Terveiset Joensuun curlingkoulusta!

Matias Huhtilainen

Joensuussa järjestettiin jälleen kerran menestyksellisesti kaikille avoin curlingkoulu 20.10.-1.11.2020. Neljä harjoituskertaa sisälsivät liuku-, heitto- ja harjaustekniikoita sekä curlingin keskeisiä pelistrategisia ja –taktisia elementtejä. Lisäksi osallistujille haluttiin korostaa pelin olemuksen ja sääntöjen tuntemisen sekä turvallisen jäällä toimimisen merkitystä.

Elina Virtaalan johtamaan curlingkouluun oli valittu tietoisesti peräti seitsemän ohjaajaa tarjoamaan yksilöllistä ja asiantuntevaa ohjausta ja opetusta:

”Meitä oli tarkoituksella useita ohjaajia curlingkoulussa, jotta osallistujat saivat mahdollisimman paljon henkilökohtaista palautetta”, päävetäjä Elina Virtaala toteaa.

Seitsemän osallistujan curlingkoulu oli toteutukseltaan ja lopputulemaltaan menestys, mistä osoituksena osallistujien Joensuun paikallisdivariin muodostama uusi joukkue CC Tervehenkiset.

Villen, Matiaksen, Joonan, Jamin, Johanneksen, Jeren ja Antin osoittama innostus ja motivaatio eivät jääneet curlingkoulussa huomaamatta:

”Tervehenkiset olivat erittäin innostuneita, vastaanottavaisia ja motivoituneita curlingkoululaisia. Tätä kuvastaa se, että he halusivat ohjausta jo ennen koulun alkua sekä jäivät usein ohjauskertojen jälkeen vielä treenaamaan tehtyjä harjoitteita ja pelaamista. Näin motivoitunutta ja tasalaatuista ryhmää on valtava ilo ohjata. Lisäksi se, että tiesin heidän muodostavan oman joukkueensa, antoi lisäsyvyyttä ja -näkökulmaa ohjauskerroille”, Elina Virtaala korostaa.

Curlingkoulujen tukeminen ja seuratoiminnan paikallinen kehittäminen ovat yksi curlingliiton keskeisistä panostuskohteista. Tervehenkiset oli pohtinut lajin aloittamista ensimmäisen kerran jo syksyllä 2018 ja juuri paikallisesti järjestettävä curlingkoulu osoittautui erityisen tärkeäksi houkuttimeksi:

”Joensuun Curling ry on mainostanut curlingia ja curlingkoulua aktiivisesti jo useamman vuoden opiskelijoille, joten curlingkoulu oli hyvin meidän tiedossamme. Se tuntui parhaalta ja luontevimmalta tavalta aloittaa uusi laji”, Ville toteaa.

Liitossa curlingkoulutoiminnan tukeminen koetaan hyväksi investoinniksi, koska se tarjoaa tiiviin mutta kattavan ja eritoten innostavan ”sisäänheittotuotteen” lajillemme. Ville korostaakin curlingkoulun tärkeyttä koko Tervehenkisten joukkueelle:  

”Curlingkoulu oli erinomainen kokemus. Se johdatteli meidät curlingin perusteisiin kattavasti ja monipuolisesti. Saimme asiantuntevaa valmennusta ja ohjausta. Yksilöllistä palautetta tuli paljon ja perustekniikoita harjoiteltiin systemaattisesti. Saimme hyvät edellytykset jatkaa omaa lajiharjoittelua ja valmiudet syksyn sarjapeleihin. Koulu mukautui hienosti ryhmämme mukaan ja saimme esittää toiveita eri kertojen sisällöistä. Curlingkoulu kasvatti kipinäämme uutta harrastusta kohtaan ennestään. Oli hienoa, että koulua veti Elinan kaltainen kansainvälisilläkin kentillä pelannut huippupelaaja.”

Lajimme kannalta tärkeintä on kuitenkin saada hallille tulleet palaamaan uudestaan ja jäämään mukaan toimintaan. Tervehenkisten tulevaisuus on kristallinkirkas:

”Osallistumme kaudella 2020–2021 Joensuun paikallissarjan divariin, jossa tavoitteena on taistella voitosta. Lisäksi meiltä pelaa kaksi paria Joensuun paricurlingsarjaa. Haluamme joukkueena kehittyä jatkuvasti, mutta silti tärkein tavoite on tällä hetkellä hauskanpito hyvässä porukassa ja peli-ilon säilyttäminen. Se on myös jo päätetty, että Tervehenkiset nähdään pelijäillä myös ensi kaudella.”

Tervehenkiset haluaa lähettää lopuksi terveiset koko suomalaiselle curlingyhteisölle:

”Hyviä liukuja kaikille lukijoille! Muistakaa tervehenkinen urheilu ja ulkoilu etenkin näinä aikoina. Haluamme myös kiittää Joensuun curlingväkeä siitä, että meidät on uutena joukkueena otettu upeasti vastaan. Joensuussa on olosuhteet huipputasolla ja kokeneemmilta pelaajilta saa aina opastusta halutessaan. Nähdään hallilla!”