Naisjoukkueille luvassa EM-karsinta ensi syksynä

Katja Kiiskinen

Tulevalla 2019-2020 kaudella järjestetään poikkeuksellisesti naisjoukkueille yhden viikonlopun mittainen karsintaturnaus, jonka voittajajoukkue saa mahdollisuuden edustaa Suomea EM-kilpailuissa Ruotsissa 15.11.-23.11.2019, sekä myös Kisakalliossa pelattavissa MM-karsinnoissa 13.-18.1.2020.

Tämä karsintaturnaus järjestetään poikkeuksellisesti hallituksen päätöksellä, koska kaudella 2018-2019 Suomen mestaruuden voittanut Oona Kausteen joukkue ei jatka pelaamista tulevalla kaudella, joten he ovat luopuneet edustuspaikastaan, ja useiden muidenkin naisjoukkueiden kokoonpanoissa nähdään muutoksia tulevalla kaudella.

Karsintaturnaus järjestetään Harjavallassa 27.-29.9.2019. Turnausviikonlopun hinta on alustavasti 300 €/joukkue (sisältää kellotuksen) ja turnauksessa pelataan kahdeksan pään kellotetut pelit. Jääntekijänä toimii Härkälä ja turnaus pelataan liiton kivillä.

Ilmoittautuminen karsintaturnaukseen avataan curling.fi -sivustolla samaan aikaan kuin muihinkin sarjoihin (15.7.) ja ilmoittautuminen päättyy 31.8. Turnauksen otteluohjelma julkaistaan heti ilmoittautumisen päätyttyä.

Huom. EM-karsintaan Ilmoittautumisen yhteydessä tulee toimittaa valmentautumissuunnitelma 31.8.2019 mennessä Curlingliiton Development Officerille Katja Kiiskiselle osoitteeseen katja.kiiskinen [at] curling.fi.
Kilpailuvaliokunta on lähettänyt valmentautumissuunnitelman pohjan jo aikaisemmilla kausilla pelanneille joukkueille. Pohja löytyy myös liitteenä tästä uutisesta. Jos et saa liitettä toimimaan, voit laittaa sähköpostia Katja Kiiskiselle. 

Karsintaturnauksen pelisysteemi määräytyy osallistuvien joukkueiden määrän mukaan:

2 joukkuetta -> paras seitsemästä -ottelusarja

3-4 joukkuetta -> kaksinkertainen sarja + tie break

5 joukkuetta tai enemmän -> yksinkertainen sarja + tie break

Ohjeistus tarvittavista toimenpiteistä joukkueille, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan karsintaturnaukseen:

1)      Joukkue tekee valmentautumissuunnitelman EM-kisoihin asti ja toimittaa sen sähköpostitse Curlingliiton Development Officerille Katja Kiiskiselle viimeistään 31.08.2019.
Tämä on yksinkertainen suunnitelma, joka tehdään valmiille pohjalle, johon sisältyy:

a.      joukkueen analyysi omista kehittämiskohteista
b.      kesäharjoittelusuunnitelma
c.      lajiharjoittelusuunnitelma
d.      valmennustiimi
e.      kilpailusuunnitelma (WCT ym.)
f.       budjetti

2)      Joukkue dokumentoi kesä- ja lajiharjoittelunsa harjoituspäiväkirjaan.

3)      Karsintaturnaukseen osallistuminen 27-29.9.

Karsintaturnauksen jälkeen edustusjoukkueelle ja muille halukkaille pelaajille järjestetään liiton testi- ja valmennusviikonloppu, johon sisältyvät muun muassa lähtötason määrittävät fysiikkatestit, jäätestit sekä muuta ohjausta. Joukkue voi itse vaikuttaa testien ajankohtaan ja esimerkiksi jäätestit voidaan toteuttaa lähimmässä curlinghallissa.  

Myös muiden SM-sarjojen ilmoittautuminen aukeaa 15.7.2019 ja ilmoittautuminen päättyy 31.8.2019.

Tervetuloa kilpailemaan naisten edustuspaikasta tulevalle kaudelle ja hyvää kesän treenikautta kaikille! :)