Lakeuden puulaakiturnaus 2012

Lakeuden puulaakiturnaus 2012 saatiin pelattua hyvillä jäillä ja siitä alkuun kiitokset jäämestareille. Turnaus oli erittäin tasaista vääntöä niinkuin ennakkoon jo osattiin odottaa, järjestävä seura kun oli rajoittanut seurapelaajien osallistumisen 2 per/joukkue. Pudotuspeleissä kaikki neljä puolivälierä peliä päättyi pisteen erolla, joten tasaista oli. Välieriin tiukkojen pelien myötä pääsivät alkusarjassa hienosti pelannut AC Plikat, alkusarjojen parhaat joukkueet Alavuden Kaupunki ja SGG Finland 2-joukkue ja alkuvaikeuksien jälkeen tasoaan nostanut Tervasmäen nollapäät. Nollapäät kohtasivat huonoimpana jatkoonmeniänä Kaupungin joukkueen jossa itseluottamus oli noussut alkusarjan menestyksen myöte huippuunsa. Huonommaksi ei ilme jäänyt huonon alun ja lauantain ainoan alkusarjan ja pakkovoiton siivittämä nollapäiden joukkue joka otti jäätävän voiton paineiden edessä ja vielä puolivälierässäkin taipui SGG2-joukkue, joten tiedossa oli tiukka taisto jatkoon pääsysytä. Ottelu etenikin tasaisissa merkeissä aina viimeiseen päähän saakka johon lähdettiin Kaupungin johtaessa pisteellä ja viimeisen kiven etu Tervasmäellä. Joukkue pelasikin hienosti ja varmasti Kaupunin haparoidessa ja Tervasmäki otti kuin ottikin 2 tarvittavaa pistettä ja finaali paikka varmistui ja näin huikea nousu oli totta. Viereisellä radalla käytiin myös hurja vääntö finaalipaikasta. SGG:N joukkue aloitti hurjasti Kipparin viimeisen kiven hienolla onnistumisella ja lasimestareille taululle 5-0 lukemat ensimmäisen pään jälkeen ja toinen pää vielä 1-0 joten taisi finaalipaikka olla lasimiehillä jo kuviteltuna, mutta Plikat oli toista mieltä ja nostivat pelin vielä viiden pään jälkeen tilanteeseen 7-4 , mutta kova loppurutistus ei enään tuottanut tulosta ja peli lopulta selkeästi SGG:lle 8-4.

Finalissa sitten ehkäpä odotetuin kohtaaminen kahden joukkue-pelaajan kesken Ristolainen vs. Jokela, ja lasimiehiä vielä molemmat, mutta Jokela edusti tällä kertaa toista joukkuetta. Pitkä päivä ja 16 päätä pelattuna molemmilla tuntui kaikkien pelaajien jäsenissä, mutta 6 päätä oli jaksettava enenkuin mestari oli selvillä. Alku rakentui  nollapäiden tahtiin ja joukkue saikin rakennettua pelin niin että pesässä oli ennen viimeisiä eli kippareiden heittoja neljä kiveä, joten tarjolla useampi piste vastustajan epäonnistuessa. SGG: kippari S.Ristolainen saikin hyvät heitot ja tilanne ennen Nollapäiden eli Jokelan heittoa piste tulossa SGG.lle, mutta Jokelalla mahdollisuus poistaa kaverin ykköskivi ja oma heittokivi pesään ja pää 6-0. Osumaan vaadittin juuri oikea kulma ja Jokela heittikin ehkäpä uransa hienoimman heiton onnistuessan siinä täydellisesti, kaverin kivi takaa ulos omien välistä ja heittokivi vielä pesään joten hurja murskavoitto finaalissa ensimmäisessä päässä. Toinen pää vielä Tervasmäelle 1-0 ja joten seitsemän pisteen johto, neljä pelaamatonta päätä. Usko horjui jo SGG:n pelaajilla kaksi seuraavaa päätä tervasmäen nollapäät antoi yhden pisteen turvin joten tätä tahtia peli ja mestaruus vuoden varmasti itselleen, mutta viidennen pään viimeisellä kivellä niin varmalta vaikuttanut tarvittava heitto epäonnistui Jokelalta ja tarjolla ollut yhden ja ehkä ratkaisevan piste kääntyikin 3 pisteen pääksi SGG:lle joten tilanne olikin ennen viimeistä päätä 7-5 ja peli vielä auki vaikka Tervasmäki viimmeisen kiven turvin ehkäpä hieman jo varmisteli voittoa ja pää saatiinkin ailahtelevien heittojen turvin rakennettua niin että ennen kippareiden heittoa nollapäillä yksi kivi nännissä suojattuna melko varman tuntuisesti ja Ristolaisen epäonnistuttua viimeisellä kivellä oli järjestyksessään toinen Lakeuden puulakimestaruus sinetöity Tervasmäen nollapäille. Joukkue siis onnistui lauantaina  täydellisesti voittamalla kaikki neljä pelaamaansa peliä. Joukkuessa pelasi Kapteenin Aki Jokelan lisäksi Mikko Siirilä, Mika Maijala, Jani Isomäki ja Mikko Haapala. Hopea joukkuessa pelasi Sami Ristolaisen lisäksi Juhani Kari, Petri Rapo ja Sauli Uitto. Pronssille pääsi hienosti ja hurjan takaa-ajon tehnyt AC plikat joka kukisti Alavuden Kaupungin joukkueen niukasti mutta varmasti 7-6, joukkuessa pelasi Kippari Satu Rantasen lisäksi Päivi Hakala, Irma Nieminen ja Pirta Iso-Hirvelä.

 

Kiitos kaikille osallistuneille joukkueille ja toivottavasti taas taisi muutamaan pelaajaan curling-kärpänen puraista, olihan kyseessä hienoin jäällä pelattava urheilulaji! :)

Ilmoittautuminen

  • Ilmoittautuminen on suljettu.
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: Ei määritetty.

Uutiset ja tiedotteet

Ei uutisia.

Kilpailun kalenteritapahtumat

Ei kalenteritapahtumia.

Lopulliset sijoitukset