukkue dominoi kotimaisia kilpakenttiä, vaan mestaruudesta, ja sitä kautta edustuspaikasta kamppailee tasaväkisesti useampi joukkue. Toivottavasti tämä tilanne saa yhä useamman pelaajan panostamaan lajiin entistä enemmän selkeänä tavoitteenaan suomalaisen huippucurlingin tason nostaminen laajalla rintamalla sekä kansainvälinen menestys!

Curlingliiton strategiatyö käynnistyi

Curlingliitto käynnisti strategiatyön, jonka tavoitteena on määritellä lajin leviämistä ja jäsenseurojen toimintaa tukeva strategia, joka ohjaa liiton toimintaa lähivuosina.

Ensimmäisessä vaiheessa työstettiin Tomi Rantamäen johdolla strategiatyön taustadokumentti. Siinä esiteltiin strategiatyötä koskevat aihealueet, jotka pohjautuivat hallituksen jäsenille tehtyyn kyselyyn. Toinen vaihe on Kisakallion urheiluopistolla 27.6.2009 järjestettävä strategiaseminaari, jossa em. dokumenttia on tarkoitus työstää eteenpäin. Tavoitteena on löytää seurojen ja liiton toiminnalle painopistealueet, joihin toimintaa keskittämällä saisimme lajimme asioita parhaiten tässä tilanteessa eteenpäin. Lisäksi seminaarin yhtenä oleellisena tavoitteena on löytää aktiivisia henkilöitä strategiatyöryhmään. Näin ollen on äärimmäisen tärkeätä, että mahdollisimman monesta jäsenseurasta osallistuisi vähintään yksi henkilö tähän seminaariin.

Strategiatyön kolmannessa vaiheessa eli alkusyksyllä on tarkoitus sitten esittää jäsenseuroille selkeä toimintasuunnitelma, jonka tarkoituksena on motivoida seuroja ja niiden yksittäisiä jäseniä osallistumaan tähän kehitystyöhön sekä liiton hallitustyöskentelyyn. Näin ollen ensi lokakuussa pidettävässä syyskokouksessa valittavaan hallitukseen onkin toivottavasti "tunkua"...

Strategiatyön oleellisena osana on palkatun työntekijän saaminen liitolle. Hallitushan sai viime syyskokouksessa tehtäväksi esitellä asiaa koskeva suunnitelma tämän vuoden syyskokouksessa, ja näin on tarkoitus tehdä. Tämän tavoitteen yhtenä merkittävänä edesauttajana voi olla vammaisurheilujärjestöjen keskinäinen integraatio sekä toisaalta vammaisurheilun ja lajiliiton välinen integraatio. Lyhyesti sanottuna kysymys on tässä vaiheessa pyörätuolicurlingtoiminnan, jota toistaiseksi pääosin on hoitanut Suomen Invalidien Urheiluliitto, siirtäminen kokonaisuudessaan Curlingliiton alaisuuteen. Tämänkaltainen integraatio voi helpottaa merkittävässä määrin rahoituksen löytymistä työntekijän palkkakuluihin. Asian edetessä tiedotamme siitä tarkemmin, mutta jos jo nyt tunnet mielenkiintoa ko. tehtävään, ole yhteydessä allekirjoittaneeseen!!

Mutta nyt on aika toivottaa kaikille erityisen Hauskaa Kesää! Pitäkää huolta itsestänne, nauttikaa... ja olkaa valmiina uuteen curlingkauteen, se on jännää!!

Kommentit