Tärkeää tietoa antidopingtyöstä

Juho Tiainen/Katja Kiiskinen


Anti-dopingtyö

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry perustettiin vuonna 2016. Suomen antidopingtoimikunta ADT on organisaation aputoiminimi.

SUEK vastaa antidopingtoiminnan, kilpailumanipulaation ehkäisyn sekä katsomoturvallisuuden ja -viihtyvyyden valtiosopimusten toimeenpanosta Suomessa. Lisäksi SUEK vahvistaa koko urheiluliikkeen eettistä pohjaa ja hyvää hallintoa yhteistyössä muiden urheilun toimijoiden kanssa sekä toimii urheilun eettisen keskustelun käynnistäjänä ja ylläpitäjänä niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

 

Jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa siihen, ettei dopingrikkeitä pääse tapahtumaan. Jotta edes vahinkoja ei pääsisi tapahtumaan, lista kielletyistä aineista löytyy linkin takaa:

https://www.suek.fi/kielletyt-aineet-ja-menetelmat-urheilussa1 

Samalta sivulta löytyy myös hakutoiminto, jolla voi selvittää luokitellaanko jokin valmiste dopingaineeksi.

Lisäksi SUEKin sivuilla on kattavasti tutustumisen arvoista asiaa anti-dopingtyöhön, kilpailumanipulaation ehkäisyyn ja katsomoturvallisuuden edistämiseen liittyen.

Suomen curlingliitto on sitoutunut anti-dopingohjelmallaan edistämään puhdasta urheilua. Lisää tietoa (muun muassa SCL:n anti-dopingohjelman) löydät linkin takaa:

https://www.curling.fi/fi/liitto/antidoping

 

Puhtaasti paras -verkkokoulutus

Puhtaasti paras -verkkokoulutuksesta saat perustietoa antidoping-toiminnasta. Ohjelmaan kuuluu seitsemän eri aiheisiin keskittyvää osiota, joissa on videoita, harjoituksia ja tietosisältöä tärkeimmistä antidoping-asioista. Verkkokoulutus sisältää myös kertausosion, jonka avulla voit kerrata osaamistasi antidopingasioissa.

Jokaisen osion suoritettuasi saat yhteenvedon kyseisen osion tärkeimmistä asioista.

Puhtaasti paras on nykyaikainen, yksinkertainen koulutus, joka sopii niin nuorille urheilijoille, huippu-urheilijoille kuin vanhemmille ja valmentajillekin.

Verkkokoulutuksen voit suorittaa klikkaamalla linkkiä (vaatii tunnuksen luomisen):

https://puhtaastiparas.fi/Account/Register 


Lisätietoja:

Juho Tiainen

050 490 4398

juhohenriktiainen [at] gmail.com

Valmennuspäällikkö

Suomen curlingliitto