Sofian taikaa

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Jermu Pöllänen

Tätä kirjoittaessa on juuri palailtu Bulgariasta voitokkaissa tunnelmissa ja loistavasti menneiden kisojen jälkeen katseet voidaan ylpeinä suunnata kohti keväällä pelattavia MM-kilpailuja. Pitkästä aikaa Suomella on siis sekä nais- että miesjoukkue MM-kisoissa, mutta huonoksi onneksemme kisat ovat ensi vuonna hajautetut eri aikaan ja eri mantereille. Nähtäväksi jää kuinka pysyvä järjestely nämä hajautetut mestaruuskilpailut ovat, sillä kaikkien käymieni keskustelujen perusteella curlingfanien lisäksi myös pelaajat ovat jyrkästi asiaa vastaan. 

Heterogeenisessä ympäristössä nämäkin kilpailut olivat varsin tasapainoinen ja miellyttävä tapahtuma. Moni pelkäsi ennakkoon olosuhteiden puolesta, osa jopa oman turvallisuutensa puolesta. Turvallisuuden kanssa mentiin peräti liiallisuuksiin Sofiassa alkuviikosta järjestetyn Euroopan turvallisuuskokouksen vuoksi, ja hotelliinkin kuljettiin metallinpaljastimien läpi. Todettakoonkin, että valtaosa turvallisuustoimista oli ainoastaan näennäisen tehokasta, kun eräskin kisavieras sai hotellin tiskiltä vara-avaimen ilman henkilöllisyytensä todistamista... eikä tuo avain ollut edes omaan huoneeseensa!

Myös curlingareenalla vilisi turvahenkilökuntaa yleisön määrään nähden liioiksi asti. Ottaen tässä yhteydessä huomioon myös sen seikan, että turnaukseen ei myyty paikan päällä pääsylippuja lainkaan!! Jäälle kuvaamaan mentäessä oli ensiarvoisen tärkeää, että kameraan oli liimattu virallinen kisatarra ja että kuvaajalla oli hihassaan pressihuoneesta saatu sininen hihanauha – no hyvä kai, että oltiin liikuttavan tarkkoja, ainakaan mitään järjestyshäiriöitä ei kisojen aikana ilmennyt.

Peliolosuhteetkin osoittautuivat lopulta curlingjäillä siedettäviksi, vaikkakin B-hallin laitabaanalta löytyi ainakin turnauksen alussa Suomen joukkueelle jo etukäteen tuttuja ”isoja peblejä”. Hävittyjen arvontojen vuoksi Suomen miesten joukkue joutui pelaamaan valtaosan karsinnastaan itselleen oudoilla A-hallin jäillä, mutta onneksi parempi joukkue kuitenkin lopulta voitti. Rauhaisaa joulunaikaa ja menestyksekästä uutta curlingvuotta 2005!

Kommentit