Taktiikkapaja - Täydentävää materiaalia 3 - Noja voi vastata triplapoistoa

Kirjoittanut curling_admin 05.04.2020 - 21:52
Wikiartikkelin kategoria

Gunnlaugson - Bedard, Brier 2020, kahdeksas pää

Pohdintoja

  • Keltaisilla kivillä pelaava Bedard onnistuu poistamaan punaisen kiven toiseksi viimeisellä kivellään, jonka jälkeen punaisilla pelaava Gunnlaugson on pahassa pulassa.
  • Gunnlaugson valitsee viimeiselle heitolleen nojan etuteellä olevaan kiveen hyväksyen sen, että tällä tavalla voi päästä korkeintaan kakkoseksi. Onnistuessaan kivi tulee kuitenkin sellaiseen paikkaan, josta sitä on mahdotonta poistaa. Gunnlaugson onnistuu heitossaan ja eliminoi tällä nojalla kolme keltaista kiveä.
  • Bedard onnistui toki ottamaan viimeisellä heitolla toisen pisteen heittämällä teelle, mutta tästä huolimatta Gunnlaugsonin valinta viimeiselle kivelleen ajoi efektiivisesti saman asian kuin triplapoisto. Lisäksi Gunnlaugson sai pienennettyä scoring arean Bedardin viimeiselle kivelle melko pieneksi, vaikkakin se riitti Bedardille.

Taktiikkapajan on koostanut Markus Sipilä. Materiaali on julkaistu kansainvälisellä Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen 4.0 -lisenssillä, joka sallii esimerkiksi seuroille materiaalin jatkojalostamisen omiin epäkaupallisiin koulutustarkoituksiin, kunhan alkuperäiseen materiaaliin viitataan.