Pääkirjoitus 2/2005

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Jermu Pöllänen

No niin, nyt se on sitten kausi lopullisesti ohi. Kauden viimeisetkin kilpailut on pelattu ja Olympiapaikka miesten maajoukkueelle lopullisesti varmistettu - onneksi olkoon siitä! 

Sen enempiä edeltävää kautta muistelematta on aika suunnata katseet jo tulevan kauden suuntaan. On hyvä muistaa pitää huolta peruskunnostaan koko kesän ajan erilaisten aktiviteettien myötä ja ottaa esimerkiksi osaa Curling Golf -kisaan heinäkuun alussa. Kesähän on tunnetusti aikaa, jolloin päivät ovat pisimmillään ja aika juoksee nopeimmin!

Eräs mielenkiintoinen seikka, jonka olen saanut ulkomaisia curlingpelaajia tavatessani huomata on, että muualla curlingkausi tuntuu ajoittuvan hieman kotimaassa totuttua aikaisemmaksi. Meillä kun tuntuu tuo kevätkausi jatkuvan melkoisen pitkälle verrattuna nyt esimerkiksi Sveitsiin, Skotlantiin, USA:han, Kanadaan ja vaikkapa Ruotsiin. Vastaavasti syksyllä tuntuu kausi alkavan hieman edellä mainittuja myöhemmin. Mistähän tämäkin juontaa juurensa?

Syksyn aikana kotimaassa ei ole totuttu kovinkaan montaa turnausta näkemään. Onneksi sentään perinteinen Loimaan Country Curling tekee paluun tulevan syyskuun alussa. Poikkeuksellisestihan ensi kauden SM-sarja pelataan Olympialaisten vuoksi kohtalaisen aikaisessa vaiheessa ja sarjan puoliväli saavutetaan tänä vuonna jo ennen vuoden vaihdetta. Loimaan turnauksen ja SM-karsinnan välissä on sopivasti noin kaksi kuukautta aikaa hioa peliä kuntoon harjoittelemalla ja esimerkiksi osallistumalla ulkomaisiin turnauksiin.

Ennen syksyä ja uuden kauden alkua on kuitenkin hyvä viettää edes muutama viikko miettimättä tätä talvisen lajimme sietämätöntä keveyttä ja nauttia pelkästään aurinkoisista ja lämpimistä kesäsäistä. Pieni irtautuminen tekee hyvää myös itse kunkin harjoittelumotivaatiolle ja syksyllä on varmasti jälleen mukava palata hallille, laittaa curlingkengät ensimmäistä kertaa jalkaan ja ottaa muutamat hapuilevat harjoitusliu'ut.

Sitä odotellessa toivotan kaikille lukijoille pitkää ja lämmintä kesää!!