Perkiölle seniorien SM-kultaa

06.12.2009
-
Markus Sipilä
team-perkio_DSC4118.jpg

Lauri Perkiön joukkue on voittanut kultaa Vierumäellä pelatussa seniorien SM-turnauksessa. Joukkue kukisti finaalissa Timo Kausteen nelikon lukemin 7-2. Pronssimitalit ripustettiin Mauno Nummilan joukkueelle.

Perkiö onnistui pelastamaan ensimmäisen pään onnistuneella viimeisen kiven painemääriksellä kolmea Kausteen kiveä vastaan. Toisesta päästä eteenpäin Perkiö kontrolloi peliä. Kuudennen ja seitsemännen pään varastusten jälkeen joukkue siirtyi jo 7-2 johtoon, jolloin Kauste totesi tilanteen toivottomaksi ja kätteli pelin ennen viimeistä päätä.

Perkiö jakoi kiitosta joukkueensa lisäksi jäämestareille: - Voittomme salaisuus oli hyvissä olosuhteissa. Jää oli niin hyvä, että riitti että kerroin joukkueelle mihin kivet haluan ja siihen he ne aina asettelivat.

Seniorimestaruudesta pelasi tänä vuonna ennätykselliset 18 joukkuetta. Mestaruus oli Perkiölle kolmas. Joukkueessa pelasivat kapteenin lisäksi Antti Sundholm, Jouko Riikonen, Jaakko Salonen ja Seppo Stark. Perkiön joukke lähtee edustamaan Suomea huhtikuussa Venäjällä pelattaviin seniorien MM-kilpailuihin.

Kommentit

Onnittelut vielä Lassen joukkueelle voitosta.

Toinen kiiteltävä ja onniteltava ryhmä on jäänhoito ja tuomarointi- Leo, Olli, Pirjo ja Annekin. Kaikki hoitui taas aivan loistavasti aikaa ja vaivoja säästämättä.

Jääolosuhteet eivät olisi voineet olla paremmat. Paras joukkue voitti, ja sehän se onkin kai tarkoitus tällaisessa turnauksessa löytää.

T. Team T. Kauste

Pastori

Huomatkaa taustalla kuvan taustalla huomiotaherättämättömään vaaleaan maastopukuun pukeutunut Curlingkanavan kameramies puomin kimpussa!

Onnea tosiaan Lassen poppoolle voitosta! Finaali lienee katsottavana Curlingkanavan arkistossa lähiaikoina.

jaakko wrote:

Finaali lienee katsottavana Curlingkanavan arkistossa lähiaikoina.

http://www.curling.fi/fi/kilpailut/curlingkanava/arkisto

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua.

Tuli tässä mieleen, että miten nykyään näissä yhden viikonlopun kisoissa ratkotaan lopulliset sijoitukset neljän parhaan ulkopuolella? Onko niin, että niillä ei ole mitään väliä kenellekään?

Edellistä sivuten kun kisoissa ei nykyisin näytä olevan sijoitusotteluita, niin osalla joukkueista pelit päättyvät todella aikaisin. Kun kisoissa kuitenkin on paljon osallistujia jotka eivät ehkä ihan voittoa lähde hakemaan ja jäällä tilaa on hyvin loppua kohden, niin miksei myös sijoituspelejä pidettäisi ohjelmassa?

Joku fiksumpi voinee siirtää tämän omaksi topiciksi, jos keskustelua virkoaa. Mutta tästä asiasta jo vähän keskusteltiin viime liiton kokouksessa. Eli kun pelataan SM-turnausta, niin pitääkö/tuleeko tarjota myös kivaa kaikille? Mukana on näissä kaikissa turnausmuotoisissa tapahtumissa monta joukkuetta, jotka pelaavat vain mestaruudesta ja kun heidät sitten "velvoitetaan" pelaamaan sijoista x, niin seuraa luovutuksia tai muuten ikäviä pelejä. Ei sekään palvele ketään, että pakotetaan pelaamaan. Nythän kuitenkin kaikille taataan se kolme peliä. Ja Suomesta sekä lähinaapureista löytyy jo melko lailla turnauksia, joissa voi käydä pelaamassa kivaa kaikille -pelejä.

Vaihtoehtona tuli itselle mieleen, että muissakin pelimuodoissa siirrytään useamman viikonlopun systeemiin, eli esim. pelataan karsintaviikonloppu, josta menee jatkoon vaikka neljä joukkuetta, jotka sitten ratkovat mestarin toisena viikonloppuna. Karsintaan saataisiin kaikille tasaisemmin pelejä ja voitaisiin ratkoa muitakin sijoja. Tässä tullaan sitten siihen, että tuollaisia mestaruusturnauksia pitäisi pelata toisten kanssa samaan aikaan ja silloin ei kaikki voisi välttämättä osallistua kaikkeen. Ja tullaan tilanteeseen, että vapaaehtoisvoimin pitää pyörittää lähes joka viikonloppu jotakin turnausta.

Hyviä ideoita, miten tämä ratkaistaisiin?

