Sekajoukkueiden SM-kilpailu viikonloppuna Ahvenanmaalla

Curlingliitto
Kuvat
WCF

Turnaus on curlingkauden 2022-2023 viimeinen SM-kilpailu. Voittajajoukkueelle on tarjolla edustuspaikka syksyn 2023 Sekajoukkueiden MM-kilpailuun.

Sekajoukkueiden SM-kilpailu järjestetään 14.-16.4.2023 Ahvenanmaalla. Joukkueeseen pitää kuulua kaksi mies- ja kaksi naispelaajaa. Varapelaajan käyttö ei ole kyseisessä pelimuodossa sallittua. Pelit alkavat perjantaina klo 8. Joukkueita turnaukseen osallistuu 8 kpl, ja joukkueet on jaettu kahteen alkulohkoon. Lohkojako on tehty siten, että edelliskauden neljän parhaan joukkoon päässeet vanhan joukkueen määritelmän täyttävät joukkueet on sijoitettu, ja loput joukkueet on arvottu.

Joukkueet pelaavat alkulohkoissa yksinkertaisen alkusarjan (3 peliä per joukkue). Alkusarjan jälkeen jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta pääsee välieriin. Alkusarja alkaa perjantaiaamuna klo 8, ja viimeiset alkusarjan ottelut pelataan lauantaina alkaen klo 12. Joukkueet järjestetään alkulohkoissa paremmuusjärjestykseen tuttuun tapaan WCF:n sääntökohdan C9. rankingmenettelyjen mukaisesti: voitetut/hävityt pelit, keskinäiset ottelut, tämän jälkeen T-heitot.

Välierät pelataan lauantaina klo 16 siten, että välierässä 1 pelaavat lohkon A voittaja ja lohkon B toiseksi paras joukkue, ja välierässä 2 pelaavat lohkon B voittaja ja lohkon A toiseksi paras joukkue. Välierien voittajat etenevät finaaliin ja häviäjät pronssiotteluun. Sijoitusottelussa 7-8 pelaavat molempien lohkojen neljänneksi parhaat joukkueet, ja sijoitusottelussa 5-6 pelaavat molempien lohkojen kolmanneksi parhaat joukkueet. Sijoitusottelut alkavat lauantaina klo 20. Mitalipelit pelataan sunnuntaina klo 9.

Otteluita voi seurata Liiton tulospalvelusta: https://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/64060/pelit