Ihanaa Leijonat, ihanaa!!

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Olli Rissanen
Kuvat
-

Tuo huuto kajahti Örnsköldsvikin komealla Swedbank-areenalla miesten viimeisen challenge-pelin päätyttyä Suomen voittoon! Uskomattoman hieno tunnelma uskomattoman hyvin päättyneissä kisoissa: Sekä naiset että miehet nostivat Suomen takaisin A-sarjaan, ja kruununa kisat huipensi miesten saavuttama MM-kisapaikka! Kiitos Ellu, Riikka, Laura, Paula, Elisa, Kalle, Jani, Teemu, Jasu, Juha ja Paavo, te teitte loistavaa pr-työtä suomalaiselle curlingille ja ylsitte saavutukseen, johon kaikki eivät varmastikaan etukäteen uskoneet!!

Eipä ole allekirjoittanutta pitkään aikaan jännittänyt katsomossa niin paljoin kuin nyt viimeisen kahden pään aikana viimeisessä miesten challenge-pelissä. Kun peli oli vielä Ruotsia vastaan heidän "kotikentällään", tuntui voitto erityisen hyvältä. Miesjoukkueemme voitto tiesi paitsi viimeisen MM-kisapaikan päätymistä Suomelle, myös sitä, että Ruotsi jäi historiallisesti ensimmäisen kerran ilman MM-kisapaikkaa. Lisäksi joukkueemme lunasti optiona olleen olympiakomitean valmennustuen tälle kaudelle. Ja näin ollen Suomen miehillä on myös edelleen mahdollisuus saavuttaa paikka Vancouverin talviolympialaisiin!! Isoja juttuja sekä joukkueelle että suomalaiselle curlingille!!!B-hallin katsomossa minulla oli myös ilo tutustua varttuneempaan, alkujaan suomalaiseen pariskuntaan, joka on asunut Ruotsissa jo noin viisikymmentä vuotta. Pentti Nousiainen oli pelannut curlingia jo useita vuosikymmeniä, vaikkakin viime aikojen sairastelun jäljiltä curling oli toistaiseksi jäänyt väliin. Nämä ystävämme olivat tulleet kannustamaan Suomea, mitä heidän ruotsalaiset tuttunsa paikan päällä hieman ihmettelivät. Ja kun tämän vanhan herrasmiehen kanssa puristimme kättä miesten viimeisen pelin jälkeen, oli molemmilla kyyneleet silmissä - Pakahduttavan upea tunne!!

Allekirjoittaneella oli kunnia kisojen aikana tulla valituksi Euroopan Curlingliiton varapuheenjohtajaksi, mikä sekin on luettava tunnustukseksi suomalaiselle curlingille. Järjestötyöllä on oma tärkeä merkityksensä lajin kehittämisessä, ja on ilahduttavaa, että myös pienempien curlingmaiden edustajilla on sanansa sanottavana tässä kehitystyössä. Uskon, että tästä on hyötyä myös suomalaiselle curlingille!

Vuosi vaihtuu, mutta kausi jatkuu!

Kausi jatkuu tiiviinä ja kilpailuja sekä tapahtumia riittää jokaiselle kuukaudelle. Erityisen ilahduttavaa on ollut se, että kehittämisprojektimme myötä olemme saaneet tällä kaudella lisää sekä junioreja että pyörätuolicurlaajia. Myös uusia jäsenseuroja on edelleen tullut mukaan curlingperheeseemme, joten tältä osin näyttää hyvältä. Liikaan tyytyväisyyteen ei kuitenkaan ole varaa, vaan kehitystä vaaditaan edelleen, jotta järjestötoiminta niin liitto- kuin seuratasollakin saadaan "ammattimaisempaan" muotoon - tämä tarkoittaa tietenkin vähintään osa-aikaista, palkattua henkilökuntaa. Liiton syyskokous antoi hallitukselle tehtäväksi valmistella asiaa koskeva esitys seuraavan vuoden syyskokoukselle, ja tästä on tarkoitus pitää kiinni. Kaiken perustana on kuitenkin riittävän laaja harrastajapohja, joten pysykää mukana ja tuokaa kaverinnekin mukaan, sillä Suomalainen Curlaaja voittaa aina!!

Toivotan kaikille Menestyksekästä ja Hauskaa Curlingvuotta 2009!!!!

 

Kommentit