 

Joo olis voinu tän omaksi aiheekseen laittaa. Tosin nyt taitaa olla myöhäistä, kun ei softa taivu. Tai sitten mulla ei vaan oo riittäviä oikeuksia =)

Mulla ei missään tapauksessa olisi mitään sitä vastaan, että tämänkaltaiset turnaukset pelataan useampana viikonloppuna. Ongelma lienee tuo mainittu, että näin eri turnauksia pitäisi järjestää päällekäin, koska muuten nykyresurssit eivät vain yksinkertaisesti riitä. Tosin ehkäpä sellainen kuvio toimisi, jossa seniorikisojen alkukarsinnoille varataan yksi viikonloppu ja sieltä jatkoon pääsee vaikka neljä joukkuetta. Nämä sitten pelaavat finaaliturnauksen samaan aikaan Mixed Doublesin alkuturnauksen kanssa. Mixed Doublesin alkuturneesta taasen vaikka neljä joukkuetta pelaavat finaalinsa jossain, missä on mahdollista järjestää hyvissä olosuhteissa muutaman joukkueen lopputurnaus. Kai Suomesta sellaisia paikkoja löytyy jo nyt?

Tosin edelleen mulle jää hieman auki miten tämä auttaisi Temen mainitsemaan motivaatio-ongelmaan. Jos joku "vain mestaruutta tavoitteleva" joukkue karsiutuu karsinnassa, niin onko tällä kiinnostusta siellä sitten pelata sijoituspelejä jos yhden viikonlopun turneessa ei ole? Toisaalta onhan nykyisin SM-sarjassakin pakko pelata kausi loppuun, vaikka karsinnasta ei Mestaruussarjaan selviäisi ja mahdollisuudet mestaruuteen ovat menneet. Ehkä näissä lyhyemmissä mestaruuskisoissakin voisi hieman korostaa edellisvuoden sijoitusten merkitystä, jos se auttaisi motivoitumaan paremmin. Samalla tosin pitäisi ehkä harkita jotain muuta pelisysteemiä kuin triple cuppia, josta luopuminen taitaa olla kilpailuvaliokunnalle vaikeaa =)

Mutta siis mun pointti on se, että niin kauan kuin peliviikonloppuina on jäätä hyvin vapaana eivätkä aikataulut esteenä, niin en näe mitään perusteltua syytä olla pelaamatta sijoituspelejä ainakaan jossain määrin. Ja olisihan se ihan SM-kisankin kannalta hienoa tietää ne lopulliset sijoitukset.

mutta triple cuppi on helpoin tapa ratkoa viikonlopun aikana joukkueita jatkoon ilman teoreettisia tie-break otteluita. Mikä tahansa määrä joukkueita lohkossa ja pitää varata kaksi kierrosta tie-break otteluille. Ellei sitten mennä maailman tyyliin siihen, että tee-heitot ratkaisee. Mutta ei sekään kivalta kuulosta, kun vaihtoehtojakin on. Mutta tuo teoreettisten pelien lisääminen kaavioon on ainakin itsellä se syy, miksi ennemmin kannatan cup-kaavioita.

ollu ihan jutun pointti. Esimerkiksi nää sennukisat olis ollu ihan mahdottomat millä tahansa muulla systeemillä yhteen viikonloppuun. Tai no ehkä jopa cupin pelaaminen vain tuplana olis ollu vaihtoehto. Toisaalta taas sitten vaikka mixed doublesissa lyhyempien pelien, hallin suuremman ratamäärän ja vähempien joukkueiden takia joku muukin ois saattanut toimia.

Mutta edelleen palataan siihen varsinaiseen asiaan, eli sijoituspeleihin ja lopullisten sijoitusten määrittämiseen. Onko olemassa joku syy miksi tässä seuraavassa turneessa mixed doublesissa osalla joukkueista loppuvat pelit lauantaina puoliltapäivin? Onko näiden joukossa oletettavasti joukkueita, jotka ovat kisassa vain pelaamassa mestaruudesta? Jos on, niin ehkä jonkun kannattaisi tarkistaa henk. koht. tavoitteensa. Jos sitten joku c-kaavion finaalin hävinnyt ei jaksa syttyä pelaamaan enää sunnuntaina toista peliä, niin haittaako se loppujen lopuksi hirveästi vaikka tulisikin yksi luovutus? Tietysti sen verran voi pelisilmää käyttää, ettei muitakaan sijoituspelejä laiteta minnekään sunnuntaiaamulle kukonlaulun aikaan jos/kun kuitenkin on tilaa.

Jaakko takaisin kilpailuvaliokuntaan! :)

Jos tässä yritetään keskustella siitä, pitäisikö sijoituspelejä pelata SM-turnauksessa vai ei, niin esitän kolme ratkaisuaihiota, joissa jokaisessa on haasteensa ja hyvät puolensa:

1 Järjestetään hupiturnaukset ja SM-turnaukset erikseen. SM-turnauksessa voittomahdollisuuksien mentyä ei ole pelejä, hupiturnauksissa on.

2 Annetaan joukkueille mahdollisuus valita jatkavatko sijoituspeleihin pudottuaan varsinaisesta mestaruustaistelusta. Halukkaat pelaavat keskenään vaikka valomerkkiin saakka.

3 Annetaan jokaisesta voitetusta pelistä palkkio. (esimerkiksi Luzernin WCT-E -luokan turnauskessa jokaisesta voitosta sai 100 frangia, näin alkulohkon viimeiselläkin merkityksettömällä pelillä oli jokin panos.) En pidä tätä kovin potentiaalisena lääkkeenä.

Näistä ja muista ratkaisuaihioista voivat viisaammat veistellä jotain, joka ehkä päätyy vielä käyttöön.

Sivut