Curlingrintama laajenee edelleen

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Olli Rissanen
Kuvat
-

Curlingin suosio lisääntyy edelleen ja uusia harrastajia tulee lisää, hitaasti mutta varmasti. Ongelmammehan on se, ettei meillä ole tarpeeksi jäätä tarjolla, ja sitä kautta toimivia seuroja, jotka olisivat valmiit ottamaan vastaan lajin pariin haluavia. Onneksemme jo olemassa olevista jäsenseuroista löytyy aktiivisia henkilöitä, jotka ovat valmiit viemään curlingin ilosanomaa myös lähialueille ja muihin kaupunkeihin, vaikka ne olisivat hieman pidemmänkin matkan päässä. Tästä on hyvänä esimerkkinä Pohjois-Suomen alue, jossa ystävämme Ranualta, Rovaniemeltä ja Kemijärveltä ovat saaneet aikaan todella paljon. Uusimmat tulokset tästä työstä ovat pyörätuolicurlingin aloittaminen Rovaniemellä sekä Oulun liittyminen uudeksi lajipaikkakunnaksi! Minulla oli ilo liiton puolesta käydä muutama viikko sitten alueeseen liittyviä kehityskeskusteluja Ranualla, jossa pelattiin uusin kansallinen kilpailumme Porocup. Silmiinpistävää on alueen pelaajien halu kehittää toimintaa sekä omaa osaamistaan, ja myös ottaa vastaan tarjolla olevaa tietotaitoa! Näin luodaan valmiuksia myös liiton "virallisen toiminnan" valtakunnallistamiselle!

Pääkaupunkiseudulla on vireillä kaksi "hiihtoputkina" tunnettua hanketta, joihin on myös tarkoitus sisällyttää curlingratoja. Näistä Kehäykkösen ja Lahdentien kulmassa oleva Ylläs-halli on jo itse asiassa varsin pitkällä, ja hallin avajaiset on suunniteltu jo tulevalle maaliskuulle. Tällöin ei kuitenkaan vielä ole tarkoitus avata curlingratoja (suunniteltu 3 kpl), joiden käyttöönotto tapahtunee ensi syksynä. Espoon Leppävaaran hanke on viivästynyt alueen kaavaa koskevien valitusten takia, mutta tähänkin projektiin on suunniteltu ainakin kaksi erillistä curlingrataa. Joka tapauksessa nämä hankkeet tuovat toteutuessaan nimenomaan curlingratojen osalta mielenkiintoisen lisän toiminnan kehittämiseen myös pääkaupunkiseudun alueella.

Jännitystä sekä joulun alla että sen jälkeen!

EM-kisat ovat kohta alkamassa, ja Suomen edustusjoukkueilla on paljon pelissä! Kuten jo aikaisemmin totesin, nyt on oiva tilaisuus päästä näkemään kansainvälistä huippucurlingia todella lähellä, joten käyttäkää tilaisuutta hyväksenne jos vain suinkin mahdollista. Kisoista on tulossa lähetyksiä perinteiseen tapaan Eurosportilta, ja myös Ruotsin liiton sivujen kautta löytyvän netti-tv:n kautta pitäisi tulla joitain pelejä, joten seuratkaa näitä, jos ette itse pääse kisapaikalle! SM-sarjan pelit pääsevät kunnolla vauhtiin joulun molemmin puolin, minkä lisäksi juniorien edustusjoukkueemme taistelevat MM-kisapaikasta heti vuoden vaihteen jälkeen. Toivotan kaikille joukkueille menestystä ja peli-iloa sekä Hauskaa Joulua!!

Kommentit