Pieksämäen yöturnaus 2023-2024 - Säännöt

YÖTURNAUKSEN 2023 SÄÄNNÖT JA OHJEET

Näitä sääntöjä sovelletaan turnauksessa. Turnauksessa pelataan viisi (5) sarjakierrosta ja sijoituspelikierros ( schenkel)

Turnaus alkaa klo 12:00 ilman harjoittelua, Sarjakierroksilla pelataan max. 6 päätä. Peliaikaa on 85 min. + kesken oleva pää loppuun. Peliaika 85 min. katsotaan pelattavan pään viimeisen kiven pysähtymisestä. Sijoituspelikierros pelataan ilman aikarajoitusta 6 päätä+ tarvittaessa extraend. Kotijoukkueilla tummat kivet, hammer arvotaan, ilman harjoittelua suoraan pelaamaan.

Ensimmäinen sarjaskierros arvotaan. Seuraavilla kierroksilla paras saa vastaansa seuraavaksi parhaan, jota ei ole vielä kohdannut, toiseksi paras seuraavaksi parhaan, jota ei ole kohdannut jne. Sarjakierroksilta voitosta saa 2 pistettä, tasapelistä 1 pistettä ja tappiosta 0 pistettä. Lisäksi sarjasijoitukseen vaikuttavat voitetut päät, kivisuhde ja omat kivet tässä järjestyksessä. Sijoitus peleissä voitosta pelaavat viiden kierroksen jälkeen sarjataulukon 1. ja 2. Pronssista 3. ja 4. ja muista sijoista 5 ja 6 ja 7 ja 8.

Radat huolletaan jokaisen pelin jälkeen. Radan moppaa ottelun voittaja tai tasapelin sattuessa joukkue, joka voitti pelipäitä enemmän. Viimeisempänä vaihtoehtona ottelun kotijoukkue.

Turnauksen iltapala tarjoillaan kolmannen sarjakierroksen jälkeen n. klo 17.30 - 18.30. 

 Turnausmaksu ei sisällä vakuutusta.