Siitä,mihin jäätiin....

By ljh, 3 April, 2023

Jäi vielä vaivaamaan toi vika rundi 1-divarin osalta.Silläkin uhalla,että maine joidenkin silmissä kasvaa riidanhaastajana etc,on pakko kuitenkin ihmetellä.

Matsit pelattiin Joensuussa.Lähin joukkue sinne matkusti Lahdesta.Laskeskelin osallistuvien jengien paikkakunnan mukaan,paljonko matkaa kertyi kaikkiaan.Sain summaksi muistaakseni 7200 km,joka on varmaankin lähellä aika lähellä totuutta.

Jos pelit olisi pelattu Turussa,vastaava luku olisi ollu vähän alle 2000 km.

Ylimääräisiltä hotelliöiltäkin olis vältytty.Nyt muutama joukkue jouti tulemaan Joensuuhun jo torstaina.Näillä joukkueilla peli pe klo 12  ja seuraava peli vasta la klo 8.Kummajainen sekin.Mutta riittäköön tuo peliohjelmasta.

Plussaa ois ollu sekin,että Naantali ja Turku ois voinu pelata oman pelinsä alta pois vaikka torstaina.

timo kauste

1 year 3 months sitten

Jussi jälleen kirjoitti täyttä asiaa! Taisivatpa Kalpamaa ja Toivonen pelatakin keskinäisensä ennakkoon, mistä johtuen olikin sitten "merta edempänä" enää kolme peliä. Aikamoiset kilometrit jälleen ilman, että ainuttakaan joukkuetta edes lähistöltä.

Sama tilanne oli muuten myös viime kaudella kun oli mestaruus sarja viikonloppu!! 

Pastori 

 

 

Leox

1 year 3 months sitten

...mutta mietintään että miten asia pitäisi ratkaista.

Kilpailukalenteri ja pelipaikathan käsittääkseni ilmoitetaan ennen ilmoittautumisen sulkeutumista, menee siis vaikeaksi päättää pelipaikat sen mukaan mistä joukkueet ovat kotoisin, vai pitäisikö tehdä vaihdoksia ja sanoa seuralle että "ei ole sieltä joukkueita niin siirrettiin teidän viikonloppu muualle"?

Mitäs jos Hänninen ja Tahvanainen olisivat jääneet divariin, olisiko silloin tämän ollut kannattava? Tai vain toinen? Mitä jos siellä olisi ollut myös Saastamoinen? Tai joukkue Ranualta?

Viitsitkö laskea mikä on luku kahteen ensimmäiseen Mestis viikonloppuun kun 50% joukkueista oli Joensuusta vs viimeinen Mestis vklp? Olisiko Mestistä pitänyt pelata vain Joensuussa tällä kaudella?

Asia on toki ratkaistavissa sillä että paikallistetaan 1-divari ja ei edes pyritä pelaamaan ympäri suomea TAI keskitetään kaikki viikonloput vaikka Vierumäelle, sinne kun taitaa kaikilla olla yhtä pitkä matka. Henkilökohtaisesti koen että pelien paikallinen pelaaminen vie SM-sarjalta loputkin siitä kansallisen sarjan arvostuksen rippeistä, joita sillä saattaa enää olla jäljellä. Eriarvoistaminen kun ei ole järkevää. Miksei siis pelata kaikkia pelejä Kiiskisen ja Pölläsen välillä joskus satunnaisena ti iltana Hyvinkään hallissa? Tai Hänninen ja Saastamoinen voivat sopia että paikallissarjan peli lasketaan myös kuuluvaksi SM-sarjaan jolloin pelaamalla kaksi peliä yhdellä iskulla?

Jos viimeisenä viikonloppuna on 4 peliä ja niistä yhden pelaa ennakkoon, niin on varmaan joukkueille itselleenkin selvää että sinne pelipaikalle jää enää 3 peliä jäljelle.

Summarum: näen että on tärkeää pelata ympäri suomea. SM-sarja ja paikallissarja eivät ole sama asia. Se työ mikä tehnään että saadaan tuo kalenteri suunniteltua, on vähän ikävä laittaa uusiksi karsintojen jälkeen, vain että saataisiin vähemmän matkustamista.