Curling otti paikkansa Uudessakaupungissa

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Olli Rissanen

Uuteenkaupunkiin valmistui viime vuonna hiihtoputki, joka monipuolisine toimintoineen on tarjonnut kaupunkilaisille ennen kokemattomia liikuntamahdollisuuksia. VahterusRingin nimellä toimiva liikuntakompleksi sisältää myös erillisen curlingradan, joka avattiin viime marraskuussa.

Uuteenkaupunkiin valmistui viime vuonna hiihtoputki, joka monipuolisine toimintoineen on tarjonnut kaupunkilaisille ennen kokemattomia liikuntamahdollisuuksia.

VahterusRingin nimellä toimiva liikuntakompleksi sisältää myös erillisen curlingradan, joka avattiin viime marraskuussa. VahterusRingin markkinoinnista ja myös curlingradan toiminnasta vastaava Ahti Oksman kertoo hiihtoputken hiilidioksidia käyttävän jäähdytystekniikan mahdollistavan ihanneolosuhteet kaikkina vuodenaikoina. Tärkeänä tekijänä on alusta lähtien pidetty putken lumen sekä ilman laatua ja kylmäteknologian valinnassa painotettiinkin ympäristöystävällisyyttä, luonnonmukaisuutta ja tehokkuutta. Valittu teknologia on Suomessa uutta, mutta yleistymässä vauhdilla muualla Euroopassa. Oksman on ylpeä myös putken hiihtoradan peräti 16 metrin korkeuserosta sekä siitä, että noin kilometrin mittaista rataa kierretään ympyrän muodossa. Lisäksi kestopäällysteinen osuus tarjoaa mahdollisuudet mm. juoksuun ja rullaluisteluun. Olosuhteita, joita ei muualta Suomesta löydy!

Erityisen ylpeä Ahti Oksman on myös VahterusRingiin sisällytetystä curlingradasta, joka sai heti suuren suosion jo ensimmäisellä kaudellaan. Kysyntä lajiin oli niin suuri, että puulaaki-sarjan joukkuemäärä jouduttiin rajoittamaan kuuteentoista, jotta sarja saatiin vietyä läpi kauden aikana ja jotta myös muilla käyttäjäryhmillä oli mahdollisuus tutustua uuteen lajiin. Allekirjoittaneella oli Suomen Curlingliiton edustajana yhdessä Curling-lehteä edustaneen Kari Tuularin kanssa tilaisuus tutustua VahterusRingiin toukokuun viimeisenä tiistaina, jolloin Uudessakaupungissa pidettiin myös curlingsarjan palkintojenjakotilaisuus. Curlingrata vaikutti varsin toimivalta kokonaisuudelta, vaikka emme ehtineetkään testaamaan itse jäätä. Ja jos tuo puulaakisarjan joukkuemäärä säväytti, niin erityinen ilonaihe oli juniorisarjaan osallistuneiden joukkueiden määrä, peräti 10 joukkuetta!! Minun tiedossani ei ainakaan ole, että millään paikkakunnalla olisi koskaan ollut tällaisia joukkuemääriä rakkaan lajimme parissa ensimmäisellä toimintakaudella. Ainoa, mikä vielä puuttuu, on seura ja sitä kautta jäsenyys Curlingliittoon! Seuratoiminnasta ja sen tärkeydestä puhuinkin palkintojenjakotilaisuudessa, ja uskon että tämä asia korjaantuu jo ensi kaudeksi. Tilaisuudessa oli läsnä palkintoja jakamassa myös kaupungin uusi elinkeinojohtaja Kristiina Salo, joka omassa puheessaan totesi curlingilla olevan myös imagollista merkitystä kaupungille. Oikea asenne, joka toivottavasti myös jatkossa takaa kaupungin myötämielisen suhtautumisen tähän hienoon lajiin!

Curlingin asema Uudessakaupungissa näyttää siis hyvältä! Laji on jo ottanut oman paikkansa ja suosio tuntuu vain kasvavan. Tämän vuoksi VahterusRingillä onkin jo käynnissä suunnitelmat toisen curlingradan rakentamiseksi, mikä käytännössä on helppo toteuttaa olemassa olevan radan viereen seinää siirtämällä. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, kaupungissa pelataan jo ensi kaudella kahdella radalla!! Ja eiköhän jo ensi kaudella tule myös Uudestakaupungista joukkueita kisaamaan kansallisiin kilpailuihimme. Toivotamme kaikki uusikaupunkilaiset tervetulleiksi curlingperheeseemme!